lolka75 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Maks i Spark napisał(a):zapraszamy!!!! będzie nam bardzo milo :loveu: wcale ze nie bo to nam bedzie milo:eviltong: wiecej fotek!!!!!:loveu: Quote
Asiaczek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 No, o fotki to i ja poproszę!:lol: Pzdr. Quote
lolka75 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 opowiedz jakie maja charaktery? jestem ciekawa na ile sa podobne do moich szpicow;). No i musisz opowiedziec jak trafily do Was, skad zainteresowanie ta rasa. No wiem:oops:...strasznie ciekawskie ze mnie babsko. Ale te psiaki bardzo mnie interesuja, zachwycalam sie nimi na wystawie tu u nas. Smiem twierdzic ze samojedy i szpice wilcze to bliscy krewni...kolorek tylko inny...ciut:loveu:. Oczywiscie mowie o wygladzie bo na opis charakteru czekam:eviltong: Quote
M&S Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 lolka75 napisał(a):opowiedz jakie maja charaktery? jestem ciekawa na ile sa podobne do moich szpicow;). No i musisz opowiedziec jak trafily do Was, skad zainteresowanie ta rasa. No wiem:oops:...strasznie ciekawskie ze mnie babsko. Ale te psiaki bardzo mnie interesuja, zachwycalam sie nimi na wystawie tu u nas. Smiem twierdzic ze samojedy i szpice wilcze to bliscy krewni...kolorek tylko inny...ciut:loveu:. Oczywiscie mowie o wygladzie bo na opis charakteru czekam:eviltong: ...wczoraj napisałm o Maksie...wysłałam i mnie wywaliło:mad::mad::mad:, ale byłam zła:angryy:. Nadrobię troszke pózniej:p Quote
michal_unga Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Dobrze że macie blisko takie tereny - w przeciwieństwie do nas. Quote
lolka75 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 http://img135.imageshack.us/img135/5820/1031896da8.jpg jaka boska minka:evil_lol:....ciekawe co chcial powiedziec:roll:;):loveu: Quote
M&S Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 michal_unga napisał(a):Dobrze że macie blisko takie tereny - w przeciwieństwie do nas. ....to prawda, ale Wy przecież możecie do nas przyjechać....macie blisko;) Quote
michal_unga Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Maks i Spark napisał(a):....to prawda, ale Wy przecież możecie do nas przyjechać....macie blisko;) Oooooooooo To już drugie, w tym tygodniu, zaproszenie do Warszawy, które dostaję:lol:. Jak tak dalej pójdzie to będę musiał zacząć zbierać zapisy:evil_lol:. M&U Quote
jamnicze Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Maks i Spark napisał(a):...wczoraj napisałm o Maksie...wysłałam i mnie wywaliło:mad::mad::mad:, ale byłam zła:angryy:. Nadrobię troszke pózniej:p Też tak miałam parę razy :angryy::mad::mad: Teraz pod koniec pisania najpierw zapisuję tekst (zanim wyślę ;)), czasami da się też go odzyskać poprzez wrócenie strony :razz: Świetna minka :diabloti: http://img135.imageshack.us/img135/5820/1031896da8.jpg Quote
M&S Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 michal_unga napisał(a):Oooooooooo To już drugie, w tym tygodniu, zaproszenie do Warszawy, które dostaję:lol:. Jak tak dalej pójdzie to będę musiał zacząć zbierać zapisy:evil_lol:. M&U ...to od kogo jeśli można spytać:diabloti: Quote
lolka75 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 czekam na te opisy psiakow:mad::diabloti: :loveu::multi::loveu: Quote
M&S Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 lolka75 napisał(a): http://img135.imageshack.us/img135/5820/1031896da8.jpg jaka boska minka:evil_lol:....ciekawe co chcial powiedziec:roll:;-):loveu: jamnicze napisał(a): Świetna minka :diabloti: http://img135.imageshack.us/img135/5820/1031896da8.jpg hehe widzę że minka ala "downiak" się podoba... ;););) Quote
Asiaczek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Taaaak, tereny do spacerków to macie super!!! A ta fotka mi się najbardziej podoba.:lol: http://img150.imageshack.us/img150/318/1031906kr9.jpg Michał, to kiedy jesteś w W-wie? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Mania - przypominam, że w aparacie masz filmik z wczorajszej wizyty...:siara: Pzdr. Quote
M&S Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 pamiętam, pamiętam o filmiku...obiecuję wieczorem rozkminić wstawianie przez żabę ;) ...a co do foty też mi się podoba ta postawa wystawowa nr 55 :lol:...żeby tak na ringu stać chciał :evil_lol: Quote
M&S Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 lolka75 napisał(a):czekam na te opisy psiakow:mad::diabloti: :loveu::multi::loveu: Opisy zacznę od Maksa, weteran jest i ma pierwsze niekwestionowane miejsce :lol: Maks trafił do nas po wcześniej posiadanym jamniku długowłosym (pięknym oczywiście i samowystawiającym się!!!!!!).Po jego odejściu szukałam psa. Różna rasy chodziły po mojej głowie, głównie molosy, ale ich gabaryty.....(o kosztach zakupu nie wspominając) I dobry los sprawił, że trafiłam na ogłoszenie o miocie Wilczych i to bardzo blisko nas. A że o wilczych wiedziałam z popularnego niegdyś programu w TV "Podaj łapę" zainteresowałam sie nimi blizej. Chciałam mieć psa indywidualistę (to jakieś pojamnicze pozostałości) i z absolutnego lenistwa, psa, którego nie trzeba nadzwyczajnie przygotowywac do wystaw, bo wystawy sa moją wieeelka pasja i rozrywką, tak więc obowiązkowo miał mieć rodowód. Charakter Maksa, tak jak wiekszości szpiców jest wiadomo jaki: nieufny w stosunku do obcych, dumny, niezależny...słyszy, jak chce i kiedy chce, myślący, ale fantastyczny obrońca małej wówczas Marysi. Kapitalnie dogaduje sie z kotami, które mamy, a młodszą Zuzię to w zasadzie wychował. Był gościnny dla znajomych przychodzących do nas ze swoimi zwierzami (tylko posłanie było nie dla gości) miską się dzielił. Trudno w dużym skrócie opisać przeszło 13 lat naszego wspólnego życia. Maks jest jedyny i takiego drugiego wilczego nie będzie, jest w starym typie wolfa. Jeszcze wystawia się z wdziękiem, a równocześnie, wie że sędziowie miękną na jego widok, co okazuje "olewając" ich bardzo często:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Jego mina zdaje sie mówić "...i tak jestem piękny". nie będę ukrywać, że bardzo go kocham i chciałabym, żeby był z nami i mógł wystawiać się jak najdłużej. Quote
lolka75 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Maks i Spark napisał(a):Opisy zacznę od Maksa, weteran jest i ma pierwsze niekwestionowane miejsce :lol: Maks trafił do nas po wcześniej posiadanym jamniku długowłosym (pięknym oczywiście i samowystawiającym się!!!!!!).Po jego odejściu szukałam psa. Różna rasy chodziły po mojej głowie, głównie molosy, ale ich gabaryty.....(o kosztach zakupu nie wspominając) I dobry los sprawił, że trafiłam na ogłoszenie o miocie Wilczych i to bardzo blisko nas. A że o wilczych wiedziałam z popularnego niegdyś programu w TV "Podaj łapę" zainteresowałam sie nimi blizej. Chciałam mieć psa indywidualistę (to jakieś pojamnicze pozostałości) i z absolutnego lenistwa, psa, którego nie trzeba nadzwyczajnie przygotowywac do wystaw, bo wystawy sa moją wieeelka pasja i rozrywką, tak więc obowiązkowo miał mieć rodowód. Charakter Maksa, tak jak wiekszości szpiców jest wiadomo jaki: nieufny w stosunku do obcych, dumny, niezależny...słyszy, jak chce i kiedy chce, myślący, ale fantastyczny obrońca małej wówczas Marysi. Kapitalnie dogaduje sie z kotami, które mamy, a młodszą Zuzię to w zasadzie wychował. Był gościnny dla znajomych przychodzących do nas ze swoimi zwierzami (tylko posłanie było nie dla gości) miską się dzielił. Trudno w dużym skrócie opisać przeszło 13 lat naszego wspólnego życia. Maks jest jedyny i takiego drugiego wilczego nie będzie, jest w starym typie wolfa. Jeszcze wystawia się z wdziękiem, a równocześnie, wie że sędziowie miękną na jego widok, co okazuje "olewając" ich bardzo często:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Jego mina zdaje sie mówić "...i tak jestem piękny". nie będę ukrywać, że bardzo go kocham i chciałabym, żeby był z nami i mógł wystawiać się jak najdłużej. wspaniale!!!:multi:...naprawde po opisie widze dostojnego, znajacego swoja wartosc pana:loveu:. Zazdroszcze nieufnosci do obcych:roll:...ile bym dala zeby te moje sprzedajniaki nie chcialy ukochac kazdego spotkanego na swojej drodze:shake: Quote
M&S Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 lolka75 napisał(a):wspaniale!!!:multi:...naprawde po opisie widze dostojnego, znajacego swoja wartosc pana:loveu:. Zazdroszcze nieufnosci do obcych:roll:...ile bym dala zeby te moje sprzedajniaki nie chcialy ukochac kazdego spotkanego na swojej drodze:shake: Dzięki za miłe słowa, miód na moje serce :loveu:. Ale Ty masz Samojedy, a one kochają wszystkich i wszystko..ten typ tak ma :evil_lol: Quote
jamnicze Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Maks i Spark napisał(a): Chciałam mieć psa indywidualistę (to jakieś pojamnicze pozostałości) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Widzę, że nie tylko mnie tak trafiło i obie wylądowałyśmy w 5 grupie:diabloti: Quote
M&S Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 też robiłaś w jamnikach :evil_lol:??? a jakiego miałaś ? :))) Quote
Iwa-R Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Maks i Spark napisał(a): Chciałam mieć psa indywidualistę (to jakieś pojamnicze pozostałości) Na początek się witamy :) I absolutnie rozumiemy co znaczy pies indywidualista :) Miałyśmy się okazję już poznać, ale myślę, że może spotkamy się jeszcze na niejednej wystawie :) Pozdrawiam Quote
jamnicze Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Maks i Spark napisał(a):też robiłaś w jamnikach :evil_lol:??? a jakiego miałaś ? :))) Sunię, standarda krótkowłosego - LAMIA Wasza Długość :loveu::loveu::loveu: Oczywiście myślałam o jamniczku, ale TZ stwierdził, że jamnik, to nie pies :mad: wiec musiałam znaleźć inna rasę (wyglądającą jak pies :diabloti:) Baski bardzo mi sie spodobały, a ich trudny charakter w ogóle nie zniechęcił. Stwierdziłam, że jak jamnika wychowałam, to i z basenji sobie poradzę :p I to był strzał w 10 :multi:, Saidi jest cudowna :loveu:. (ale kiedyś na pewno będzie jeszcze jamnik :eviltong:) Quote
Recommended Posts