M&S Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Bardzo możliwe, duże szpice białe i czarne były bardzo popularne w Polsce przed wojną, niestety później straciły zwolenników i obecnie nie ma ani jednego przedstawiciela tych ras w polskich rękach, a o hodowli nie wspominając :shake: i były (szczególnie czarne) wręcz na wymarciu.... na szczęście teraz zyskały one wilbicieli szczególnie w Czechach, gdzie rasa ta została niemalże odtworzona (z udiałem polskiej wilczej suki ;)). obecnie w Czechach są chyba 2 hodowle czarnych...o białych nie wiem :( Również w Austrii jest kilka hodowli dużych czarnych i białych szpiców. może więc z tym wymieraniem dużych, źle nie będzie...ja to się o wilcze martwię, żeby nie trzeba było potem ich odtwarzać:razz: Szybowiec, Majk dożył pięknego wieku rzadko się to zdarza!!!! 17 lat hohoho super:thumbs: Quote
jamnicze Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dziękuję za opis :) Mi się Sparkuś podoba :lol: Nie lubię jak są różne typy w jednej rasie, bo później nie wiadomo jak sędziować - niby jeden wzorzec :diabloti:, faktycznie lepiej jakby zostały rozdzielone, trzymam za to kciuki, buziaczki Quote
M&S Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 dostałam linka od Gosi i nie mogłam się "powstrzymnąć" :p Spark Kicia Maks Zuzia Quote
M&S Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 jamnicze napisał(a):Dziękuję za opis :) Mi się Sparkuś podoba :lol: Nie lubię jak są różne typy w jednej rasie, bo później nie wiadomo jak sędziować - niby jeden wzorzec :diabloti:, faktycznie lepiej jakby zostały rozdzielone, trzymam za to kciuki, buziaczki ja też nie lubię :shake: ale co zrobić cała nadzieja w Niemcach...:razz: Quote
M&S Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Iwa-R napisał(a):No no.... fotek dużo i fotki fajne, tylko pozazdrościć :) Pozdrawiam Iwa dzięki :lol: Quote
Iwa-R Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 No no.... fotek dużo i fotki fajne, tylko pozazdrościć :) Pozdrawiam Iwa Quote
Iwa-R Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Maks i Spark napisał(a):dzięki :lol: I tu też się wcisnęła przede mnie :mad: :lol: Pozdrawiam Iwa Quote
M&S Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Iwa-R napisał(a):I tu też się wcisnęła przede mnie :mad: :lol: Pozdrawiam Iwa straszna sprawa :oops2:, aż się boję pisać :nerwy::nerwy: Quote
M&S Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Iwa-R napisał(a):Nie ma co się bać, ja chyba taka groźna nie jestem :roll: Pozdrawiam Iwa chyba, aż tak, to nie ;) Quote
Iwa-R Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nie ma co się bać, ja chyba taka groźna nie jestem :roll: Pozdrawiam Iwa Quote
gosiaja Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 no no widzę fajne foteczki powychodziły i zwierzaki jakie światowe na bilbordach :cool2::ylsuper: Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 gosiaja napisał(a):no no widzę fajne foteczki powychodziły i zwierzaki jakie światowe na bilbordach :cool2::ylsuper: świetna stronka, a zabawy jest, że hoho:lol: Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 jbk napisał(a):Te bilboardy superowe! Dzięki :p :p:p Quote
Kinia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Cześć! Super te bilboardy, a szpice fajnie na nich wyglądają;) Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Kinia napisał(a):Cześć! Super te bilboardy, a szpice fajnie na nich wyglądają;) Cześć!!!!! Dzięki :p, też mi się podobają ;) Quote
jbk Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 A w ogóle, to zobaczyłam dziś różnice między Samkami ;) Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 jbk napisał(a):A w ogóle, to zobaczyłam dziś różnice między Samkami ;) opowiedz coś więcej ;) :p Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 jbk napisał(a):A w ogóle, to zobaczyłam dziś różnice między Samkami ;) i duże są? Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 czekając na odpowiedź od jbk, obejrzyjmy fotki z wczoraj :cool3: Quote
Asiaczek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Hahaha, chłodzenie podwozia...? http://img149.imageshack.us/img149/7429/1002218zp6.jpg A jednak i wieczorową porą można zrobić ciekawe foteczki, prawda?:evil_lol: pzdr. Quote
M&S Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Asiaczek napisał(a):A jednak i wieczorową porą można zrobić ciekawe foteczki, prawda?:evil_lol: pzdr. ...to była pora późno popołudniowa :eviltong:, czyli normalnie tak wracam z ukochanej pracy do domu :p A. Quote
michal_unga Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Asiaczek']Hahaha, chłodzenie podwozia...? http://img149.imageshack.us/img149/7429/1002218zp6.jpg A jednak i wieczorową porą można zrobić ciekawe foteczki, prawda?:evil_lol: pzdr. Jak psiaki siedzą cały dzień w domu - to każda pora dnia jest dobra na udane foty. W końcu energia rozpiera panów, a panie mogą focić:eviltong::evil_lol::eviltong: Quote
Recommended Posts