Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

Hejka, ależ tu poważnymi tematami zadźwięczało :)

Ja kiedyś pisałam, że do nas na osiedle trafił wilczy (teraz już umiem stwierdzić, że to kes ;)). Pies miał kilka miesięcy i ponoć był przeznaczony na pozostanie w hodowli, strasznie był zalękniony, zero socjalizacji :shake:, a na dodatek miał tylko pierwsze szczepienie, na dalsze szkoda było hodofffcu pieniedzy :mad:

Posted

Shilomaniak napisał(a):
No nie strasz Cioteczko :shake:. Teraz chcemy słońca :multi:

Niestety..wczoraj padało z małymi przerwami i dzisiaj też się zapowiada na deszcz...

Posted

Shilomaniak napisał(a):
Tak ale nasza dziewczyna odeszła w 1998 roku, czyli już upłynął kawał czasu. Kryliśmy naszą Farę Pokerem, niestety nie pamiętam przydomku.
Tylko żal że człowiek nie zostawił sobie szczyla, a mieliśmy przecież możliwość, mądry człowiek po wszystkim.
Nasza Farunia była z linii rosyjskiej/Kes Karabas,, masywna i jak na sukę wysoka- górna granica w kłębie.
Przy naszej obecnej wariatce Fara była oazą spokoju, mogłem ją zostawić na dwie godziny pod sklepem, wracałem a pies leżał tam gdzie ją zostawiłem

U mnie ostatnia sznaucerka (miałam tylko suki) odeszła jakos na początku 2000 r. lub cos koło tego...
Ja mialam CYGA Skolimów, potem DYMKA Asiaczek FCI, CYGA Maniak Lodówkowy...

jamnicze napisał(a):
Ja kiedyś pisałam, że do nas na osiedle trafił wilczy (teraz już umiem stwierdzić, że to kes ;)). Pies miał kilka miesięcy i ponoć był przeznaczony na pozostanie w hodowli, strasznie był zalękniony, zero socjalizacji :shake:, a na dodatek miał tylko pierwsze szczepienie, na dalsze szkoda było hodofffcu pieniedzy :mad:

Wiesz, co? Jak ludzie chca swoje własne pieniądze wywalac w błoto, to niech wywalają....
ciekawe, z jakiej hodowli byl ten kes...

pzdr.

Posted

Shilomaniak napisał(a):
Tak ale nasza dziewczyna odeszła w 1998 roku, czyli już upłynął kawał czasu. Kryliśmy naszą Farę Pokerem, niestety nie pamiętam przydomku.
Tylko żal że człowiek nie zostawił sobie szczyla, a mieliśmy przecież możliwość, mądry człowiek po wszystkim.
Nasza Farunia była z linii rosyjskiej/Kes Karabas,, masywna i jak na sukę wysoka- górna granica w kłębie.
Przy naszej obecnej wariatce Fara była oazą spokoju, mogłem ją zostawić na dwie godziny pod sklepem, wracałem a pies leżał tam gdzie ją zostawiłem

Oaza spokoju....moje oba mają ADHD :evil_lol:

magdabroy napisał(a):
Dzień doberek w piękny, słoneczny i cieplutki poniedziałek :)

Buszki napisał(a):
Witamy kudłate :).
U nas też piękny,słoneczny i cieplutki jest ten poniedziałek :).

unikatowydiament napisał(a):
doberek:)

My też mamy słoneczko

Buszki napisał(a):
A nam się zaraz skończyło i pada,pada,pada ...

stokrotka.af napisał(a):
doberek, niby cieplej, ale do lata daleko...
mizianka dla panów futerkowych :)

Shilomaniak napisał(a):
No nie strasz Cioteczko :shake:. Teraz chcemy słońca :multi:

Hej, hej:)

Wczoraj było ładnie, a dziś jest ładnie inaczej:razz:

jamnicze napisał(a):

Socjalizacja szczeniąt w naszych hodowlach pozostawia wieeele do życzenia, mówię tylko o szpicach.

Buszki napisał(a):
Niestety..wczoraj padało z małymi przerwami i dzisiaj też się zapowiada na deszcz...

Rano w lesie spadło kilka kropel deszczu.

Asiaczek napisał(a):

Wiesz, co? Jak ludzie chca swoje własne pieniądze wywalac w błoto, to niech wywalają....

pzdr.

Zgadzam się. Stawiam na dwie hodowle....

Miałam wczoraj bardzo atrakcyjny dzień. Rano w drodze do pracy złapałam gumę. Pozostawiłam samochodzik kulawy na moim "prywatnym" parkingu i udałam się dzieleni do pracy. Ale ponieważ jest nowoczesność w domu i zagrodzie po całym dniu, przyjechało Assitance, pan wymienił koło i udałam się do domeczku;)

Dziś muszę udać się do wulkanizatora, żeby obadał co się stało. A poza tym nic specjalnego się nie dzieje:p

Posted

Asiaczek napisał(a):

pzdr.

M&S napisał(a):

Socjalizacja szczeniąt w naszych hodowlach pozostawia wieeele do życzenia, mówię tylko o szpicach.

Zgadzam się. Stawiam na dwie hodowle....

Hmmmm, pan nawet mówił mi jaka to hodowla ale nie pamiętam :shake:
Psiak go ujął i dlatego go wziął, nie zależy mu na wystawach choć brał je także pod uwagę.
Mały zaczyna powoli wychodzić na prostą i przy znajomych psach przestaje już podwijać ogon.

Posted

unikatowydiament napisał(a):
dzień dobry:)

Doberek :)

Błyskotka napisał(a):
Super fotorelacja :)

Dziękuję :lol:

jamnicze napisał(a):
Hmmmm, pan nawet mówił mi jaka to hodowla ale nie pamiętam :shake:
Psiak go ujął i dlatego go wziął, nie zależy mu na wystawach choć brał je także pod uwagę.
Mały zaczyna powoli wychodzić na prostą i przy znajomych psach przestaje już podwijać ogon.

Oby psu było dobrze, ale co do hodowcy, to szkoda słów.

dOgLoV napisał(a):
Bardzooooooooo ciepłe dzień dobry :loveu:

Bardzo :multi:

Aleksandra95 napisał(a):
i my zaglądamy. :):)

Miło mi :):)

Gusiaczek napisał(a):
Się witamy w upalny dzień :)

Cześć Gusiaczku :lol:

Posted

Buszki napisał(a):
Witanko :).
U nas na szczęście też gorąco :).Nawet baski się przegrzały i pod drzewami się wylegują :cool1:.

Hej, hej :)

Moje czekają za spacerem na późniejszy wieczór.

Posted

magdabroy napisał(a):
Dobry wieczór :)

A ja mam dziś idealną pogodę ;) Popadało, a teraz jest ciepło i fajne powietrze :)

Dzień dobry :)

Wczoraj wieczorem było +20...prawie jak w lecie, a to początek maja dopiero :cool3:

Ania! napisał(a):
[FONT=comic sans ms]Witam się serdecznie w ten ciepły wieczór i pozdrawiam :lol:
[/FONT]

Witaj, jak miło Cię widzieć :multi:

Posted

[FONT=comic sans ms]Znowu przyszłam :evil_lol:

Dzisiaj w pracy byłam całą godzinę to z przyjemnością skaczę sobie po Dogomanii, psisko z upału padło i śpi to mogę ponadrabiać i pooglądać zaległe zdjęcia ;)

I czekać na porcję nowych ... :diabloti:[/FONT]

Posted

Ania! napisał(a):
[FONT=comic sans ms]Znowu przyszłam :evil_lol:

Dzisiaj w pracy byłam całą godzinę to z przyjemnością skaczę sobie po Dogomanii, psisko z upału padło i śpi to mogę ponadrabiać i pooglądać zaległe zdjęcia ;)

I czekać na porcję nowych ... :diabloti:[/FONT]

Cieszę się niezmiernie :multi:

Ja też chętnie wybrałaby się na spacer, ale moje burasy niezbyt chętnie, już trochę im gorąco;)
Ale za to rano było w sam raz i ponownie spotkaliśmy liska rudaska w lesie:)

dopiero wstawiałam fotki ze dwie strony wcześniej:razz:

Tekla64 napisał(a):
hej hej
u nas i pada i cieplo i slonce i burze , idealna pogoda dla trawy ale moje psy tyz sie fajnie czuja
uwielbiam wiosne !!!

Hej, hej

u nas sucho.

Posted

dOgLoV napisał(a):
hejka ;)

u nas pogoda rewelacyjna :loveu:

magdabroy napisał(a):
Dzień dobry w słoneczny czwarteczek :)

wedara napisał(a):
U nas też pogoda cudna ładne słoneczko świeci ;)

Doberek :multi::multi::multi:

U nas się zachmurzyło i chyba będzie burza, albo cosik w tym guście;)
ale jest gorąco.

Posted

u mnie się nie zapowiada deszcz ale mam takiego lenia, że na zajęcia mi się nie chce iść ..:roll::diabloti: chyba sobie odpuszczę hehe dopóki mogę leniuchować :cool3: