M&S Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 i już po wszystkim... jedziemy do naszego Gasthofu, a przed nami ośnieżone górskie szczyty, a w Salzburgu +29 stopni:loveu: Quote
M&S Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 A to już droga powrotna Słowacja i ruiny zamku Quote
łamAga Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 zdjęcia :loveu: widoki mieliście przepiękne :loveu::loveu::loveu::loveu: dzień dobry ;) Quote
Buszki Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Jakie psiaki zmarnowane... http://i1160.photobucket.com/albums/q492/Kulkowska/ResizeofDSC04231.jpg Quote
Shilomaniak Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Witamy . Rzeczywiście chłopaki miny mają nietęgie, chyba już zmęczeni trochę bardzo, Ruiny to Orawski Podzamok?, tak wygląda z daleka. No i gratki z okazji braku dysplazji u Slasha, co prawda to głównie zasługa rodziców chłopaka, ale spokojniejsza głowa. Quote
M&S Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 [quote name='dOgLoV']zdjęcia :loveu: widoki mieliście przepiękne :loveu::loveu::loveu::loveu: dzień dobry ;) :):) Tak widoki rewelacyjne. [quote name='Buszki']Jakie psiaki zmarnowane... http://i1160.photobucket.com/albums/q492/Kulkowska/ResizeofDSC04231.jpg Znudzone monotonną jazdą;) [quote name='Shilomaniak']Witamy . Rzeczywiście chłopaki miny mają nietęgie, chyba już zmęczeni trochę bardzo, Ruiny to Orawski Podzamok?, tak wygląda z daleka. No i gratki z okazji braku dysplazji u Slasha, co prawda to głównie zasługa rodziców chłopaka, ale spokojniejsza głowa. Witanko :) Chyba to ten zamek....Wiele razy chciałam zrobić zdjęcia tego zamku i teraz się udało;) Dzięki. Dysplazja jest bardziej skomplikowana i nie jest oczywiste, że jeżeli rodzice nie mają to dzieci są "czyste" i dlatego trzeba robić badania. Quote
M&S Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 dOgLoV napisał(a):deszczowe dzień dobry ;) Dzień dobry :) stokrotka.af napisał(a):ulewne raczej ;) gratki dla Slasha :) Dziękuję:lol: Quote
Asiaczek Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='M&S']Hello Kochani :) W ostatni weekend byłyśmy na wystawie W Austrii, w Salzburgu.Slash zdobył drugi certyfikat na Młodzieżowego Championa i otrzymał tytuł Najlepszego Juniora:lol: Na finałach weszliśmy do ścisłej piątki, ale niestety na pudle nie dane nam było stanąć, tym razem;) Ale najważniejszą wiadomości dnia jest to, że Slash jest wolny od dysplazji!!!!! Bardzo, bardzo się cieszę :multi::multi: Brawo i za wyniki z Salzburga:) i za wyniki w kierunku dysplazji:) I jedno i drugie- super!!!! pzdr. Quote
M&S Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 jamnicze napisał(a):Ładnie się prezentowaliście.:) Miło mi :) Asiaczek napisał(a):Brawo i za wyniki z Salzburga:) i za wyniki w kierunku dysplazji:) I jedno i drugie- super!!!! pzdr. Dzięki Asiu :lol::lol: dOgLoV napisał(a):Dzień doberek ;) Cześć, cześć :multi: Quote
Asiaczek Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 M&S - czy możesz powiedziec, jaki procent (lub ilościowo) wilczych został przebadany w kier. dysplazji? Bo wiem, że w Waszej rasie to schorzenie wystepuje... Pzdr. Quote
M&S Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 Asiaczek napisał(a):M&S - czy możesz powiedziec, jaki procent (lub ilościowo) wilczych został przebadany w kier. dysplazji? Bo wiem, że w Waszej rasie to schorzenie wystepuje... Pzdr. Asiu, nie mam pojęcia. Wiem, które psy miały robione prześwietlenia. Sadzę, że nadal jest to znikomy procent. Nie podejrzewam niektórych hodowców wilczych o zainteresowanie tym tematem. jeżeli nie badają tych, które są używane w hodowli, to nie sądzę, żeby tego wymagali od przyszłych właścicieli szczeniaków. Teraz jest akcja pt. robimy badania na PHPT....i to hurtem, bo wg. niektórych hodowców, tylko w USA można zrobić (pomijam, że to dotyczy przede wszystkim keesów, bo na skutek międlenia w Stanach wilczych z nie wiadomo czym, dla uzyskania tej jakże cudnej odmiany, keesy są nosicielami PHTP i genu ślepoty, ale o oczach oczywiście cicho sza...) Gusiaczek napisał(a):Cześć i czołem :) Cześć Gusiaczku:) Quote
Asiaczek Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Czyli badanie PHPT to badanie na oczy, tak? I robi się tylko w USA? pzdr. Quote
M&S Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 Asiaczek napisał(a):Czyli badanie PHPT to badanie na oczy, tak? I robi się tylko w USA? pzdr. Nie to dotyczy nadczynności przytarczyc. Oczy, to inna inszość. Wg. niektórych hodowców robi się tylko w USA, ale wiem, że robi się również w Austrii. Quote
Asiaczek Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Czyli w Waszej rasie możecie robic badania na dysplazję, przytarczyce, oczy. coś jeszcze? I czy sa psy, które maja komplet tych badań? Pzdr. Quote
Recommended Posts