Jump to content
Dogomania

Ratunku -ze schronu do schronu. Juz w nowym domu. Rozliczenie.

Recommended Posts

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wiem że najlepszy byłby domowy dt ale myślę, że dobry hotelik, gdzie Rokitek zazna spokoju, dobrej opieki i ciepła ludzkiej ręki to mu bardzo pomogą i sprawią, że psiak nabędzie ogłady :).
Gdyby miał go ktoś wziąść a potem znowu oddać kolejny raz, to myślę żeby Rokitkowi serduszko pękło :-( z bólu i rozpaczy.
Przecież to takie miłe radosne stworzonko, tak bardzo kocha ludzi i zasługuje, żeby był kochany.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Bardzo się cieszę, że wątek Rokitka odwiedziło tyle osób :).
Ten piesek bardzo potrzebuje pomocy.
Teraz jest tam sam, w ciemnym boksie, wśród nieprzyjaznych mu towarzyszy niedoli :-(. I nie wie co go czeka, i może się boi :-(.

Koszt hoteliku to 300 zł.
Ja proponowałam jeden z hotelików:
- u Murki
- u Wiosny
- u Ani w Brodnicy.

Tylko trzeba by się zdecydować który i zapisać do kolejki.

A może ktoś z Was ma jakiś inny dt / hotelik godny polecenia.

..myśle ,że nie mamy aż tyle czasu żeby się zastanawiać, wbijajmy się w mniejszą kolejkę. Ja się deklaruję na 80 zł miesięcznie. Ale myślę że czas nas goni. Miedawno był wątek"nie zdążyliśmy" Pamiętacie?

Posted

Ja też znam taki smutny przypadek z moich okolic, i też nie zdążyliśmy, i było mi bardzo przykro :(.

Dlatego wiem, że szybkie działanie w takim przypadku jest bardzo ważne.
Bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcia Rokitka szczęśliwego w swoim prawdziwym domu.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Leyla - o jakim wątku myślisz ?

Mało tego wątku było bo 4 str. Trafiła do schronu suńka która była napastowana przez większą...wszyscy zaczęli planowac co w związku z tym...i następnego dnia rozszarpała ją ta większa. Tytułu nie pamietam, ale ok miesiąca temu.Potem były banerki: "Nie zdążyliśmy" i mała jasna suczka na nich...

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja też znam taki smutny przypadek z moich okolic, i też nie zdążyliśmy, i było mi bardzo przykro :(.

Dlatego wiem, że szybkie działanie w takim przypadku jest bardzo ważne.
Bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcia Rokitka szczęśliwego w swoim prawdziwym domu.

Dogo07 Błagam Cię ustaw psa już w kolejce, mamy już przecież120 zł, zbierzemy resztę , ale niech już będzie wpisany!!

Posted

nieeee..noooo błagam was....OD 14 GRUDNIA PIES JEST ZAGROŻONY A MY TU PITU PITU:mad: ja myslałam że to jakiś nowy wątek jest NO LUUUUDZIEE!!!!!!!

Posted

Leyla - to dobrze, że on w ogole jeszcze żyje.
W międzyczasie był adoptowany i potem oddany do schroniska.
Także tym razem to musi znaleźć super domek - do innego go nie wydamy!

A jeśli chodzi o decyzję na hotelik, to ja się zorientuję jak z miejscami w hotelikach i mam nadzieję, że wraz z założycielką wątku podejmiemy wszyscy razem szybciutko jakąś decyzję.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Leyla - to dobrze, że on w ogole jeszcze żyje.
W międzyczasie był adoptowany i potem oddany do schroniska.
Także tym razem to musi znaleźć super domek - do innego go nie wydamy!

A jeśli chodzi o decyzję na hotelik, to ja się zorientuję jak z miejscami w hotelikach i mam nadzieję, że wraz z założycielką wątku podejmiemy wszyscy razem szybciutko jakąś decyzję.

dobra super!! Ja napewno pomoge finansowo;)

Posted

Leyla napisał(a):
Tak się upiję,że będę pływać żabką po dywanie:multi:

a ja ci nadmucham koło ratunkowe :diabloti: żebyś sie nie utopiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dogo tak świruje , że nie tylko przeskoczyłam post Leyli :diabloti: ale nawet własny z przed kilku minut :evil_lol::evil_lol: ciekawe czy komus udała sie taka sztuczka , jestem wielka :p:p

Posted

Leyla napisał(a):
dobra super!! Ja napewno pomoge finansowo;)

wchodze na wątek, Dogo07 jest szybka w ściąganiu ciotek ( zwłaszcza tych mafijnych) jeszcze tylko kilka i będzie komplet, ja też dam wsparcie, a jak przesledzę wątek to na pewno napisze jakiś teskt do ogłoszeń na allegro tak jak obiecałam. Tak jak pisze Leyla psa trzeba natychmiast wyciągnąć ze schroniska, żeby nie pojawiły sie na wątku znicze i niebieskie łzawe emotikonki, bo to mu nie pomoże:shake:

Posted

marysia55 napisał(a):
wchodze na wątek, Dogo07 jest szybka w ściąganiu ciotek ( zwłaszcza tych mafijnych) jeszcze tylko kilka i będzie komplet, ja też dam wsparcie, a jak przesledzę wątek to na pewno napisze jakiś teskt do ogłoszeń na allegro tak jak obiecałam. Tak jak pisze Leyla psa trzeba natychmiast wyciągnąć ze schroniska, żeby nie pojawiły sie na wątku znicze i niebieskie łzawe emotikonki, bo to mu nie pomoże:shake:

Cześć siostro:loveu: dzięki,że jesteś:loveu:

Posted

Dogo07 napisał(a):
No czekamy na resztę doggorowego towarzystwa, a jak Rokitek już będzie bezpieczny w hoteliku to Ciotka rita60 nam poleje :lol: .

Tak się upiję,że będę pływać żabką po dywanie:multi:

Posted

[quote name='marysia55']a ja ci nadmucham koło ratunkowe :diabloti: żebyś sie nie utopiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Och dzięki za troske kochana:grin::grin::roflt::roflt::roflt::calus:

Posted

Niewiele mogę pomóc ale deklaruję na m-c 20 zł - nie wiem jak długo będę pomgła pomagać ponieważ mogę stracić pracę ale dopóki będę ja miała to będę przesyłać kasę. ;)

Posted

Ja mogę zadeklarować nie więcej niż 20 zl miesięcznie, chyba, że międzyczasie wygram w totka to będzie problem z głowy, bo otowrzę schronisko z prawdziwego zdarzenia i Rokitek będzie tam honorowym gościem :)
Dajcie znać kiedy, co i jak z wpłatami, bo mogę nie mieć czasu śledzić wątku.
Pozdrawiam!

Posted

niestety nie moge się zdeklarować ,mam juz zbyt wiele zobowiązan.Ale jeśli któryś z moich opuści hotelik to obiecuję przerzucić kasę na tego biedaka .

Posted

Rosnie serce me;) jak widze tyle dogo ciotek . Szukam cos taniego, ten hotelik u nas to ok 600zl miesiecznie i niekoniecznie praca z psem. A obecnosc czlowieka dla Rokita niezbedna. Rozeslalam wici. Do poniedzialku nie bardzo bede miec dostep do netu z przyczyn rodzinnych. W poniedzialek uporzadkuje wszystko i moze juz cos bede wiedziec.Dziekuje wszystkim w imieniu Rokitka.

Posted

Ja też rozesłałam zapytania o miejsca w hotelikach u Murki, u Ani w Brodnicy i u Wiosny. To fajne hoteliki, które znam z innych wątków.
Mam nadzieję, że w pon. uda się już zebrać wspólnie potrzebne informacje i Rokitek będzie już odliczał dni kiedy opuści schronisko :).
Koniecznie trzeba pomóc psiakowi, żeby nie było za późno.

Ale by się psiak cieszył gdyby wiedział jakie ma powodzenie tutaj na wątku :lol:.

No i ogłoszonka będziemy dalsze robić, aby psiaka jakiś dobry człowiek wypatrzył i pokochał.

Posted

o kurcze ale fajnie sie ruszyło, dziękujuemy;)...U nas hotelik jakos za 20 zł na dobe najblizej:shake:...ja bede na dogo w wekend tylko rano jakby co, jak kto chce moge dac nr tel. na PW;)

Posted

Boże, zabierzmy go stamtąd jak najszybciej. Nie przeżyję chyba śmierci kolejnego mojego pupila z dogo..... Chyba muszę się zacząć leczyć z tej (dogo)manii.