natalijo Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ada-jeje napisał(a):Ada mieszka 100 km. od JZ i niestety ale nie moge sluzyc transportem dla Rokitka, nie wyrabiam z naszymi psami, :shake: transport musza zalatwic sobie dziewczyny same. Musialabym poswiecic na to caly dzien a na to nie moge sobie pozwolic. :shake: Jasne, rozumiem. A skąd dokąd ma być ten transport? Ile to jest km? Sorki, ale za dużo wątków obserwuję i wszystko mi się miesza. Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Czekamy aż wszyscy się wypowiedzą na temat propozycji hoteliku, jeśli macie też jakieś pytanie to piszcie. Quote
Ada-jeje Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Z JZ do Krakowa bedzie w jedna strone okolo 150 km. Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Jeśli zdecydujecie się na hotelik u dragonek to jest kawałek za Myślenicami w stronę Krakowa. Czyli transport Jastrzębie Zdrój a Myślenice / Kraków. Jeśli Rokitek potrafi jechać z innym pieskiem w samochodzie i ktoś by go zawiózł do Katowic to może mógłby pojechać z innym pieskiem już dalej (tamten piesek jedzie do Krakowa). Ale to wszystko pod znakiem zapytania. Quote
monika55 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 No jestem. Nasz hotelik nie wchodzi w rachube. Nie ma miejsc. Pani ma oblozenie do wrzesnia.Tak wiec Niepolomice, jak dobrze rozumiem?. Problem z transportem. Ja prawa jazdy nie posiadam. Trzeba kombinowac. Quote
monika55 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 O kurcze nie doczytalam.:oops: To jak ? Myslenice czy Niepolomice. Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Przepraszam , pomyliłam sobie Myślenice z Niepołomicami: hotelik pod Myślenicami, u dragonek100, cena - 300 zł, kojec, co Wy na to ? Quote
Ada-jeje Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Monika dzisiaj jeszcze w jednym i drugim jest miejsce. Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Proszę, odezwijcie się na wątku. Trzeba pilnie podjąć decyzje w sprawie Rokitka !!! Czy ktoś ma pomysł na transport pieska z Jastrzębia Zdrój do Krakowa ? Quote
monika55 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Poczekamy do jutra. Transport to problem. Daleko i malo uczeszczana trasa z Jastrzebia. Mysle jak by tu zalatwic. Quote
maksiorek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Jednorazowa wpłata 75 zł. z pieniędzy zorganizowanych przez Dusje. Quote
Onaa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Monika55 - jeśli są deklaracje i miejsce w hoteliku to głupio byłoby to przegapić przez transport. A miejsce w hoteliku to nie wiem czy jest zarezerwowane i czy będzie czekać. Może jeszcze inni się odezwą na wątku. A Ty albo wilczek007 nie dacie rady psiaka do tych Katowic dowieźć ? Quote
monika55 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Moze teraz sie uda napisac. Maksiorek i dusje dziekuje bardzo. Dogo, pomalu. Jutro Ada sprawdzi hotelik. Dla mnie wazne sa warunki jakie bedzie mial Rokitek. On musi byc przy czlowieku, a nie w kazdym hotelu sa takie mozliwosci. Druga sprawa to transport. I pieniadze na to. Teraz nic nie zalatwie. Wiec po kolei. Dowiem sie co i jak, potem transport bedziemy dogrywac. Poniewaz mam problemy z dogo tu moj nr gg 9148789 Quote
natalijo Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jak będzie już coś postanowione to dajcie znać. Skacz do góry Rokitku! Quote
monika55 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Chyba jeden u p Ani? A drugi u dragonki? albo ja cos myle?:oops: Czy to ta sama osoba? Quote
monika55 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Zanim dowiem sie o hoteliku od Ady, to moze napiszesz cos wiecej o tym drugim? Bo wlasciwie nic o nim nie wiem.:cool1: Quote
MARCHEWA Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Ja oczywiście służę bazarkami na pomoc w utrzymaniu Rokitka;) Quote
Onaa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Robiłam Rokitkowi cafeanimala z nadzieją, że go wezmą do Metra, a tutaj ani wczoraj ani dzisiaj nie dawali żadnych psiaków do gazety, nie wiem dlaczego :shake:. Quote
wilczek007 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Kurde dopiero teraz dzis mogłam wejsc.To gdzie ten hotelik wreszcie?Myślenice? Hm...poczekam cóż monika wymysliła, bo cos pisała, ale niepamietam...Tyle ze transport z mojej strony odpada...Ja tez bez prawka(dopiero robię) a raczej nikt mi sie nie zgodzi w tygodniu jechac gdziekolwiek:shake:... aaha Marchewa bedziemy o twej checi pomocy pamiętac:lol: Quote
wilczek007 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 mówisz że u tej p.Ani?...hm...jesli mialaby czas jeszcze na Rokitka to czemu nie? Quote
marysia55 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jestem na wątku z doskoku i równiez nie jestem zmotoryzowana więc trudno mi sie tu wymądrzać i dawać rady. Uważam jednak że Rokitek potrzebuje hoteliku w którym jednak pracuje się z psami i jest stały kontakt z człowiekiem. Z tego co sie doczytałam Rokitek to dzikusek i zamknięty w kojcu napewno nie nauczy sie niczego , a to uniemozliwi jakąkolwiek późniejszą adopcję. Nie wierzę tez aby osoba prowadząca hotelik a mająca jednocześnie hodowlę psów miała czas dla takiego małego diabełka. Uważam , że w takim hoteliku Rokitek jeszcze bardziej zdziczeje. Jeżeli jest to sprawa zycia lub smierci to oczywiście trzeba go wyciągnąć nie patrząc na to jakie hotel daje warunki, ale jeżeli jest wybór to nalezy go umieścić w hoteliku, który jest hotelem sam w sobie i gdzie jest możliwa resocjalizacja. Z tych dwóch wymienionych hoteli wydaje mi sie , że większe szanse Rokitek miałby w hoteliku p.Ani w Podłężu. Tam wiekszość psów przebywa w domu p. Ani. Quote
Leyla Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 jasne że byłoby lepiej mu przy człowieku, tam by się rozwnął...:razz: Quote
natalijo Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Byłoby idealnie. Ale gdziekolwiek, byle nie w schronie. Quote
Recommended Posts