daaga Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Witam :) Przeglądając strony internetowe różnych hodowców jamniczków, zauważyłam że często w tzw. opisie psa pojawia się określenie "króliczy/miniaturowy". Nie rozumiem cóż to oznacza? :roll: Jaki ten jamniś jest? Coś pomiedzy króliczym i miniaturowym (tak, na chłopski rozum biorąc)? Będę wdzięczna za wyjaśnienie. P.S Szmat życia miałam szorstkowłosego standarda i nigdy nie interesowałam się zbyt mocno tematem, stąd moja niewiedza. ;) Pozdrawiam! Quote
taxelina Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Jamniki występują w różnych wielkościach: Jamnik normalnej wielkości - od 35 cm obwodu klatki piersiowej Jamnik miniaturowy - do 35 cm Jamnik króliczy - do 30 cm http://www.hauward.pl/jamniki.html Tylko ze czesto ciezko jest okreslic u szczeniaka jaki bedzie czy miniaturowy czy kroliczy. dopiero w wieku 15 miesiecy mierzy sie obwod klatki piersiowej i sprawdza Quote
Recommended Posts