peate Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 no niestety ponieważ inne dziewczyny są w terenie to ja będę musiała Wam przekazać tą smutną wiadomość .. maluszek odszedł za TM :placz: ponieważ okazało się, że maluch był strasznie słaby, a do tego chory schroniskowy wet oraz kierownictwo schroniska, żeby nie przedłużać jego cierpień podjęło decyzję o uśpieniu maleństwa :-( strasznie mi przykro, że niestety nie zdążyłyśmy mu pomóc :-( Quote
BBeta Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Niech ktoś jutro z samego rana pobiegnie do tego schroniska i weźmie malucha do siebie do czasu aż znajdzie się transport do Karkowa Quote
basia0607 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Szlag by to trafił !!!! Wszystko za póżno ! tak, tak, najlepiej uspić bo kto by go karmił, masowal brzusio, trzymal na termoforku. Ponioslam klęskę osobistą. Quote
agaga21 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 JAKIE TO NIESPRAWIEDLIWE I SMUTNE!:placz::placz::placz: czemu takie maleństwo musiało zapłacić za ludzką głupotę???:placz: Quote
emilia2280 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Ale do cholery tak nie musialo byc! Kurde, na 2 zasrane dni nie mógl nikt go wziác, chocby do wlasnej lazienki? Znalezli bysmy dt tak samo, jak teraz sié znalazl- tyle ze za pózno! Dziewczyny, wiem ze nie jest latwo, macie swoich kilka psów i kotów, nikt nie wymagal brania szeniaka na dlugo, tylko te 3 dni temu wystarczylo zeby uratowac mu zycie. Nie wiem jak mozna go bylo zostawic jak to placzáce niemowle na srodku zimnego, pustego pokoju... Wstyd mi normalnie... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Emilia, teraz będziemy się oskarżać i szukać winnego? 3 dni temu jeszcze żadna z nas nie była pewna, że ktokolwiek zainteresuje się maluszkiem. Żadna z nas nie miała pewności, że znajdzie się dla niego tymczas. To nie pierwszy taki szczeniak. Już z bólem serca niekiedy musiałyśmy zostawiać w schronisku cierpiące dorosłe psy. Z takim samym bólem serca i bezradnością. Gdyby już wtedy tam było wiadomo, że ktoś będzie go w stanie zabrać, to szczeniak pojechałby z nami. Ale co gdyby nikogo nie było? Miałby wrócić do schronu? Tymczas na 2 dni przeistoczyłby się w tymczas na miesiąc? Dwa? Proszę bez takich wypowiedzi. To nie jest ani miejsce, ani czas na wypominanie tego, kto bardziej zawinił. Quote
halbina Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 mea culpa... mea culpa... mea maxima culpa... przepraszam cie, maleństwo... :-( Quote
BIANKA1 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Dziewczyny , to wszystko nie tak :shake: ULV wzieła ze schroniska 8 szczeniaków nie mając pewności , ze je gdzies upchnie . Ratowała im zycie ....wsadzając je na moja głowe :roll: Jakos to przeżyłam . Jak sie musi , to sie zrobi . Co innego szczeniak , a co innego dorosły pies . Mały szczeniak wszędzie sie zmieści , nie gryzie sie z rezydentami . Jedyny problem to karmienie . Mozna było go uratowac . Zabrac , wsadzic w karton i szukac tymczasu . Tymczasu nie szuka sie poprzez zakładanie wątków . Kto trafi ten wie . Najłatwiej jest wysyłac pw żebracze , jak ja to nazywam . Kilkadziesiąt pw i znalazł by sie tymczas dla maluszka :-( Quote
basia0607 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Bianka masz rację. Obdzwonilam pól Polski , prosilam Boga aby sie udało aby zdążyć przed czasem. I po co ? szczeniak od 3 dni już nie żył. Zakładająć wątek na dogo trzeba mieć realny obraz sytuacji. Po co wzbudzac niepotrzebne emocje. Quote
Klaudus__ Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Cholera... :bigcry: Mogłam Go zabrać... Cholera jasna :bigcry: Mogłam coś zrobić... maleństwo niewinne... Szlag niech trafi dupka,który dopuścił do Jego przyjścia na świat i Go zostawił... Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Rany, dzisiejszy dzień to same złe wiadomości. Śliczne maleństwo... tyle osób chciało pomóc, ale za późno - schron wział sprawę w swoje rece. Quote
BUDRYSEK Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Kruszynko :-( (*)(*)(*) w schronie w sumie jest ok 10 szczeniaków,tyle że ze swoimi mamusiami 2 mieszkają w kuchni non stop ktoś je podrzuca pod schron kierowniczka powiedziała,że maluch był chory bez powodu nie uśpiliby Go Quote
agaga21 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Rany, dzisiejszy dzień to same złe wiadomości. Śliczne maleństwo... tyle osób chciało pomóc, ale za późno - schron wział sprawę w swoje rece. mnie pociesza trochę fakt że dzisiaj dwie sunie pojechały do nowych domów: toska i zosia. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 agaga21, dziękuje za pocieszenie, w takim razie dzień mozna uznać za udany.Pomijajac oczywiście wiadomość o tym maluszku. Quote
agaga21 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):agaga21, dziękuje za pocieszenie, w takim razie dzień mozna uznać za udany.Pomijajac oczywiście wiadomość o tym maluszku. nie,nie o to mi chodziło...nie wiem czemu się na mnie odgrywasz:shake: jest mi okropnie przykro z powodu tego malucha... Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 agaga21 napisał(a):nie,nie o to mi chodziło...nie wiem czemu się na mnie odgrywasz:shake: jest mi okropnie przykro z powodu tego malucha... ja sie wcale nie odgrywam ! wprost przeciwnie, moja wypowiedź była przychylna , pocieszyłaś mnie, bo kazdy zwierzak co jest juz bezpieczny i kochany to dla mnie duza radość. a nie mam sie za co odgrywać.. to nie w moim stylu przeciez. Oczywiste jest to że że zmartwiła , wręcz zasmuciła ta sytuacja wile osób. Quote
agaga21 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):ja sie wcale nie odgrywam ! wprost przeciwnie, moja wypowiedź była przychylna , pocieszyłaś mnie, bo kazdy zwierzak co jest juz bezpieczny i kochany to dla mnie duza radość. a nie mam sie za co odgrywać.. to nie w moim stylu przeciez. Oczywiste jest to że że zmartwiła , wręcz zasmuciła ta sytuacja wile osób. aha, to przepraszam, źle cię zrozumiałam. Quote
Recommended Posts