seba Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Witam Chciałabym się dowiedzieć parę rzeczy o hodowli "Innisfree". Może trochę historii, tradycja, ilośc psów. No i w jakiej cenie są szczenięta.Jakie są najbardziej utytułowane pieski z przydomkiem Innisfree i co sądzicie o tej hodowli. Z góry dziekuję za odpowiedzi. Pozdr. Quote
HUSKYTEAM Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 http://www.pageweb.com/innisfre Ceny normalne-światowe, wpłacasz na konto i czekasz na to, co Ci przyślą. Jeżeli jesteś znanym hodowcą w Polsce, to wypromujesz to niezależnie od tego, jaką to będzie miało jakość. Inaczej... no cóż, kilka osób ma psy z dobrymi przydomkami u nas. Quote
peppermint Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Jedna z najstarszych, istniejących hodowli.Jednocześnie jedna z największych (mówił mi ktoś , ze mają ok 100 psów). Nastawiona typowo na wystawy. Do dzisiaj największym sukcesem hodowlanym był Innisfree Sierra Cinnar który w 1989 roku wygrał BIS Westminster jako jedyny Husky w historii. Ponadto ze znanych psów Innisfree Fire and Frost, Innisfree Ice-T. Kathleen Kanzler właścicielka jest jedną ze współtwórców SHCA Większość hodowli amerykańskich nie sprzeda Ci dobrego psa z tej prostej przyczyny, że dobre psy zostają w hodowli. Quote
HUSKYTEAM Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Kupno psa za oceanem przypomina mi stary dowcip PRLowski: Przychodzi gość do fabryki Skody. Gość: Witam, chcę kupić Skodę. Pracownik: Doskonale. Płaci pan teraz 10000$, kolor biały, odbiór za pół roku. Gość: Za pół roku? Hmmmm, a rano, czy wieczorem? Pracownik: No coś Pan zgłupiał?! Co za różnica? Gość: A jest, jest... bo wie Pan, za pół roku mają mi właśnie zakładać telefon. Quote
Recommended Posts