Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niby tak :lol: Ale nie w tak bardzo " psi " sposób .Ona podnosi nogę powyżej linii grzbietu :lol: Wierz mi-nawet wieloletni właściciele śmieją się z tego :lol:

Posted

Tak-to niufka :D Myślę że ta Zmora poprostu nauczyła się tego podglądając psy .Niufom niestety często wystarczy zachowanie innego psa lub kota ( tak...mam też kota i Zmora uczy się od niego :evilbat: )

Posted

Tak myślałam i znam tę rasę, bo oglądałam program o nich i czytałam opisy, ale nie mogłam skojarzyć nazwy. Jako szczeniaczki to takie fajne puchate niedźwiadki (widziałam!) :P

Posted

Pysia, moja tez wysoko noge zadziera ;-) noi ona znaczy teren i co krzaczek chociaz kropelke zostawic musi :P wychowala sie z psem, to pewnie dlatego ;-)

a niufki sliczniutkie i ogromne psiska ;]

Posted

Dzięki za te śliczniutkie :) A ogromne to one wcale nie są .Widziałam większe :lol:

A czy ktoś ma rade co zrobić aby suka sąsiada nie gwałciła ciągle mojej ??

Od razu piszę że moja nie ma cieczki....Ciągle jest gwałcona !! Przez sukę !!

• 1 month later...
Posted

A mnie zastanawia, czy 10 tygodniowy szczeniak, który dwór widzi tylko z balkonu bo jest na kwarantannie może zacząć podnosić nogę?. Bo mojemu Gringowi to się właśnie zdarzyło i to po raz drugi, bo za pierwszym razem myślałam, że mi się przewidziało. Nie robi tego ciągle, ale jednak robi :o .
Fakt, był najsilniejszy i najbardziej dominujący w miocie, ale czy aż do tego stopnia, żeby w tym wieku już takie numery wyczyniać ? :evilbat:

Posted

Moim zdaniem zależy to od rasy psa, tzn od jego wielkości i masy. Wiadomo, że psy ras dużych dojrzewają wolniej i ich stawy dłużej się kształtują. Myślę, że natura tak je skonstuowała, żeby nie nadwyrężały ich zbyt wcześnie. Mój maluch (TT) zaczął podnosić nóżkę już w wieku 5 miesięcy i koniecznie chcial ją podnieść jak najwyżej sie dało :D

• 2 weeks later...
Posted

Bafi zaczął podnosic noge w wieku około 15 miesięcy. To chyba bardziej z racji tego że jest potęzny a nie dlatego ze jest uległy. Mimo że to golden to w wieku dorastania dominował dośc mocno, pozostała mi nawet pamiątka po jednym ze starć w postaci blizny na reku :roll:. Pamietam jednak ze gdy Bafi uczył sie sikać z podniesioną nogą to czasem mu sie mylilo i zamiast tylnej podnosil przednią :o :lol: . Wyglądajo to troche komicznie:cunao: