Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie! Chciałam powiedzieć o pewnym przypadku.

Moja znajoma, nie mająca pojęcia o psach, razem z rodziną postanowili kupić czterołapa. Postawili na ONka. Dlaczego, napiszę za chwilę.

Wzięli cudowną dwumiesięczną sunię, wielka radość, szczeniak super... i... gdy psina miała 3-4 miesiące... oddali ją! Dlaczego?

Otóż wzięli oni owczarka niemieckiego tylko dlatego, że spodobały się w nim uszy! A młodziutkiej suczce uszka jeszcze kłapały, więc postanowili usunąć ją z rodziny...:angryy:

Nie ma jak to wybierać nowego członka rodziny tylko ze względu na uszy... co tam charakter, wychowanie, ważne są tylko uszy!:angryy: :angryy: :angryy:

Posted

a onek pewnie kupiony taniej ,bez papierow ale "rasowy"przeca.:diabloti:
no i jak tu kto uwierzy ze rasowy jak mu uszy nie stoja jeszcze?:cool1:.zal tylek sciska.nad glupota i pazernoscia,cffaniactwem ludzkim.
ja mam suke z klapciatym uchem.:diabloti:.
jak mi ktos mowi ze to kundelek bo ucho nie stoi to przytakuje.:evil_lol:.no jasne ze kundelek.dowod jest:ucho nie stoi.hiehiehie:lol::lol::lol:.

Posted

ja jak seee sprawilam papierowego źabe to podczas spacerów z psami ,czyli do kpl onkowata niuska ruda z wieeelkimi stojącymi ucholami pytali ,,czy to male to tez owczarek ?" :evil_lol:

Posted

No to mnie tez tak kiedys dopadł pewnien Pan w autobusie i kłocił sie ze mna, ze ten moj pies to nie ONek, bo ma za duze uszy to mu powiedziałam, ze ma papiery to z usmiechem stwierdził, ze tu jest problem, bo ... papiery nie są PRAWDZIWE no :lol::lol:;)

Posted

w autobusie:ten jeden[o shado]to rasowy tak?a ten drugi to kundelek?..shado wstaje....komentarz:eee ten tez skundlony bo nei ma tylka na ziemi:evil_lol:....
z oskiem ten numer nie przejdzie chociaz wersja jest taka:chita orbi za biednialka kundelka[ma spiaczke w autobusie:lol:]a osiek za biednego rasowego onka.czy pani juz jejpodcinala tylne noi?musi pani to zrobic bo ona chodizc nei bedzie mogla:cool3::diabloti:.
biedny osiek.:evil_lol:

Posted

Ja też często słyszałam komentarze, że Bugajski (stuprocentowy mix) to jest prawdziwy onek, a to drugie (czyli Sabina -rasowa rodowodowa) to chyba jakieś skundlone. Fakt, Sabina matce genetyce nie wyszła zbyt pięknie, ale mimo wszystkich swoich wad jednak bardziej trzyma wzorzec niż kundliszon Bugajski :lol:
Teraz, kiedy Sabina przez chorobę wygląda raczej jak kosmitka, a nie jak onek komentarzy brak, bo wszystkim zapiera dech w piersiach na jej widok ;)

Posted

ludzie bez serca ;/ ja też kupiłam sunię...ON i ma jedno klapnięte uszko ;/ powód (załamana chrząstka) ale ja bym mojej suni za żadne skarby nie oddała ;/

Posted

A mój DONek (bezpapierowy więc co się dziwić) ma cały czas kłapciate uszy. Dla przechodniów jest to kaukaz, w sumie wielkością mu przyrównuje ;) Ale mi to jakoś bardzo nie przaszkadza, bo liczy się peis i jego charakter. Jeżeli ktoś chce mieć rasowego psa niech zaadoptuje albo kupi z hodowli, a nie daje zarpbić pseudo. Niestety ludzie chyba nigdy się nie nauczą.

Posted

ale nie tylko uszy są ważne bo ogon też. Wega nosi brzydko ogon bo nasade podnosi ponad grzbiet i jeden facet mi powiedzial nie ona nie jest rasowa, a ja mowie no papiery ma, a on to niech ja pani reklamuje, niech pani dadza nowego szczeniaka, bo ten to nie prawdziwy owczarek:lol:

Posted

no tak.zapomnialam o ogonie:evil_lol:.ogon tez wazny.mialam onke ktorea trzymala ogon jak booorek jak byla wstanie:hoho jezdem onek:evil_lol:.tez sie nasluchalam.:roll:

Posted

no wlasnie przez ogon Balto podejrzewany jest o kundlostwo :evil_lol:
podejrzewany jest tez o bycie suczka, bo jest maly. A ja go dzisiaj wazylam u weta i skubany wazy 37,5kg. Nie wiem, co mu tyle wazy, bo na pewno nie rozumek :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A ja mam dwa kundle (ON i DON, obie bezpapierowe) i większość "znawców" się nimi zachwyca. Uszy jak trza, ogony też (młodszej, DON-owatej, uszy stanęły około 6 miesiąca, dopiero jak zaczęła być dobrze żywiona).
A ile się nasłuchałam, jak je ciachnęłam: takie piękne owczarki, powinny mieć szaczeniaki, a ile kasy by pani zarobiła... eeehhh:mad:
Pewnie, gdyby nie trafiły do mnie, byłyby rozmnażane ile się da.

Posted

Mam do Was takie pytanie. Znajoma ma ONka z papierami. Ma on już ok18miesięcy i uszka wciąż mu nie stoją stabilnie. Czy trzeba jeszcze czekać, czy mu tak zostanie.
Nie obawiajcie się. Na pewno z tego powodu go nie oddadzą:diabloti:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:tak samo.takawadapieknosci.czasem tak sie zdarza ze ucho nie uwapnia sie prawidlowo i pies [albo suka:cool3:]ma miekie ucho.normalnie stoja a jak pies biegnie to mu sie "majtaja":cool1:

Posted

A jak mu normalnie nawet jak stoi tak lecą do środka to jest szansa, że mu staną? Troszkę się zdziwiłam, bo widziałam szczeniaki 4 miesięczne jak im uszka deba stały, a ten ma 18 miesięcy i mu latają.