m@dzi@ Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Witajcie! Chciałam powiedzieć o pewnym przypadku. Moja znajoma, nie mająca pojęcia o psach, razem z rodziną postanowili kupić czterołapa. Postawili na ONka. Dlaczego, napiszę za chwilę. Wzięli cudowną dwumiesięczną sunię, wielka radość, szczeniak super... i... gdy psina miała 3-4 miesiące... oddali ją! Dlaczego? Otóż wzięli oni owczarka niemieckiego tylko dlatego, że spodobały się w nim uszy! A młodziutkiej suczce uszka jeszcze kłapały, więc postanowili usunąć ją z rodziny...:angryy: Nie ma jak to wybierać nowego członka rodziny tylko ze względu na uszy... co tam charakter, wychowanie, ważne są tylko uszy!:angryy: :angryy: :angryy: Quote
14ruda Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Nie ma jak kupować psa o który nie ma się pojęcia.Mojej uszy staneły ok.6 miesiąca. Quote
ayshe Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 a onek pewnie kupiony taniej ,bez papierow ale "rasowy"przeca.:diabloti: no i jak tu kto uwierzy ze rasowy jak mu uszy nie stoja jeszcze?:cool1:.zal tylek sciska.nad glupota i pazernoscia,cffaniactwem ludzkim. ja mam suke z klapciatym uchem.:diabloti:. jak mi ktos mowi ze to kundelek bo ucho nie stoi to przytakuje.:evil_lol:.no jasne ze kundelek.dowod jest:ucho nie stoi.hiehiehie:lol::lol::lol:. Quote
mch Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 ja jak seee sprawilam papierowego źabe to podczas spacerów z psami ,czyli do kpl onkowata niuska ruda z wieeelkimi stojącymi ucholami pytali ,,czy to male to tez owczarek ?" :evil_lol: Quote
Axusia Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 No to mnie tez tak kiedys dopadł pewnien Pan w autobusie i kłocił sie ze mna, ze ten moj pies to nie ONek, bo ma za duze uszy to mu powiedziałam, ze ma papiery to z usmiechem stwierdził, ze tu jest problem, bo ... papiery nie są PRAWDZIWE no :lol::lol:;) Quote
ayshe Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 w autobusie:ten jeden[o shado]to rasowy tak?a ten drugi to kundelek?..shado wstaje....komentarz:eee ten tez skundlony bo nei ma tylka na ziemi:evil_lol:.... z oskiem ten numer nie przejdzie chociaz wersja jest taka:chita orbi za biednialka kundelka[ma spiaczke w autobusie:lol:]a osiek za biednego rasowego onka.czy pani juz jejpodcinala tylne noi?musi pani to zrobic bo ona chodizc nei bedzie mogla:cool3::diabloti:. biedny osiek.:evil_lol: Quote
asher Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ja też często słyszałam komentarze, że Bugajski (stuprocentowy mix) to jest prawdziwy onek, a to drugie (czyli Sabina -rasowa rodowodowa) to chyba jakieś skundlone. Fakt, Sabina matce genetyce nie wyszła zbyt pięknie, ale mimo wszystkich swoich wad jednak bardziej trzyma wzorzec niż kundliszon Bugajski :lol: Teraz, kiedy Sabina przez chorobę wygląda raczej jak kosmitka, a nie jak onek komentarzy brak, bo wszystkim zapiera dech w piersiach na jej widok ;) Quote
kredka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 ludzie bez serca ;/ ja też kupiłam sunię...ON i ma jedno klapnięte uszko ;/ powód (załamana chrząstka) ale ja bym mojej suni za żadne skarby nie oddała ;/ Quote
m@dzi@ Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Miałam przez 14 lat ONka długowłosego:-( uszka mu b. późno stanęły ale jak stanęły to już zawsze stały Quote
Anashar Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 A mój DONek (bezpapierowy więc co się dziwić) ma cały czas kłapciate uszy. Dla przechodniów jest to kaukaz, w sumie wielkością mu przyrównuje ;) Ale mi to jakoś bardzo nie przaszkadza, bo liczy się peis i jego charakter. Jeżeli ktoś chce mieć rasowego psa niech zaadoptuje albo kupi z hodowli, a nie daje zarpbić pseudo. Niestety ludzie chyba nigdy się nie nauczą. Quote
Martyna&Zara Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Taaaaaaaaaaaak, oczywiście, oddać bo mu jeden włos wypadł!!!!!:angryy: Bony co ci ludzie robią na tym świecie?? Chyba tylko znęcają i zabijają niewinne zwierzeta:angryy::mad: Quote
Cortina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 ale nie tylko uszy są ważne bo ogon też. Wega nosi brzydko ogon bo nasade podnosi ponad grzbiet i jeden facet mi powiedzial nie ona nie jest rasowa, a ja mowie no papiery ma, a on to niech ja pani reklamuje, niech pani dadza nowego szczeniaka, bo ten to nie prawdziwy owczarek:lol: Quote
ayshe Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 no tak.zapomnialam o ogonie:evil_lol:.ogon tez wazny.mialam onke ktorea trzymala ogon jak booorek jak byla wstanie:hoho jezdem onek:evil_lol:.tez sie nasluchalam.:roll: Quote
mimoza Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 no wlasnie przez ogon Balto podejrzewany jest o kundlostwo :evil_lol: podejrzewany jest tez o bycie suczka, bo jest maly. A ja go dzisiaj wazylam u weta i skubany wazy 37,5kg. Nie wiem, co mu tyle wazy, bo na pewno nie rozumek :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ayshe Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 no jasne ze rozumek...albo ...struny glosowe:cool3::evil_lol: Quote
Beta&Czata Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 A ja mam dwa kundle (ON i DON, obie bezpapierowe) i większość "znawców" się nimi zachwyca. Uszy jak trza, ogony też (młodszej, DON-owatej, uszy stanęły około 6 miesiąca, dopiero jak zaczęła być dobrze żywiona). A ile się nasłuchałam, jak je ciachnęłam: takie piękne owczarki, powinny mieć szaczeniaki, a ile kasy by pani zarobiła... eeehhh:mad: Pewnie, gdyby nie trafiły do mnie, byłyby rozmnażane ile się da. Quote
Talia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Mam do Was takie pytanie. Znajoma ma ONka z papierami. Ma on już ok18miesięcy i uszka wciąż mu nie stoją stabilnie. Czy trzeba jeszcze czekać, czy mu tak zostanie. Nie obawiajcie się. Na pewno z tego powodu go nie oddadzą:diabloti: Quote
Talia Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 ayshe napisał(a):suka moze miec tzw.miekkie ucho;) A jeśli to pies:cool3: Quote
ayshe Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:tak samo.takawadapieknosci.czasem tak sie zdarza ze ucho nie uwapnia sie prawidlowo i pies [albo suka:cool3:]ma miekie ucho.normalnie stoja a jak pies biegnie to mu sie "majtaja":cool1: Quote
Talia Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 A jak mu normalnie nawet jak stoi tak lecą do środka to jest szansa, że mu staną? Troszkę się zdziwiłam, bo widziałam szczeniaki 4 miesięczne jak im uszka deba stały, a ten ma 18 miesięcy i mu latają. Quote
ayshe Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 czyli klada ise dosrodka?moga mu jeszcze podciagnac troche.ale raczej niewiele. Quote
Recommended Posts