Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 794
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki -gdyby nie to ,że nie dam już rady ganiać z dwoma energicznymi psami po osiedlu i mamy nerwowych sąsiadów /nie za bardzo kochających szczekanie psa/psów nad nimi ,gdy zostaną czasem same w domu/ -to juz bym dawno Witusa porwala do nas -obsewruję go od zimy już ....:p:loveu:
To piekny i dumny pies - niesamowitych oczach- takich niespotykanch -jak u huskiego ...:loveu:- .Takiego psa spotyka się tylko raz zyciu !!:loveu::p
...

Posted

Trzymam mocno kciuki za Witusia :kciuki: On jest cudowny. Mam takiego na osiedlu, tylko czarnego, też jedno oko niebieskie drugie ciemne - najłagodniejszy pies na całym osiedlu, wszystkim ustępuje

Posted

Cioteczki - kto pomoże Saticzarownicy w spacerku w okolicach schronu i zapoznaniu Witka?:roll:

Ktoś musi tam być i pomóc?:oops:

dajmy Witkowi szanse:cool3:

Posted

[quote name='zuzlikowa']Dużo takich zdjęć poproszę...

jak piękny pies to i zdjęcia ładne :)

[quote name='bico']Cioteczki - kto pomoże Saticzarownicy w spacerku w okolicach schronu i zapoznaniu Witka?:roll:

Ktoś musi tam być i pomóc?:oops:

dajmy Witkowi szanse:cool3:
ja mogę, tylko kiedy i o której godzinie? :razz:

Posted

no ktoby jesli nie wilczek:shake: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie no w sumie każda co wie o co chodzi i na watek zaglada np.mineralna, tez może:lol:
bede ale jutro tylko na chwile bo zawozimy pieska jednego do domku prosto z rana wiec ledwo spacerek odbede z witusiem i sie dowiem czy ma kastracje.ale na pn wt czy inny dzien moge sie ugadac z saticzarownicą;)

Posted

mineralna_ napisał(a):

ja mogę, tylko kiedy i o której godzinie? :razz:

to super, że możesz pomóc:multi:

Może napisz pw do Saticzarownicy?:cool3:
To z nią musisz się umówić i wszystko obgadać;)

Posted

wilczek007 napisał(a):
no ktoby jesli nie wilczek:shake: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie no w sumie każda co wie o co chodzi i na watek zaglada np.mineralna, tez może:lol:
bede ale jutro tylko na chwile bo zawozimy pieska jednego do domku prosto z rana wiec ledwo spacerek odbede z witusiem i sie dowiem czy ma kastracje.ale na pn wt czy inny dzien moge sie ugadac z saticzarownicą;)

wilczek, proszę, Ty też tam bądź, umówicie się z Saticzarownicą, "trzeba kuć żelazo póki gorące":cool3:

Posted

słuchajcie, monika55 bardzo prosiła by poczekac bo jako załozycielka watku czuje sie odpowiedzialna za niego i chciałaby to wszystko poznac co tu i jak,a jej jeszcze nie ma własnie dzwoniła co słyshac wiec moze zaczekamy do soboty??Ona juz wraca teraz w sobote.Witus by ttyle poczekał....

?

Posted

[quote name='wilczek007']słuchajcie, monika55 bardzo prosiła by poczekac bo jako załozycielka watku czuje sie odpowiedzialna za niego i chciałaby to wszystko poznac co tu i jak,a jej jeszcze nie ma własnie dzwoniła co słyshac wiec moze zaczekamy do soboty??Ona juz wraca teraz w sobote.Witus by ttyle poczekał....

?

to nie można z nią przez tel pogadać i przekazać jej wieści?:roll:

róbcie jak uważacie...wg mnie Witek powinien opuściś schron najprędzej jak się da:roll:

Posted

bico napisał(a):

róbcie jak uważacie...wg mnie Witek powinien opuściś schron najprędzej jak się da:roll:

swoją drogą Wituś już tyle czekał... należy mu się nowy domek... jak najszybciej..

Posted

Ja myślę,że warto poczekać na Monikę55 ,która w minionym roku w grudniu zalożyla Witusiowi wątek i opiekuje się nim caly czas takze w schronie -m.in.z Wilczkiem007.

Posted

Słuchajcie było by fajnie gdyby było, ale mam niestety pewien problem Saticzarownico:

Możesz nam odpowiedziec gdzie podział się ten buldożek który sprawiał ci tyle problemu??O którym nic mi nie pisałas:
http://www.dogomania.pl/forum/f30/co-mam-robic-130696/?highlight=
czy nie mogłas dac rady i oddałas go do Rybnickiego schronu???

Jeśli nie potrafisz zapanowac nad swoja suczka spanielka, to ja nie widze sensu bys jeszcze brała Witusia, ponieważ to dla Twojej Sati będzie stres jeszcze większy a mnie się zdaje ze ona by tego chyba nie chciała. Z nia nie można dac rady a jak będzie Witek i się nie sprawdzi??To do schronu??
Przepraszam ale nie przyjmuje takiej opcjiL

Watek:
http://www.dogomania.pl/forum/f1174/problem-ze-spanielka-115383/?highlight=
i co obroża antyszczekowa pomogła?????????????????????:lmaa:
Nie lubię niedomówien.

Dostałam cynk że ktos cie chciał oddelegowac na tzw.Czarne Kwiatki, mogłabys nam tu wytłumaczyc czemu???

Wydaje mi się miłosc do psów nie wystarczy żeby je zbierac jak Wioletta Willas a gdy się znimi nie radzi,a jak się nie da, pozbywac się.
Naprawde nie chce tu nikogo obrażac ale pragne żeby wszystko było na wierzchu, bo czasem się już zdzrzało ze było niedomówienie i pies lądował na ulicy.
Drugi raz do tego nie dopuszcze!
Nie mam nic przeciwko Tobie ani temu ze chcesz pomóc, natomiast na ludzi patrze
przez pryzmat tego jak będzie miał pies. Pies rzecza nie jest ani żadne inne zwierzę.
Jeszcze wizyta przedadopcyjna by się przydała tyle ze z Rybnika nie bardzo kogos znam.

nie chce nikogo do siebie zrażac ale pies jest akurat najwazniejszy :cool1:
Zarówno Twoja Sati jak i Wituś.

na monike napewno poczekam

Posted

Jesli tak to wygląda-to na pewno Wituś poczeka na dobrego i wlasciwego czlowieka. Nie znaliśmy z tej strony Saticzarownicy -a ona nie jest chyba odpowiednią osobą do adocji psa .
Dobrze,że Wilczek napisala o tym.
Przyznam,że nie zajrzalam na posty i wątki tej osoby dokladniej.

Posted

Wiesz zawsze wydawało mi sie że dogomania to forum gdzie można uzyskac pomoc jesli ma sie jakikolwiek problem z pieskami.:placz:
Ale widze że teraz moje problemy są odstawa do atakowania mojej osoby.
Buldożek nasz kochany jest moj i mojej siostry ze wzgledu na to że ona pierwsza ma dom z ogrodem został u niej i jest bardzo szczęsliwy...
Na schronisko w rybniku wpłacam pieniązki i woże jak moge karme...
Nie widze powodu żeby oddawać tam buldozka skoro ma kochasjace mnie i moja siostre.Co do problemow z Sati nawet nie wiem jak taka obroza wygląda. A problem sie rozwiazał u Pana behawiora.Jeden pozostał i jest nam dobrze...Sati ma lepiej niż nie jeden dzieciak...Co do kwiatkow.Tak był taki problem kiedyś....Tyle że pewna Pani zupełnie inaczej rozmawaiała ze mna przez telefon,a co innego pisała na forum.Wtedy przestałam tu wchodzić bo przekonałam sie że jest osoba która siebie chwaliła,a mnie oczerniała:angryy:Mało ważne,jej sprawa.Pisalam raz pewnej Pani na pw z checia pomocy na psiaki chcialam zrobic bazarek lecz nie mialam pojecia o co chodzi i prosilam o pomoc.Nie uzyskałam.A rzeczy sie masa walapo mieszkaniu.Co do Witusia chciałam mu dać tymczas,choć może los by to potoczył inaczej i by został.Ale w tej sytuacji widze ze jest to bezsensu.
Nie chce przezwac tego co kiedyś tylko dlatego że jestem mniejsza stażem na tym forum.Życze temu pieknemu wspaniałego domku jak najszybciej żeby nie musial tam już być...Znajdzie napewno ,bo jest pięknym psem.Ja się wycofuje.Inne Ciotki przepraszam za nadzieje, może mnie ktoś zrozumie,I nie będzie miał pretensji.

Posted

Szkoda... No trudno, niech poczeka jeszcze trochę na 'tego prawdziwego' ludzia, niż pójdzie do osoby której niedługo się znudzi i wróci znów do schronu :angryy:

EDIT: dopiero teraz przeczytałam to co napisała Saticzarownica... i mam mieszane odczucia...

Saticzarownico, nie zniechęcaj się tak łatwo, wilczkowi chodziło po prostu o dobro pieska a nie o oczernianie Ciebie.
Jeżeli decyzję o rezygnacji Witusia odwołasz, bardzo chętnie spotkam się z Tobą na żywo i sprawdzę czy to co piszesz jest prawdą... Mając na celu oczywiście tylko dobro psa

Posted

Dziekuje za opinie mineralna.Ale dla mnie to bezsensu,już miałam sytuacje w ktorej nawet nie chcieli mojej strony prawdy.A teraz masz he dobre "obroza antyszczekowa"
Jak ktos dobrze przeczyta posta ,to zauważy ,że ja o niej słowa nie napisałam a skorzystałam w końcu z porady tresera-behawiora.
Co do Wituśia to przykro mi ale sie poddaje.
Jestem zbyt emocjonalna nawet na słowa innych,a lecze sie na serce,i to mi niepotrzebne.Napewno znajdzie domek...Jest cudny...Życze mu tego...

....Aha a jeśli chodzi o mnie to bez powodu zapraszam na kawke,zobaczysz jak Tinka ma się .....A ja przynajmiej bede miała z kim pogadac....

Posted

a ja już i tak nic nie rozumiem - wilczek pisze co innego, Saticzarownica pisze też co innego, że się poprawiła i nie ma już problemu z psami, że wszystko jest ok - a Witek cierpni i czeka...nada w schronie:-(

może poczekajmy na monikę i na ewentualną wizytę "przed tymczasową" u Saticzarownicy i dajmy temu biednemu psu cień nadziei, bo on bez wcześniejszego "udmowienia" w jakiś DT, prawdziwego DS nigdy nie znajdzie:-(

wilczek, monika, Saticzaronwnica, mineralna, zuzlikowa, olga7 - co Wy na to???

Posted

bico napisał(a):
i od moniki i wilczek:cool3:

ale jak Saticzarownica nie będzie chciała wziąć Witka na DT to ani monika ani wilczek nie pomogą, trzeba będzie szukać drugiej szansy, która nie wiadomo kiedy będzie

Posted

mineralna_ napisał(a):
ale jak Saticzarownica nie będzie chciała wziąć Witka na DT to ani monika ani wilczek nie pomogą, trzeba będzie szukać drugiej szansy, która nie wiadomo kiedy będzie

właśnie wszyscy, którzy niestety nie możemy być na miejscu, razem z Witusiem, gorąco liczymy, że Saticzarownica, wilczek i monika się dogadają i Witek jednak do tego DT, na dobrych warunkach, pojedzie:modla: