Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy oni to muszą odpalać normalnie na osiedlach?! :angryy::placz:
Czy nie ma takiego zakazu? :angryy::shake:
Wróciłam przed chwilą ze spaceru z psem z płaczem. O ile on toleruje odgłosy, które są gdzieś daleko o tyle jak zaczęli strzelać na takiej osiedlowej łączce dość blisko miejsca przez które przechodziliśmy to dostał szału. NIGDY nie widziałam mojego psa tak przestraszonego!, z podkulonym ogonem, z obłędem w oczach. Wyrwał mi smycz z ręki i pobiegł przed siebie, mogłam sobie wołać... Myślałam , że mam jakiś zawał, do tej pory się trzęsę. Na szczęście ulica była dość daleko ale kto wie co się mogło zdarzyć.
K*#%@ , a specjalnie wyszłam z toną smakołyków, odwracałam uwagę, wydawałam proste komendy etc. To wszystko mogłam sobie wsadzić, pies w ogóle na mnie nie reagował... Jak udało mi się złapać smycz to zaczął biegiem ciągnąć do domu. Jak to możliwe , że tak bardzo zmieniło się jego zachowanie? Jeszcze rok temu w takiej sytuacji mój pies reagował ogromnym zainteresowaniem, szczekał i się generalnie jarał sytuacją, a ja miałam nad nim kontrolę.
Za rok chyba zostanę w sylwestra w domu z psem.
Pieprzyć to wszystko.

Posted

Bzikowa napisał(a):

Zakaz jest, ale guzik kogo obchodzi. W lato raz zadzwoniłam na policję jak dzieciaczek urządził poligon na trawniku przed blokiem - nie dość że musiałam dzwonić dwa razy bo ślepy i głuchy patrol nie zauważył małego pirotechnika, to facet nawet dupy nie ruszył tylko do bachora krzyknął, żeby sobie z tym stąd poszedł...

Współczuję sytuacji, moja suka też kiedyś się nie bała - teraz piszczy, trzęsie się, otwiera drzwi od mojego pokoju i próbuje się gdzieś schować... Na dłuższym spacerze ostatni raz była przed świętami, ostatnio był problem nawet z 10sekundowym wyjściem na siku :cool1:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Wróciłam przed chwilą ze spaceru z psem z płaczem. O ile on toleruje odgłosy, które są gdzieś daleko o tyle jak zaczęli strzelać na takiej osiedlowej łączce dość blisko miejsca przez które przechodziliśmy to dostał szału. NIGDY nie widziałam mojego psa tak przestraszonego!, z podkulonym ogonem, z obłędem w oczach. Wyrwał mi smycz z ręki i pobiegł przed siebie, mogłam sobie wołać... Myślałam , że mam jakiś zawał, do tej pory się trzęsę. Na szczęście ulica była dość daleko ale kto wie co się mogło zdarzyć.
K*#%@ , a specjalnie wyszłam z toną smakołyków, odwracałam uwagę, wydawałam proste komendy etc. To wszystko mogłam sobie wsadzić, pies w ogóle na mnie nie reagował... Jak udało mi się złapać smycz to zaczął biegiem ciągnąć do domu. Jak to możliwe , że tak bardzo zmieniło się jego zachowanie? Jeszcze rok temu w takiej sytuacji mój pies reagował ogromnym zainteresowaniem, szczekał i się generalnie jarał sytuacją, a ja miałam nad nim kontrolę.
Za rok chyba zostanę w sylwestra w domu z psem.
Pieprzyć to wszystko.

może jakoś ostatnio wystraszył się bliskiego strzału i uraz mu został...
ahh niestety ten okres w życiu psa jest chyba najgorszy ;(

i popieram żeby zrobić absolutny zakaz ale wątpię żeby to wypaliło...