moniaczek Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Witam,problem tkwi w tym,ze mój pies jest bardzo agresywny mimo,iż ma dopiero 6 miesięcy. Najgorzej jest na dworze,zabiera mi smycz,a gdy chce ją mu zabrać z pyska nie ruszam smyczą aby ją zostawił i krzyczę stanowczo "zostaw". Gdy nie reaguję karzę mu usiąść ,próbuje chwycić go za obrożę i wtedy on rzuca się na mnie np. dziś rzucił mi się na rękę i zaczął szarpać tak jest za każdym razem gdy wychodzę z nim na dwór.W domu też,rzuca się członka rodzina wprost na głowę albo po prostu podchodzi i zaczyna gryźć gdzie się da.Nie mam już sił na niego i nie wiem co zrobić,nikt mu krzywdy nie robi,a tym bardziej nie biję. Proszę o jakieś dobre rady :bigcry: Quote
WŁADCZYNI Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 zgłoś się do dobrego trenera. A do tego czasu nie łap psa za obrożę bo w końcu coś Ci zrobi. Quote
karjo2 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Poczytaj pomysly m.in. tu: Niewychowany labrador - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies Nieposłuszny labrador - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies Zaatakował mnie mój labrador - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies Owczarek.pl - Szczeniak w domu - Blog Zofii Quote
Martens Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Mi osobiście nie wygląda to na agresję, tylko brutalną zabawę, ale niewiele można powiedzieć nie widząc psa. Quote
ayshe Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 uo matko:evil_lol:. a jak nie bedzie laskawy sie uspokoic?i oleje nie wolno?:cool3::diabloti: ps moj post jest a propos rady infers 1995.nie mam pojecia ldaczego wskoczyl przed jej post:roll::evil_lol: Quote
infers Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Jak próbuje ugryźć złap za psyk i patrz prosto w oczy i powiedz np.:"NIE WOLNO!" Quote
Martens Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Jeśli pies rzeczywiście wykazuje agresję, może się to skończyć poważnym pogryzieniem :roll: Quote
WŁADCZYNI Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Infers jeżeli ten pies robi to ze strachu to złapany za pysk może się odgryść albo po rękach, to pół biedy albo po twarzy. btw samo nie wolno znaczy dla psa tyle samo co idź umyj okno. Pies nie rozumie słów dopóki my nie nadamy im znaczeń. Ayshe bo dogomania świruje:mad: Quote
Recommended Posts