Basia165 Posted October 2, 2004 Posted October 2, 2004 Po jakim czasie wasze pieski nauczyly sie sie sztuczek i komend np do nogi siad daj lape itp ??? Ile wam to czasu zajmowalo pieske szybko lapalyczy byl nierefromowalne Podzielcie sie swoim wrazeniami oj narazie nauczyl sie siadac :P Quote
Rybka Posted October 3, 2004 Posted October 3, 2004 Moja Suzi jak mialam 3 m-c potrafila siadac dawac lape, warowac. Nauka zajmowala nam nie cala godzinke :wink: . Goldeny i Labki to bardzo madre psiaki, wiec nie jest to takie trudne. Powiem tak jak mialam nagrode to Suzi robila doslownie wszystko. Najwazniejszy byl smakolyk. Jak miala 4 m-c chodzilismy na spacery bez smyczyc :D , bardzo ladnie sie sluchala jak mialam nonstop nagrodke w reku. Ale kiedy skonczyla 6 m-c wstapil w nia diabel (okres buntu) i miala juz gdzies nagrodki :evil: . Teraz zaczyna sie normowac (9 m-c). Quote
argo Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Nauka - szkolenie i wychowanie - to :wink: 'Niekoncząca sie opowieść'. Laby uczą się bardzo szybko. Można by nawet powiedzieć, że nastawione są na współpracę z alfą. Wszystko - albo baaardzo wiele, zależy od konsekwencji. Powodzenia, uporu i konsekwencji życzę. :) Potem :wink: zostają tylko 'przyjemności' :roll: :lol: :kciuki: Quote
Niebieska Posted October 12, 2004 Posted October 12, 2004 Moja suczka kiedy miała 10 tygodni znała komendy siad, waruj, do mnie tym właśnie zaowocował 2 tygodniowy okres kwarantanny. I tak było pięknie przez pierwsze miesiące... Potem nastał okres buntu więc poszłyśmy na szkolenie. innych komend także nauczyła się bardzo szybko ale nie zawsze ma ochotę je wykonać :evil: Teraz od czasu do czasu przyłączamy sie do grupy i ćwiczymy ale będę się musiała chyba mocno wziąć do roboty bo po ostatnich 3 tygodniach pobytu na Mazurach jej niesubordynacja zdaża się coraz częściej :evil: Quote
Recommended Posts