Bazyliah Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Tworzę psiakom wątek, bo w ogólnych gdzieś przepadają. Szczeniury już odrobaczone, zaszczepione (1 raz). Szczepienie stada 3 kociaki i 3 szczeniaki wyniosło 260 zł. Na pierwszy ogień idzie Funia. Funia już w nowym domku :) Funia to strasznie kochana sunia. Jest odrobaczona, za chwilę szczepienie. Ma około 7 tygodni. Wyrośnie raczej na niewielkiego psa - jest dłuższa, niż wyższa, łapki na grubiutkie, ale na wysokość nie powinna aż tak wyrosnąć. Na pierwszy rzut oka Funię spośród innych szczeniorów wyróżnia niestamowita miłość do człowieka. Pcha się na kolana, domaga się głaskania, chce być blisko człowieka. Jest dość energicznym psiakiem, szaleje z zabawkami, podgryza pozostałe szczeniory. Funia dobrze się dogaduje z innymi szczeniorami, dorosłymi psami i kotami. Wątek rodzeństwa Funi, które wciąż szuka DT i DS: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-szczenieta-na-ulicy-124757/ Quote
Bazyliah Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Edit: Emma ma już 3 miesiące. Wyrasta na inteligentnego, wesołego, towarzyskiego psa. Emma prawdopodobnie będzie średnim psem. Ma około 8 tygodni. Jest najspokojniejsza ze szczeniorów, jej ulubioną zabawą jest "zagryźć misia". Za nami biega krok w krok, dorosłe psy zagryza, do człowieka jest raczej delikatna w zabawie. Wszystkiego ciekawa, radosna i bardzo przymilna. Tak, jak Funia - lubi inne psy i koty. Wątek rodzeństwa Emmy, które nadal szuka DT i DS: http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-7-szczeniakow-zamarza-w-polu-pomocy-pilnie-dt-ds-125779/ Quote
Bazyliah Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Elmer już w nowym domku :) Elmer, brat Emmy - również w wieku ok. 8 tygodni, wyrośnie prawdopodobnie na średniego psa. Energiczny rozrabiaka. Cały czas jest przy ciotce, koniecznie musi być wygłaskany i wzięty na kolanka. Zawsze radosny, zawsze ma ochotę na zabawę. Jednocześnie straszna pierdoła - Funia i Emma przeszły przez prowizoryczne zabezpieczenie drzwi, a ten siedział i piszczał. Największy żarłok - musi dostawać jedzenie w oddzielnej misce, bo sam w max. tempie jest w stanie pochłonąć całą porcję. Też lubi inne psy i koty. Quote
Soema Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Ale cuda masz na tymczasie :loveu: wesoło tam musisz mieć z taką ilością :diabloti: Quote
Bazyliah Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Oj wesoło, wesoło, zwłaszcza jeśli doda się kolejne tymczasy: Zulę z podpisu, 3 kociaki i 1 dorosły kot. Plus moje zwierza. Ale ogarniam, nie potykam się - jeszcze ;) Zrobiłam banerek dla gadzin: Quote
Linssi Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Bazyliah, mowilas ze jest dom w staszowie do sprawdzenia. Mozesz mi napisac cos wiecej na PW? Bo ni wiem czy zauwazylas na kieleckich watkach jak pisalam ze podjade z Ewelinka sprawdzic domek :p Quote
Bazyliah Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Linssi - w sobotę pisałam do Ewelinka - wysłałam namiary na kobitkę, żeby się umówić. Wczoraj nie mogłam się z kobitką skontaktować, będę jeszcze dziś próbować. Quote
ewelinka_m Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Tak Aniu ja mam od Bazyliah nr telefonu do państwa ze staszowa, ale jeszcze nie dzwoniłam ;) Quote
GoskaGoska Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 podaje jeszcze tu , bo Klemensiak ma domek a dzis ktos nie niego napisal , Klemensik byl oglaszany na Warszawę maila moze zaproponować innego: monika wys³a³ nastêpuj±c± wiadomo¶æ do Ciebie: witam jestem bardzo zainteresowan adopcja klemensa. obiecuje mu b.dobre warunki i duzo milosci, jezeli zdecyduje sie na adopcje,w jaki sposob i gdzie mozna odebrac malucha. pozdrawiam Ades e-mail: m.korbasinska@vp.pl Quote
Bazyliah Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Pani od Elmera nie odpowiadała na maila, w końcu udało mi się do niej dodzwonić. Już ma jakiegoś szczeniura. Kurczę, najpierw wysyła kilkanaście maili, a jak się rozmyśliła, to nawet nie napisała. Było kilka telefonów, ale na hasło kastracja było: acha, dobrze, to ja jeszcze oddzwonię. Co do kobitki zainteresowanej Klemensikiem - wysyłać maila z fotami? Bo już się gubię ;) Quote
GoskaGoska Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 tak wyslij z fotami , bo ja nic nie odpisywalam , napisz, ze szczeniaczek Klemensik juz do domku, ale są teraz następne szczeniaki i jesli by byli Pan zaintersowani to wysyłasz zdjęcia i podaj proszę nr do siebie, bo tam to chyba jeszcze do Erki byl nr w ogloszeniu Quote
Bazyliah Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Napisałam. W czwartek odnowię ogłoszenia, zobaczymy, może coś w końcu ruszy. Quote
GoskaGoska Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 no pewnie sié bic bédá o psiaki, az dziwne ze sié nie bija szczegole o tá ruszynke Quote
Bazyliah Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Podnosimy małe obgryzacze palców u stóp;) Quote
GoskaGoska Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Bazyliha dzis ukazalo się w metrze ogloszenie szczeniaka ( podrosnietego ok 7miesiecy) ktorego znalazla szwagierka piesek ma od wczoraj domek - a dzis bylo w jego sprawie 7 telefonow , ze chcą ludzie pieska : ten 1 ne tele jest na 100% z Warszawy nr telefonu - proszę zadzwon lub wyslij smm ze masz szczeniaczki do adopcji to nr na 100% do Warszawy: 606513250 . mam jeszcze inne nr , ale szwagierak się nie zapytala z jakich miast więc nie wiem czy tez jestes zainteresowana? daj znac czy cos wyszlo z tego Quote
Bazyliah Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Wysłałam smsa. Z innymi miastami to u mnie ostatnio jest tak, że jest chętny, zanim zdąży się zorganizować kontrolę domku, osoba już bierze innego psa (oprócz Pani opisanej na wątku miałam też Łódź i Sosnowiec). Quote
GoskaGoska Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 no to zobaczymy jak będę chcieli to się skontaktują. Trzymam kciuki za udane adopcje Quote
Bazyliah Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Ja się dziwię dlaczego o Elmera i Emmę nikt nie pyta. Przepiękne, inteligentne i z charakterem. Jakbym miała dla siebie wybierać psa, to właśnie któregoś z nich bym wzięła :loveu: Funia jest urocza w inny sposób - to taki mały popierdziel - przytulak. Nie sposób jej nie kochać, bo tak słodka jest :) Quote
Bazyliah Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Szczeniur szaleją po mieszkaniu. Nagle pisk, nim zdążyłam się zerwać przybiega Emma na 3 łapach popiskując :???: Wzięłam na kolanka, ucałowałam czółko, wygłaskałam łapkę i ozdrowiała :sg168: Quote
Soema Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Bazyliah napisał(a):Szczeniur szaleją po mieszkaniu. Nagle pisk, nim zdążyłam się zerwać przybiega Emma na 3 łapach popiskując :???: Wzięłam na kolanka, ucałowałam czółko, wygłaskałam łapkę i ozdrowiała :sg168: Noo.. Cudotwórca :crazyeye: Mój ONek też tak robi.. Tyle że ma 8lat i 60kg :lol: Quote
Bazyliah Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Dzwoniła kobitka. Baaardzo zakochana, ale domek nie W-wie więc trza sprawdzić. Znajome nie dadzą rady sprawdzić w ten weekend, więc zaproponowałam, że za pokryciem kosztów możemy podjechać z sunią, jeśli będzie OK, to sucz zostaje. Kobitka: to ja się zastanowię i oddzwonię. Oddzwoniła. Mówię o kosztach, że ja w polowie pokryję i ona w połowie. Wychodzi 60 zł na łeb. Kobitka, hmmm, dużo. No więc ja mówię o opiece nad psem i wyliczam jej koszty szczepień, karmy. Ma się zastanowić... Ja nie wymagam super ekstra zamożnego domu, ale na opiekę nad psem muszą być pieniądze. Muszą być szczepienia, jak pies zachoruje, to muszą być środki, żeby leczyć. Niestety muszę jej odmówić. Albo następna: Funia jeszcze aktualna? To ja bym prosiła o przywiezienie jej do mnie 24.12 po południu... Zatkało mnie... Quote
Bazyliah Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Szczeniury skaczą wysoko do góry! Quote
Recommended Posts