Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mru napisał(a):
jasne nie ma sprawy :) przelewam!

pisałam, że są u mnie :);)

edit:
już przelane

Pięknie dziękuję! Rzeczywiście pisałaś, ale dopiero jak przypomniałaś, doptarło to do mnie.
Gdyby jednak Milka się odnalazła, chętnie pomogę w sfinansowaniu jej transportu. Pytanie tylko dokąd ja zabrać w razie czego:roll:

Posted

eh no właśnie
nie wiadomo skąd i dokąd ją zabrać

miejmy nadzieję, że po prostu ta kobieta się nią zajęła
przestraszyła się, że chcą ją zabrać do schroniska (tzn., że my chcemy)
albo przerobić na mydło i... w końcu zabrała ją do siebie.
:roll:

• 2 weeks later...
Posted

mru napisał(a):
Milkę widziano na ulicy... Błonia. tam, gdzie kiedyś...

śmieszne? tragiczne?
tylko ręce załamać...

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Tym dzieciakom to bym w d.....

Posted

ej.... dostałam maila - od jednego z dzieciaków! :razz:

Dzień dobry chciałbym się dowiedzieć o Szorstka zabranego z Błonia opiekowaliśmy się nim i jakby było to możliwe proszę o numer kontaktowy. Pozdrawiamy

a nie to, że mój telefon mają ;) a przynajmniej on... ;)

no i co? mam zapytać jak Milka, bo chciałam ja kiedyś zabrać na płatny tymczas do malagos, która czekała z kapustą na mnie
a oni nas bezczelnie oszukali a teraz ponoć Mila z brzuchem po Błoniu zasuwa?

i że proszę o telefon? ;) a nie - telefon mam! ale on go nie odbiera, już pamiętam :eviltong:

Posted

Mru...a może jak im wyślesz zdjęcia Szorstka to zobaczą, że naprawde nie przerabiamy psów na smalec :diabloti: i że dobrze się mają i może oddadzą nam Milę :roll: tylko gdzie ją teraz umieścić jak każdy tymczas zapchany a na hotel to nas nie stać niestety :shake:

ehh...Qrwa :flaming: że tak sobie rzeknę

Posted

Ziutka! chętnie :)
już poprosiłam Dorotę o fotki, na pewno mu wyślę
z resztą już mu wysyłałam te takie w ogrodzie jak były aktualne to się cieszył ;)

ale nie omieszkam zapytać o Milę na końcu :razz:

Posted

Ziutka i inne "błonianki";)
dziś takie cudo biegało w szale po mieściehttp://images.google.pl/images?hl=pl&q=rhodesian+ridgeback&lr=&um=1&ie=UTF-8&ei=cM2uSfrZH5H__QaPronSBg&sa=X&oi=image_result_group&resnum=4&ct=title
druga fotka oddaje w całości urode psa, biegł zagubiony i przerażony:-(
olbrzymi brązowy na wysokich łapach, z początku myślałam, że to jakiś "wielki" ogar, ale poszperałam w rasach i to taki jak na 2 focie w linku.
Okolice przychodni i mojego bloku, tam bieda była......
teraz nie ma, poleciał dalej.....
Ziutka, ludziska to zgłoszą do Straży bo pies jest olbrzymi, będzie panika:shake:

Posted

enia napisał(a):

Ziutka, ludziska to zgłoszą do Straży bo pies jest olbrzymi, będzie panika:shake:

Dam znać jutro naczelnikowi, że jak będą mieli takie zgłoszenie to i niech od razu do mnie dzwonią...coś będziemy myśleć :roll:

Posted

Ziutka napisał(a):
Dam znać jutro naczelnikowi, że jak będą mieli takie zgłoszenie to i niech od razu do mnie dzwonią...coś będziemy myśleć :roll:

nie miał obroży, sierść lśniąca piękna, ciemny brąz ,chudy nie był ale upasiony też nie, latał od klatki do klatki oszołomiony, sprawiał wrażenie jakby szukał tropu pana..........
a dziś jadąc do pracy za Biedronką kilka domów na tuż przy trasie poznańskiej na poboczu stała sunia SZKIELET onka, cycunie wyciągnięte, każde żebro na wierzchu:-( stała na poboczu zrezygnowana a za nią takie gospodarstwo z czerwonej cegły, ubogie na oko jakieś.......
Ziuta może byśmy tam pojechały do tych ludzi? ta suka zejdzie w ciągu paru dni jeśli jej nie pomożemy:-(
gówniany dzień:shake:

Posted

enia napisał(a):

Ziuta może byśmy tam pojechały do tych ludzi? ta suka zejdzie w ciągu paru dni jeśli jej nie pomożemy:-(
gówniany dzień:shake:

Nie ma problemu...mów tylko kiedy i jedziemy!!!

Posted

Ziutka napisał(a):
Nie ma problemu...mów tylko kiedy i jedziemy!!!

wiesz ,że ja tylko wieczorami.....
dziś z tz podjade zobacze gdzie ona żyje i czy ma właściciela......
malagos- bratnie dusze są na wage złota, ale zaplecze czyli DT jest bezcenne, bo bez tego nic nie da sie zrobić......
a ja nie mam Dt:-(
Ziuta - nam by sie przydał w gminie taki : punkt przetrzymań zwierząt pod patronem Fundacji , bez tego nie ma jak pomagać......

Posted

enia napisał(a):

Ziuta - nam by sie przydał w gminie taki : punkt przetrzymań zwierząt pod patronem Fundacji , bez tego nie ma jak pomagać......

Miałyśmy właśnie ostatnio spotkanie z Burmistrzem w tej sprawie :cool3: i czekamy na kolejne walne zebranie...może coś się wykluje - tfu tfu nie zapeszam :razz: