doddy Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Dostałam kolejna prośbę od Towarzystwa z Radomska. Od nich mamy m.in. Tesle i Axela. Psiak w typie amstaffa, znaleziony, przybłąkał się do jednego z zakładów, gdzie był ciągle przepędzany przez pracowników. Przygarnął go człowiek, umiescił u swoich rodziców. Jednak nie ma kto z psem chodzić na spacer, pies kuleje, trzeba go leczyć, więc... jutro ma trafić do schroniska... Mamy więc czas do jutra by psiaka zabrać, umieścić w hotelu albo DT. W Radomsku mamy hotel, z którego często korzystaliśmy. Jednak doba w nim to 20zł. Jeśli znajdą się osoby chętne do sponsorowania psiaka, tylko wtedy będziemy mogli mu pomóc. Psiak musi byc też zdiagnozowany koniecznie na łapę, a i to niesie za sobą dodatkowe koszty. KTO POMOŻE BIEDNEMU PSIAKOWI? Jeżeli udałoby się zwolnic któryś z DT później to mam nadzieje, że udało by się psiaka zabrać do domu by nie generować kosztów. Ale musimy pamiętać, że obiecaliśmy już wziąć pitbulla z Krakowa, który jest w bardzo złym stanie i on ma pierwszeństwo w trafieniu w domowe warunki. Na razie więc pozostaje hotel. Psiak jest piekny, więc pewnie szybko znalazł by nowy dom, gdyby z łapą było ok. Quote
Gosia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 A on nmoże być w zadzaszonym kojcu z dużą budą? I koszty diagnozy i ewewntualnej operacji biorę na siebię? Tylko nie mam czasu na szukanie domu, a zostać długo nie może (mam 13 psów). Kojec ma dach i podłogę z desek, jest ciepło i duża buda. Jedzenie do woli włącznie z z dietami- tu nie ma problemu. Jeszccze jedno- ktoś musiał by mi go przywlec do Warszawy- z reszta sobie poradzę. Czekam. Quote
Gosia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 I jeszcze jedno- wszystkie leki na mój koszt. Chodzi tylko o dowiezienie go do mnie. Quote
doddy Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Gosiu, amstaff w zimie niebardzo sobie radzi w budzie. My też mamy kojce ale w zimie stoją puste by psy nie marzły. Nie wiemy też jak wygląda sytuacja z łapą, czy jest wymagane leczenie, ewentualna operacja. Hotel w Radomsku to doskonały hotel, w którym psy mieszkają wewnątrz. Wołałabym opłacać hotel niż pies miałby siedzieć w budzie. Ponadto martwię się, że jak pies byłby u Ciebie w kojcu to ciężko było by nam przekazać nowemu właścicielowi najważniejsze - czyli jak pies zachowuje się w domu, czy niszczy, czy trzyma potrzeby fizjologiczne, czy się nadaje do domu z dziećmi itd. czyli wszystko to co dla nas jest najważniejsze przy adopcji bullowatych. I nie wyobrażam sobie jak przeprowadzić zabieg kastracji. Gosiu, jednakże bardzo, bardzo Ci dziękuję. Gdyby to była wiosna, pewnie już bym myślała o wycieczce po psa. Bardzo się cieszę, że zechciałaś tak konkretnie pomóc. Jednak na razie szukamy czegoś lepszego z uwagi na rasę. Ty myślę, że zaraz otrzymasz masę pw od ludzi, którzy będą chcieli umieścić u Ciebie psy, które w zimie sobie poradzą w warunkach zewnętrznych. Quote
Karilka Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 ... a w schronisku to psy są w budynkach, na kanapach? Nie rozumiem. Myślę, ze jeśli pies ma trafić do schroniska to chyba lepiej by mu było u Gosi... ..no ale to widocznie tylko moje zdanie:roll:. Quote
doddy Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Karilko, na razie szukamy najlepszych rozwiązań a nie tych średnich. Bo jak coś robić to konkretnie. Mnie niepokoi łapa tego psa to po raz a po dwa pies wygląda na domowego. Nie jest więc podszerstkiem przygotowany do zimy. Gosiu, TOZ warszawski wczoraj odebrał suczkę amstaffkę z łańcucha, która mieszkała w budzie. Może udało by Ci się ją zabrać do siebie? Bo nie mają co z sunią zrobić. Jeśli mogłabyś się nią zająć, wyślij mi na pw swój nr tel. Sunia jest łagodna do ludzi oraz zwierząt. Jest bardzo chuda i zaniedbana. Quote
Gosia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Amstaf po prostu nie ma podszerstka i stąd problem wzimie z budą. A tej amstafce z Warszawy chętnie pom0gę. Mój telefon domowy 22 781 33 67, pracowy 22 615 79 03, komórka 602 105 148. Najłatwiej dodzwonić się do pracy w godzinach 14:30- 20;00, albo do domu po 22:00. Gosia Quote
Recommended Posts