Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cyraneczka napisał(a):
Nie ma za co ;-). Swoją drogą zastanawia mnie, jak Ci wyszło to zdjęcie, bez ludzi, bagaży i takie czyściutkie :-)

Akurat pociąg był mało "zaludniony" ;) Poza tym wszyscy wysiedli stację przede mną, więc cały wagon był praktycznie nasz :D

Posted

No tak, czasem się tak trafi.
Ważne jest, żeby wtedy być przygotowanym na cyknięcie fotki :-). Jak to się mówi, fotograf nie powinien się rozstawać ze swoim sprzętem, bo w każdej chwili może się coś ciekawego wydarzyć :-)

Posted

Wy tu gadu gadu o konkursie foto, a w numerze temat miesiąca o weterynarii. Ja po drugim roku studiów myslałam o tym, żeby rzucić wszystko i przenieść sie właśnie na weterynarię. Do tej pory wydaje mi się, że przy całym tym okrucieństwie i konieczości posiadania grubej skóry, to jednak fajny zawód. I artykuł mnie w tym utwierdził choć już się chyba nie przebranżowię :D

No i oczywiście podobał mi się artykuł o zostaniu wolontariuszką ;P

Posted

Aarionne napisał(a):
Wy tu gadu gadu o konkursie foto, a w numerze temat miesiąca o weterynarii. Ja po drugim roku studiów myslałam o tym, żeby rzucić wszystko i przenieść sie właśnie na weterynarię. Do tej pory wydaje mi się, że przy całym tym okrucieństwie i konieczości posiadania grubej skóry, to jednak fajny zawód. I artykuł mnie w tym utwierdził choć już się chyba nie przebranżowię :D

No i oczywiście podobał mi się artykuł o zostaniu wolontariuszką ;P

Ogólnie ten numer jest ciekawy :)
Ja oczywiście w pierwszej kolejności przeczytałam rasy, a potem jeszcze weterynarię, groomera i fotoszkołę :-)

Posted

No ja mysle, ze artykul swietnie opisuje studia :) A zawód jest moim zdaniem niesamowity i dla niektorych moze byc spelnieniem marzen. Oczywiscie jak w kazdej pracy zdarzaja sie wzloty i upadki, ale bilans powinien wyjsc na plus :) Ja bym nie zamienila na nic innego!

• 3 weeks later...
Posted

Spodobał mi się bardzo nowy numer PP
jeszcze nie przeczytałam, ale jak dla mnie dużo ciekawych artykułów, np:
- zycie po stracie....
- Nie przekraczać progu bólu,
- Jak prezentować psa na wystawie, żeby wygrać,
- coś na jesień- przechytrzyć chandrę

i jeszcze opis walijczyka:loveu:

Posted

Szkoda tylko że artykuł o wrocławskim schronisku jest taki absolutnie bezkrytyczny. Co z tego, że jest pięknie po wierzchu, jak ekipa ta sama.
To fakt, na pierwszy rzut oka wszystko wyglada gładziutko i pięknie.
Widać nowe boksy, dużo pojedynczych kojców, trawniczek, czyste, niezniszczone klatki w izolatce.
Psów usypianych dla widzimisię, braku chęci i odpowiedzialności u niektórych pielęgniarzy- już nie. Ani tego, że przeprowadzke trzy psy przypłaciły zyciem, ani tego, że na wstępie zwieło kilkanascie kotów, część sie nie odnalazła, a jeden- rezydent- nie żyje.

Mam dość udawania, ze jest ślicznie i idealnie......

• 4 weeks later...
Posted

Fajne zdjęcia :-). Lubię te kalendarze PP, a ten szczególnie, bo moja Alpinka w nim jest! Już się nie mogę doczekać, żeby go zobaczyć i powiesić!!!
Mi, oprócz Alpinki podoba się bardzo bokser i dalmatyńczyk... a właściwie to też golden, samojed, cocker i dog niemiecki :)

Posted

Mam ją numer z kalendarzem. Gazety nie przeglądałam, tylko rzuciłam okiem na kalendarz. Są portrety różnych ras psów. Wielkość ta co zwykle. Szczerze mówiąc, bardziej podobał mi się zeszłoroczny kalendarz. Nie chodzi oczywiście o psy, które się na nim znajdują, tylko, że są same łebki. ;P

Posted

Do niemiecki z kalendarza piękny! :)
Szkoda, że znów taka monotomia w tym kalendarzu- głowa, głowa, głowa, głowa.... Ja bym wolała jakieś zdjęcia w ruchu, agi, zaprzęgi, "śmieszne miny", psie zabawy...

Posted

karola&gacek napisał(a):
Do niemiecki z kalendarza piękny! :)
Szkoda, że znów taka monotomia w tym kalendarzu- głowa, głowa, głowa, głowa.... Ja bym wolała jakieś zdjęcia w ruchu, agi, zaprzęgi, "śmieszne miny", psie zabawy...

Dokładnie! Zdjęcia w akcji, pełne dynamiki są znacznie lepsze od portretów. :)
Ale samoyed z kalendarza mnie urzekł. Kocham samoyedy :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Mi się średnio podoba budowa i układ kalendarza, ale zdjęcia nawet fajne;)

Możemy prosić o głosy na eMosława (3 zdjęcie od góry po lewej)
[url]http://www.pies.pl/index.php?strona=konkurs_foto&sonda=40&glos=5[/url]

Posted

Macie już nowy numer?
Piękna okładka z zimowym malamutem :-)
A w środku:
alaskan malamute - charaktery
tosa inu - wywiad
springer spaniel - rasa na życzenie

tematy:
temat miesiąca - o pieskach, które nie mają różnych zmysłów, ciekawe
z kogo brać przykład - o psach w więzieniach w USA
zoopsychologia - jak przetrwać sylwestra
mój wybór... - o samojedzie, który trafił w ręce laika - fajny, taki lekki tekścik
testy - zimowe akcesoria

Ogólnie bardzo ciekawy numer, polecam :-)