Cyraneczka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zuzia&Snoopy napisał(a):Dzięki :oops: :oops: Nie ma za co ;-). Swoją drogą zastanawia mnie, jak Ci wyszło to zdjęcie, bez ludzi, bagaży i takie czyściutkie :-) Quote
Zuzia&Snoopy Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Cyraneczka napisał(a):Nie ma za co ;-). Swoją drogą zastanawia mnie, jak Ci wyszło to zdjęcie, bez ludzi, bagaży i takie czyściutkie :-) Akurat pociąg był mało "zaludniony" ;) Poza tym wszyscy wysiedli stację przede mną, więc cały wagon był praktycznie nasz :D Quote
Cyraneczka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 No tak, czasem się tak trafi. Ważne jest, żeby wtedy być przygotowanym na cyknięcie fotki :-). Jak to się mówi, fotograf nie powinien się rozstawać ze swoim sprzętem, bo w każdej chwili może się coś ciekawego wydarzyć :-) Quote
Aarionne Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Wy tu gadu gadu o konkursie foto, a w numerze temat miesiąca o weterynarii. Ja po drugim roku studiów myslałam o tym, żeby rzucić wszystko i przenieść sie właśnie na weterynarię. Do tej pory wydaje mi się, że przy całym tym okrucieństwie i konieczości posiadania grubej skóry, to jednak fajny zawód. I artykuł mnie w tym utwierdził choć już się chyba nie przebranżowię :D No i oczywiście podobał mi się artykuł o zostaniu wolontariuszką ;P Quote
Cyraneczka Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Aarionne napisał(a):Wy tu gadu gadu o konkursie foto, a w numerze temat miesiąca o weterynarii. Ja po drugim roku studiów myslałam o tym, żeby rzucić wszystko i przenieść sie właśnie na weterynarię. Do tej pory wydaje mi się, że przy całym tym okrucieństwie i konieczości posiadania grubej skóry, to jednak fajny zawód. I artykuł mnie w tym utwierdził choć już się chyba nie przebranżowię :D No i oczywiście podobał mi się artykuł o zostaniu wolontariuszką ;P Ogólnie ten numer jest ciekawy :) Ja oczywiście w pierwszej kolejności przeczytałam rasy, a potem jeszcze weterynarię, groomera i fotoszkołę :-) Quote
Talagia Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 No ja mysle, ze artykul swietnie opisuje studia :) A zawód jest moim zdaniem niesamowity i dla niektorych moze byc spelnieniem marzen. Oczywiscie jak w kazdej pracy zdarzaja sie wzloty i upadki, ale bilans powinien wyjsc na plus :) Ja bym nie zamienila na nic innego! Quote
Viris Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 No ja cały czas żałuję że wybrałam inne studia - ale niestety teraz już za późno. A gazety jeszcze nie przeczytałam, brak czasu ostatnio :( Quote
Marta_Ares Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Spodobał mi się bardzo nowy numer PP jeszcze nie przeczytałam, ale jak dla mnie dużo ciekawych artykułów, np: - zycie po stracie.... - Nie przekraczać progu bólu, - Jak prezentować psa na wystawie, żeby wygrać, - coś na jesień- przechytrzyć chandrę i jeszcze opis walijczyka:loveu: Quote
Kazuro Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Marta_Ares napisał(a):i jeszcze opis walijczyka:loveu: Ja się też z tego cieszę :loveu: Szkoda tylko, że nie dali welshowego plakatu Quote
ulvhedinn Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Szkoda tylko że artykuł o wrocławskim schronisku jest taki absolutnie bezkrytyczny. Co z tego, że jest pięknie po wierzchu, jak ekipa ta sama. To fakt, na pierwszy rzut oka wszystko wyglada gładziutko i pięknie. Widać nowe boksy, dużo pojedynczych kojców, trawniczek, czyste, niezniszczone klatki w izolatce. Psów usypianych dla widzimisię, braku chęci i odpowiedzialności u niektórych pielęgniarzy- już nie. Ani tego, że przeprowadzke trzy psy przypłaciły zyciem, ani tego, że na wstępie zwieło kilkanascie kotów, część sie nie odnalazła, a jeden- rezydent- nie żyje. Mam dość udawania, ze jest ślicznie i idealnie...... Quote
Aarionne Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Już są pokazane wszystkie strony najnowszego kalendarza, który będzie dodatkiem do grudniowego PP: http://pies.pl/p_index.php?strona=strona&kat=183&id_a=2407 Patrzę, patrzę i właściwie to nie mogę się zdecydować który pies podoba mi się najbardziej :) Quote
Cyraneczka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Fajne zdjęcia :-). Lubię te kalendarze PP, a ten szczególnie, bo moja Alpinka w nim jest! Już się nie mogę doczekać, żeby go zobaczyć i powiesić!!! Mi, oprócz Alpinki podoba się bardzo bokser i dalmatyńczyk... a właściwie to też golden, samojed, cocker i dog niemiecki :) Quote
Pocahontas Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Cyraneczka napisał(a):bo moja Alpinka w nim jest! brawo.jak Ci się udało to dokonać?fajny kalendarz będzie.w kioskach od 17 listopada :-) Quote
Cyraneczka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Pocahontas napisał(a):brawo.jak Ci się udało to dokonać? Nawet się nie starałam :-). Potrzebny był husky i na mojej stronie www to akurat się podobało :-) Quote
Chein Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Mam ją numer z kalendarzem. Gazety nie przeglądałam, tylko rzuciłam okiem na kalendarz. Są portrety różnych ras psów. Wielkość ta co zwykle. Szczerze mówiąc, bardziej podobał mi się zeszłoroczny kalendarz. Nie chodzi oczywiście o psy, które się na nim znajdują, tylko, że są same łebki. ;P Quote
Pocahontas Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 polecam artykuł o psach grenlandzkich.i piękne zdjęcia Moniki Stawowczyk-właścicielki owych psów.piękne. Quote
Angelka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Buu a ja nadal czekam na prenumeratę :( Quote
karola&gacek Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Do niemiecki z kalendarza piękny! :) Szkoda, że znów taka monotomia w tym kalendarzu- głowa, głowa, głowa, głowa.... Ja bym wolała jakieś zdjęcia w ruchu, agi, zaprzęgi, "śmieszne miny", psie zabawy... Quote
mychaaaaa Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 karola&gacek napisał(a):Do niemiecki z kalendarza piękny! :) Szkoda, że znów taka monotomia w tym kalendarzu- głowa, głowa, głowa, głowa.... Ja bym wolała jakieś zdjęcia w ruchu, agi, zaprzęgi, "śmieszne miny", psie zabawy... Dokładnie! Zdjęcia w akcji, pełne dynamiki są znacznie lepsze od portretów. :) Ale samoyed z kalendarza mnie urzekł. Kocham samoyedy :loveu: Quote
Kinia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Mi się średnio podoba budowa i układ kalendarza, ale zdjęcia nawet fajne;) Możemy prosić o głosy na eMosława (3 zdjęcie od góry po lewej) [url]http://www.pies.pl/index.php?strona=konkurs_foto&sonda=40&glos=5[/url] Quote
taxelina Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 No nareszcie moj polski sklep w Malmö sprowadza mi MP i PP gazety :razz: Quote
Cyraneczka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Świetnie! Nie wiedziałam, że można sobie zażyczyć taki "towar" na zamówienie :-) Quote
Aarionne Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 A ja chciałam tylko dodać, że bardzo się cieszę, że "Przyjaciel Pies" sprzedaje różne swoje produkty (w tym kalendarze z rasami!!!) na Szczytnym Celu :) Każdy zakup pomaga potrzebującym psom! Tutaj są aukcje PP: http://www.szczytnycel.pl/uzytkownik/przedmioty/Przyjaciel_Pies,68.html Quote
Cyraneczka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Macie już nowy numer? Piękna okładka z zimowym malamutem :-) A w środku: alaskan malamute - charaktery tosa inu - wywiad springer spaniel - rasa na życzenie tematy: temat miesiąca - o pieskach, które nie mają różnych zmysłów, ciekawe z kogo brać przykład - o psach w więzieniach w USA zoopsychologia - jak przetrwać sylwestra mój wybór... - o samojedzie, który trafił w ręce laika - fajny, taki lekki tekścik testy - zimowe akcesoria Ogólnie bardzo ciekawy numer, polecam :-) Quote
Recommended Posts