Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
Posted

Jaka cisza ostatnio na dogo... We wszystkich tematach, chyba ludzie przerzucili się na facebooka :D

To ja tylko przypomnę, że dziś jest lutowy PP w sprzedaży :-).

Jest kilka nowości i ciekawostek, m.in. opis typów OWCZARKA SZKOCKIEGO - bardzo ciekawy.
Dawno nie opisywane rasy: CHART AFGAŃSKI, BORDER TERRIER i PEKIŃCZYK.

Temat miesiąca o LUDZIACH Z PASJĄ MASZERSKĄ, oczywiście moje klimaty :-)

Fajny "walentynkowy" materiał o ludziach, których połączyła miłość dzięki psom.

Reszta tematów też zapowiada się interesująco ;-)

• 4 weeks later...
Posted

Jest już nowy "Przyjaciel Pies". Moim zdaniem jedna z najładniejszych okładek ostatniego czasu :) W środku fajny wywiad z Karen Pryor, specjalistką od klikerów. Temat miesiąca o międzygatunkowych przyjaźniach, m.in. psa ze słoniem :)

Posted

Dawno nie opisywane rasy: CHART AFGAŃSKI, BORDER TERRIER i PEKIŃCZYK.

Tak, wartościowych artykułów o pekińczykach, zwłaszcza w Polsce, to ze świecą szukać.:shake:
Podoba mi się też nowy cykl, w którym opisywane są różnice między poszczególnymi liniami w różnych rasach (na pierwszy ogień poszedł Owczarek szkocki Collie).

• 3 weeks later...
Posted

O tak, tak ostatni numer bardzo mi przypadł go gustu, ten temat o przyjaźniach pomiędzy zwierzętami.. Aż się ciepło na serduszku robi :D No i okładka piękna, aż sobie tego Beagle z plakatu powiesiłam na ścianie, tak mi pasował :) Żałują,że jakoś w zamieszaniu w związku z egzaminami przegapiłam ostatni numer w związku z tematem zaprzęgów... :(

Posted

Alaskamal napisał(a):
Żałują,że jakoś w zamieszaniu w związku z egzaminami przegapiłam ostatni numer w związku z tematem zaprzęgów... :(

mam na kompie zeskanowane.podaj maila a Ci wyślę.

Posted

Albo mi się wydaje albo PP staje się bardziej treściwe,przestałam już kupować regularnie MP bo cena powala, a gazeta coraz cieńsza, artykuły podobne do PP lub nawet te same jeśli chodzi o rasy.

• 2 weeks later...
Posted

Macie już nowego PP?

W kwietniowym numerze są fajne rasy, a w majowym zapowiadają się jeszcze fajniejsze :-)

W skrócie w aktualnym:
RASY: chow-chow, dog argentyński, mały munsterlander i w typach hawańczyk
Temat miesiąca: Kontrowersyjny impuls (co myślicie na ten temat?)
Prawo: Sprzątanie po psach - fajny nowy dział
Pomysł na życie: piegowate szczęście (o dziewczynie, która ma wystawowe setery angielskie i wciągnęła się w wystawy)
Zdrowie: Niekonwencjonalne metody leczenia (ciekawy artykuł o akupunkturze, homeopatii i innych tego typu metodach)
Fotoszkoła: O pogodzie do fotografowania

Jeszcze inne fajne teksty, już nie będę wymieniać... Myślę, że to całkiem ciekawy numer, polecam!

Posted

Mnie ostatnio mile zaskakuje ta gazeta :) widać stara się o czytelnika i pozyskuje nowe tematy. Mi to bardzo się podoba :) wiadomo nie wszystkie artykuły mi się podobają, ale dla każdego coś innego i można znaleźć coś dla siebie :)

Posted

Na bazarkach zdarzają, także trzeba czasem popatrzyć czy ktoś wystawił. Chyba, że ci się spieszy, no ale nie sądzę, bo na przesyłke też będziesz musiała poczekać ;)

Posted

przesylka to by byla do firmy kurierskiej a potem do mnie bo tak najtaniej :) tyle co pp bierze za 3 kg ja mam tam za 10 kg :D

wiem ze mozna w redakcji ale od 2 miesiecy nie dziala im sklepik...

Posted

Hmmm... A która gazeta Waszym zdaniem jest lepsza, ciekawsza MP czy PP?
Ja do tej pory kupowałam tylko MP no i jakieś 2 razy PP i zauważyłam, że MP się tak trochę "popsuł"...

• 4 weeks later...
Posted

Nie wiem, ja głosuję kilka razy dziennie, ale zauważyłam, że jak zagłosuję w konkursie foto, to już nie mogę zagłosować w rasie na życzenie i odwrotnie. Ale po jakimś czasie (po godzinie albo dłuższym), znowu wracają klawisze do głosowania. Sprawdź sobie w różnym czasie.

• 4 weeks later...
Posted

Oooo, widzę, że jakoś cisza na forum... Już myślicie o wakacjach, czy nie chce Wam się pisać i komentować?
To ja tylko wrzucę info co w czerwcowym PP się dzieje :-)

RASY:
Sznaucerek miniaturowy
Chat szkocki deerhound
Poddany ocenie - Owczarek środkowoazjatycki

Z ciekawych artykułów polecam:
5 lat programu pomóżmy razem
Psy pracujące na lotnisku
Artykuł o wnykach w lesie - bardzo ciekawy!

Z porad:
Spacery z psem
Szkolenie - do mnie
Zdrowie - ropiejące oczy
Pielęgnacja - pomeranian

Śliczna okładka: http://www.dogomania.pl/threads/208294-Nowy-quot-Przyjaciel-Pies-quot
i ogólnie ciekawy numer - polecam!!!!

• 3 months later...
Posted

OOO, widzę, że już nikt tu nie zagląda...

Nie wiem, czy macie już nowy numer, więc kilka informacji, co jest w środku:

PORTRETY RAS:
BASENJI
OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY
NORFOLK i NORWICH TERRIERY

TEMAT MIESIĄCA:
Psie sprawy w sejmie - nawet ciekawe :-)

SZKOLENIE:
Aport - super!

ZDROWIE:
Dysplazja łokciowa - bardzo ciekawie napisane - o sposobach leczenia operacyjnego
Niejadek

PRAWO:
Pod obstrzałem fleszy - czyli o robieniu zdjęć na wystawach, czy wolno, czy nie i komu

I wiele innych tematów :-)

Na okładce są 2 długowłose ONKI wiec nie da się nie zauważyć tego numeru :-)) POLECAM