Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewka i haker']slalom jet łatwiejszą sztuczka[/quote]

Muszę spróbować, bo wydawało mi się, ze jest dużo trudniejszy. turlania i obrotów moja Puma nauczyła się od razu. A naukę slalomu aż się bałam rozpocząć.

Temat miesiąca jest super, polecam :p

Bilans o schroniskach i nauka karania też się ciekawie zapowiadają.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Wielkie dzięki, kochana, za Ajaksa (str. 14) i Pepe :loveu: Co do slalomu, polecam korepetycje u Neny. Slalomuje podczas spacerków póki nie walnę na mordkę :evil_lol: Zwłaszcza teraz, za żołędziami (turlać, turlać :evil_lol:)[/quote]

No w sumie mój Stef tez chodzi slalomem, między drzewami na spacerze, a ja za nim biegam ze smyczą :evil_lol: Obawiam się jednak, że pod moimi nogami to ani drgnie. Już to widzę: siada, pochyla głowę i patrzy na mnie wzrokiem "nie wstanę, tak będę siedział" :evil_lol: Do turlania to chociaż mogłam go zmusić popychając go na łóżku. On się wtedy przekręca z powrotem i jest git :razz:

Posted

moja Shira slalomu się troszkę bała (nie chciała wchodzić między nogi) ale po paru persfazjach ( smakołyk:diabloti:) poszło jak z płatka i robi to na lajcie już:razz:. Osiem teżdość łatwo przyszło a daj głos się sama nauczyła:evil_lol:.(szczekala na mnie w określonych sytuacjach i to wykorzystywałam rzucajac komendę i nagradzajac) teraz potrafi to na polecenie bez oporów:multi:.
Za to z turlaj się jest mała masakra ciężko przychodzi nauka tego... nie żeby zero ale nie jest łatwo.... za to obróć się genialnie proste:razz:

• 2 weeks later...
Posted

JustynaJK napisał(a):
dokładnie,zwykle ukazuje się PP w 3-cią środę miesiąca jak pamiętam;)

Czyli z tego wynika, ze numer listopadowy bedziecok. 21.10 tak? Pytam, bo zalezy mi zeby kupic, ma sie ukazac ogloszenia drobne pewnego psa i nie chciałałabym przegapić numeru;)

Posted

Macie już listopadowy numer? Czytaliście temat miesiąca o czipowaniu? Ja mam zaczipowanego psa (jako zaczipowanego go zaadoptowałam) i wpisałam do tych wszystkich baz jego numer czip i co? Okazało się, że nigdzie nie został zarejestrowany. Więc go porejestrowałam, ale to faktycznie jakiś przekręt, nie wiem dlaczego pies ma czip, a nie ma go w żadnej bazie.

Jestem ciekawa komu przy tej obowiązkowej akcji czipowania mówi się żeby zarejestrował psa samodzielnie we wszystkich bazach...?

Polecam temat miesiąca.

Posted

To chyba muszę koniecznie w weekend kupić ten numer, bo zastanawiam się nad zaczipowaniem Tiny, ale własnie nie wiem jak jest z tymi bazami.

Posted

Talia napisał(a):
To chyba muszę koniecznie w weekend kupić ten numer, bo zastanawiam się nad zaczipowaniem Tiny, ale własnie nie wiem jak jest z tymi bazami.

Jest to dokładnie wyjaśnione w artykule. Te czipy są strasznie pokręcone, te wszystkie bazy, dobrze że w gazecie jest spis wszystkich baz, można psa wszędzie zapisać.

• 3 weeks later...
Posted

Ale tu nuda....

A w najnowszym PP będzie już w środę kalendarz na nowy rok :-)

Na wątku MP tak się wszyscy rozpisali o ich kalendarzu, że kiepskie zdjęcia, nie te rasy, znowu szczeniaki, a zapomnieli, że w PP też co roku jest kalendarz.

Na stronie PP jeszcze nic nie ma, tylko jedna strona była pokazana, ale na NK znalazłam więcej :-).