sylrwia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Czy jakas dobra dusza moglaby mi sfotografowac, albo zeskanowac temat dotyczący wyzłów węgierskich?? Siedze w domu na zwolnieniu z angina, do najbliższego miejsca z ta gazeta muszę kawałek drogi autobusem przebyć. Nie mam ochoty chorowac kolejny tydzień więc nie wychdzoe z domu poza minimum czyli wysikanie psów. Quote
Coffee&Nera Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 grrrond napisał(a):ja nie próbuje, pewnie wygra wzruszająca historia psa ze schroniska, którego zabrała jakas 11 letnia dziewczynka i zostali przyjaciółmi :P pewnie zaraz sie odezwa ze nienawidze kundelków, wiec od razu mowie ze to nieprawda, ale nie lubie takich historii w nadmiarze, miloby bylo gdyby co innego sie ukazało... grrrond na szczescie są 2 kategorie- do 14 bodajze i od 14 wzwyz... :razz: Ale popieram cie- niezdziwie sie jak wygra takie coś... :roll: A naprawde moim zdaniem jest wiele innych osob ktore lepiej by napisały a te pieniadze chociazby przeznaczyly na hmmm dalsze kształcenie talentu? A nie... za 1 miejsce to mozna sobie kupic swietny aparat chociazby uzywany Quote
grrrond Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 To mam nadzieję Nerul, że Twoja praca będzie ciekawa i będę trzymała za Ciebie kciuki :cool3: Quote
Aarionne Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 http://www.pies.pl/blog_kom.php?id_p=780&n=zk&p=19425 Tutaj jest napisane, że w ocenie pracy pod uwagę będzie brane także ciekawe podejście do tematu. Osobiście uważam, że założenie typu: "Ja nie biorę udziału, bo i tak nie wygram" ma duży sens! Przynajmniej wyjdzie, że masz rację :) Quote
grrrond Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Psa nie mam jeszcze po prostu :eviltong: za dwa dni dostane pierwszego w swoim zyciu! Musialabym cos zmyslac a to czuc ze nie idzie z serca ;) Quote
Aarionne Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Marzenia często są szczersze niż prawdziwe życie... Ale jak chcesz :) Nie każdy w końcu musi wykorzystać swój kupon :evil_lol: Quote
Coffee&Nera Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 grrrond napisał(a):To mam nadzieję Nerul, że Twoja praca będzie ciekawa i będę trzymała za Ciebie kciuki Niewiem czy mam dziękowac czy sie martwic :eviltong: W wielu konkursach juz startowalam w tej dziedzinie ale... niewiem za duza rozbieznosc, pozatym na całą polskę... I w sumie niewiadomo za co sie zabrac, ja napisalam hmmm z marzen o tym wymarzonym psie, w sumie dosc rozbudowany opis go, zachowania i na koncu moralik :razz: Ale co dalej z tego wyjdzie- niemam bladego pojęcia :diabloti::diabloti::diabloti: grrrond napisał(a):Psa nie mam jeszcze po prostu za dwa dni dostane pierwszego w swoim zyciu! Musialabym cos zmyslac a to czuc ze nie idzie z serca Ja rownież obecnie niemam i niestety niebede miec, ale przypominam sobie czas kiedy mialam mojego Jamnikopodobnego stwora- wszystkie zjedzone buty zostały mi doskonale w pamieci :diabloti::diabloti: Jak szczeniak mogł zjesc 22 pary klapkow to ja do dzisiaj tego niepojme :eviltong: I jak mi grrrond niezaczniesz pisac czegos to wiesz mi- policzysz sie z Nerulem :mad::diabloti: Quote
bellatriks Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja też jednak nie biorę udziału. W pisaniu "dłuższych rzeczy" odpadam, a wiersze są tak beznadziejne, że aż szkoda papier na kopertę marnować. Równie dobrze mogłabym im takie "cuś" wysłać mailem i załapać się na list miesiąca:diabloti::eviltong: Quote
Coffee&Nera Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Jest moze temat jakis taki z wierszami, opowiadaniami? Jeny załozmy taki temat- miejmy nadzieje ze jest duzo osob o takich zainteresowaniach ;) Quote
Ejka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 To załóżcie taki temat :) bo coś mi sie wydaje, ze trochę zbaczacie z głównego tematu tego wątku. A żeby samej nie wypaść to, chyba sie przekonałam dzięki PP do chichuachua, nie żebym sobie od razu kupowała ale inaczej spojrzałam na te rasę po przeczytaniu portretu, zresztą macho z okładki od razu mi sie spodobał :) - (czytaj: wywiad jest fajny). Quote
bellatriks Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Nerul napisał(a):Jest moze temat jakis taki z wierszami, opowiadaniami? Jeny załozmy taki temat- miejmy nadzieje ze jest duzo osob o takich zainteresowaniach ;) Jost taki na WoP (teraz nawet chyba na pierwszej stronie). I w Czytelni chyba też taki był.;) Quote
Onomato-Peja Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 moim zdaniem nie mam zdania bo czytam czytam przyjaciela psa i mojego psa dopiero od tego roku Quote
BlackSheWolf Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='psiara1996']moim zdaniem nie mam zdania bo czytam czytam przyjaciela psa i mojego psa dopiero od tego roku yyy co chcialas przez to powiedziec ? Quote
Aarionne Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Myślę, że psiara1996 odniosła się do tytułu wątku :) Ale moim zdaniem gazeta faktycznie jest lepsza. Z każdym numerem coraz bardziej. Quote
grrrond Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 zaskoczył mnie ten temat z typem głowy, taki ambitny ;p Quote
Aarionne Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 grrrond napisał(a):zaskoczył mnie ten temat z typem głowy, taki ambitny ;p W sumie nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że "Przyjaciel Pies" to po prostu kolorowe pisemko o psiej tematyce. Jest tam naprawdę mnóstwo fachowej wiedzy, a podana jest w przystępny sposób. Chociażby te typy głowy albo dział "Żywienie". To mi się najbardziej podoba w tej gazecie - to nie jest czytadło ani jakieś kolorowe pisemko. To jest po prostu miesięcznik dla miłośników psów (obojętnie w jakim są wieku). Naprawdę tak uważam. Bo można tam znaleźć zarówno tematy bardzo lekkie, jak i te cięższego kalibru :) Quote
Coffee&Nera Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Aarionne ale taka prawda- jest jakies takie bardziej kolorowe, zachęcające szatą graficzną niz wiedzą informacyjną. Jest tylko po troszku po troszku a nie tak jak w innych gazetach ze wszystko. I szczeze to mozna by tą gazete zaliczyc do kategori wiekowej młodych miłosnikow- od niejednej osoby to juz słyszalam, ale ja sama juz troszke starsza nadal lubię gazetę bo mozna wiele sie dowiedziec tak hmmm ze swiata i polski na temat psow ;) Quote
Aarionne Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='Nerul']Aarionne ale taka prawda- jest jakies takie bardziej kolorowe, zachęcające szatą graficzną niz wiedzą informacyjną. Jest tylko po troszku po troszku a nie tak jak w innych gazetach ze wszystko. I szczeze to mozna by tą gazete zaliczyc do kategori wiekowej młodych miłosnikow- od niejednej osoby to juz słyszalam, ale ja sama juz troszke starsza nadal lubię gazetę bo mozna wiele sie dowiedziec tak hmmm ze swiata i polski na temat psow ;) Nie wiem w jakiej gazecie jest wszystko. Żeby opisać wszystko na konkretny temat to trzeba książke stworzyć. A i tak każdy znajdzie jakiś brak. Osobiście uważam, że w "Przyjacielu Psie" jest więcej fachowej wiedzy niż w "Moim psie". I wszystko jest uporządkowane, zawsze wiem, gdzie czego szukać. A przekonanie, że fachowa wiedza nie może miec ładnej (kolorowej) szaty graficznej jest... dziwne. Quote
Ejka Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Nerul napisał(a):Aarionne ale taka prawda- jest jakies takie bardziej kolorowe, zachęcające szatą graficzną niz wiedzą informacyjną. Jak dla mnie to dobre zdjecia to raczej zaleta :) a to one glownie tworza szate graficzna a wiedza, no coz ja w PP znajduje jeszcze cos dla siebie a czytam psie gazety juz od paru ladnych lat. Wiadomo, ze sa lepsze, ciekawsze materialy i slabsze. Ale to tez zalezy od Twojej wiedzy, i Twoich zainteresowan. Jedni wola psi sport inni czesanie lokow yorkom :) Nerul napisał(a): Jest tylko po troszku po troszku a nie tak jak w innych gazetach ze wszystko. A jakie to sa te inne gazety, w ktorych jest wszystko 8) ? Nerul napisał(a): I szczeze to mozna by tą gazete zaliczyc do kategori wiekowej młodych miłosnikow- od niejednej osoby to juz słyszalam, ale ja sama juz troszke starsza nadal lubię gazetę bo mozna wiele sie dowiedziec tak hmmm ze swiata i polski na temat psow ;) I tu sie zgodze, nie jest to gazeta dla starych zgredow :) Quote
Coffee&Nera Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 A czy ja powiedzialam ze źle ze ładna szata? To że jest ładne to dobrze ale mozna to połączyc z wiedzą... Ja od PP wole MP czy Pies, który każdy zna. W PP jest wiecej hmmm o sportach i tym co jest bardziej modne w swiecie przynajmniej ja to tak widze. Dawniej wlasnie PP prenumerowalam w tym roku podarowalam sobie i prenumeruje MP... A co do młodszych- zachęcalo to nawet dzieci poniewaz byl ten kącik listów do poznawania... i jak patrze to sa tam ludzie w wieku 8-13 lat... Quote
grrrond Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Aarionne napisał(a):W sumie nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że "Przyjaciel Pies" to po prostu kolorowe pisemko o psiej tematyce. Jest tam naprawdę mnóstwo fachowej wiedzy, a podana jest w przystępny sposób. Chociażby te typy głowy albo dział "Żywienie". To mi się najbardziej podoba w tej gazecie - to nie jest czytadło ani jakieś kolorowe pisemko. To jest po prostu miesięcznik dla miłośników psów (obojętnie w jakim są wieku). Naprawdę tak uważam. Bo można tam znaleźć zarówno tematy bardzo lekkie, jak i te cięższego kalibru :) Ja jednak uważam, że to kolorowe pisemko ;). Od pierwszego numeru :lol: Według mnie za mało tam informacji, czytam sobie tak dla poczytania, bo tak naprawdę mało się z tego można dowiedzieć, dużo miejsca zajmują fotografie, duża czcionka, albo część sklepik czy ogłoszenia, często po prostu z 5 stron omijam, bo sa takie same w każdym numerze. Jeszcze okładka jest dla mnie dziecinna trochę. Jak dla mnie Mój Pies jest trochę inteligentniejszy ;) Quote
Bewarka Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ja z PP rozumiem albo za dużo, albo nic :evil_lol: jeden artykuł jest tak 'nieczytelny', że nic pojąć nie moge (nawet jak czytam po 5 razy), a w niektórych szczegółów w ogóle nie ma...ot tyle, że tytuł jest. :lol: przynajmniej zdjęcia fajne :) Quote
Inkaa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Lutowego numeru nie mam aczkolwiek mogę wypowiedzieć się odnoścnie STYCZNIOWEGO numeru Przyjaciela Psa. Bardzo podobały mi się następujące artykuły - (Wolontariat) Na ratunek Faflom - (Adopcje Wirtualne) Pomoc alternatywna Chętnie przeczytałabym w następnych numerach COKOLWIEK o frisbee czy klikerze. Na łamach czasopisma przydały by się również porady jak wykonać daną sztuczkę. Quote
Coffee&Nera Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Justys95 napisał(a):Ja z PP rozumiem albo za dużo, albo nic :evil_lol: jeden artykuł jest tak 'nieczytelny', że nic pojąć nie moge (nawet jak czytam po 5 razy), a w niektórych szczegółów w ogóle nie ma...ot tyle, że tytuł jest. :lol: przynajmniej zdjęcia fajne :) To co dopiero byś zrozumiala w PIES :eviltong::diabloti: Ja własnie zamowilam prenumeratke PIESa :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
eska87 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 A jak dla mnie zarówno MP, jak i PP to po prostu czasopisma dla miłośników psów i nic więcej. Czasopismo ma być po prostu przyjemną rozrywką, dostarczyć trochę nowinek o trendach w danych dziedzinach <szkolenie, żywienie itp.>, a nie być źródłem fachowej wiedzy ;) Przy czasopiśmie można się zrelaksować, popatrzeć na kolorowe obrazki itp. Jeśli chodzi o artykuły o rasach, to owszem nie są dobrym źródłem wiedzy dla miłośników danej rasy, ale służą nowicjuszom, którzy chcieliby poznać podstawowe informacje o danej rasie. I tak być powinno. ;) W końcu to czasopismo, które z założenia ma szeroki krąg odbiorców. I tu sie zgodze, nie jest to gazeta dla starych zgredow :smile: jest, ale raczej nie dla speców ;) Chyba, że miałoby służyć jako dostawca nowinek ;) Wtedy dla speców też :) Quote
Recommended Posts