grrrond Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 tak? hehe ale mnie to nie robi różnicy, jak umiesz genetyke to umiesz ;) Quote
bellatriks Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 grrrond napisał(a):tak? hehe ale mnie to nie robi różnicy, jak umiesz genetyke to umiesz ;) tylko takie podstawy - jakieś krzyżówki genetyczne i to wszystko;) Quote
grrrond Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 o no to fajnie :lol: zawsze coś! (małym Offem - klasa w liceum biol? ) Quote
bellatriks Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 grrrond napisał(a):o no to fajnie :lol: zawsze coś! (małym Offem - klasa w liceum biol? ) no niby tak... (małym offem - nie, klasa w liceum mat-fiz-franc, wstępna z francuskim;)) Quote
ewelinka_m Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Agama']czytalyscie w kontrastach shar pei i chinski grzywacz-to moje psiury i ja -chwale sie nieskromnie:oops: jak ktoś ma pp to ja poproszę skan tego artykułu :p ewelinkamataninka@tlen.pl na tego meila :cool3: Quote
BlackSheWolf Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 a ja jeszcze nie kupilam PP ;) jakos tak wyszlo ;) no to Agama gratuluje :D hihi ;) Quote
Błyskotka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 A ja wczoraj dostałam meila od redakcji że w sierpniowym numerze ma być portret rasy Chow Chow :multi:. Quote
BlackSheWolf Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ooo to super :D a twoje psiaki tez beda ?? :D a ja wczoraj bylam w sklepie po PP ale juz nie bylo... dzis ide do drugiego zobaczyc ;p Quote
Mudik Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Błyskotka napisał(a):A ja wczoraj dostałam meila od redakcji że w sierpniowym numerze ma być portret rasy Chow Chow :multi:. i porównanie cattle doga z beauceronem :-) Quote
BlackSheWolf Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 jest :D kupiłam PP :D nie wykupili naszczescie :D Quote
Błyskotka Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 A kiedy wychodzi nowy numer ? Moich psiaków nie będzie bo oni robili materiały za granicą. Od polskich hodowców to oni chcą tylko pieniądze za reklamę swojej hodowli :mad:. Quote
Cyraneczka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Błyskotka napisał(a):A kiedy wychodzi nowy numer ? Moich psiaków nie będzie bo oni robili materiały za granicą. Od polskich hodowców to oni chcą tylko pieniądze za reklamę swojej hodowli :mad:. Wywiady z hodowcami zawsze są z Polski, tylko zdjęcia w większosci zagraniczne. Nie ma się co oszukiwać większość hodowców nie potrafi robić ładnych zdjęć, które nadawałyby sie do opublikowania w gazecie :evil_lol: . A pieniądze za reklamę to chcą wszyscy, nie tylko PP :lol: Nowy numer powinien być lada moment, bo już jest opis numeru na stronie PP. Okładka ze ślicznym chow-chowem :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Atena Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Nie tyle hodowcy co chyba, żal im na fotografów:evil_lol: Quote
Cyraneczka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Atena napisał(a):Nie tyle hodowcy co chyba, żal im na fotografów:evil_lol: Może, ale chyba te zdjęcia z agencji też kosztują i to słono... Poza tym niektóre są bardzo ładne, widać, że amatorzy ich nie robili. Ja sie trochę zajmuje fotografią, więc wiem ile czasu zajmuje zrobienie dobrego zdjęcia psu. Widziałam na paru stronach hodowli bardzo ładne foty, w ładnej scenerii, ale niestety znakomita większosć hodowców ma na swoich stronach raczej niecekawe zdjęcia. Wydaje mi się, że fotografowanie zwierząt jest jedną z trudniejszych dziedzin fotografii, dlatego nie ma się co dziwić, że w PP sa ładne zdjęcia, skoro biporą z agencji specjalizującej się w psach, a w innych psich gazetach raczej kiepskie ;-). Quote
Bewarka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 A mi tak wisi jakie są zdjęcia...jeśli wiem jak wygląda pies-może być zdjęcie nieostre :D Quote
Błyskotka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 No ja dostałam meila że mogę dać ogłoszenie pod artykułem o rasie. Jak napisałam z zapytaniem skąd będzie artykuł o rasie to mi odpisano że artykuł jest już dawno zrobiony z zagranicznej hodowli. Chyba z Danii. Quote
Cyraneczka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Błyskotka napisał(a):No ja dostałam meila że mogę dać ogłoszenie pod artykułem o rasie. Jak napisałam z zapytaniem skąd będzie artykuł o rasie to mi odpisano że artykuł jest już dawno zrobiony z zagranicznej hodowli. Chyba z Danii. No to Ty chyba o Moim Psie mówisz, bo w PP nie dają reklam pod artykułem o rasie :lol: . Okaże sie wszystko jak numer będzie w kioskach ;-) A co do zdjec, to jak widać każdy ma inne priorytety, bo ja nie cierpię gazet, w których są nieostre zdjęcia, albo z bajzlem w tle. Quote
Atena Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Na pewno o PP, bo w MP piszą artykuły o rasie na podstawie informacji od Polskich hodowców, co pisze pod tekstem. Pewnie chodziło o to, że ogólnie w ogłoszeniach, chyba, ze wracaja do dawnych zwyczajów, bo z tego co pamiętam, to kiedyś pod opisami ras były ogłoszenia hodowców. Mi coś sie zdaje, ze PP sam nie robi artykułów o rasach, tylko przetłumacza te z Francuskiej gazety :roll:. Quote
Cyraneczka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Przejrzałam PP z ostatniego roku i wszystkie wywiady o rasach były robione z polskimi hodowcami, a przy drugiej rasie jest informacja, ze autorem jest Mirosław Redlicki - to znany sędzia kynologiczny. Więc raczej nie tłumaczą już ras. na początku tłumaczyli. Teraz prawie wszystkie teksty są podpisane przez autorów. Poza tym uważam, że aktualnie PP jest o wiele lepszy niż kilka lat temu. Quote
Incunabula Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Ja nie wiem, mnie się właśnie wydaje, że to w PP wywiady były z polskimi hodowcami. Bardzo ciekawe zresztą. Ogólnie PP wydaje mi się lepszy, nie ma w nim pierdół typu jakiego psa ma Zygmunt Chajzer :evil_lol: . Quote
Bewarka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Morris napisał(a):Ja nie wiem, mnie się właśnie wydaje, że to w PP wywiady były z polskimi hodowcami. Bardzo ciekawe zresztą. Ogólnie PP wydaje mi się lepszy, nie ma w nim pierdół typu jakiego psa ma Zygmunt Chajzer :evil_lol: . Ale on ma 3 psy...:diabloti: chyba :hmmmm: Quote
Incunabula Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Szczerze mówiąc to mnie to nie interesuje ile ma i czy w ogóle. Między innymi dlatego nie kupuję MP :cool3: . Quote
chicken Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos mogl mi zeskanowac i przeslac numer z Maj - 5/2002 Portrety ras: siberian husky (chodzi mi tylko o portret huskiego :lol:) A jak ktos ma numer: Luty - 2/1999 to tez bym bardzo prosila o przeskanowanie mi portretu haszczaka :) Dla ulatwienia-na okladce jest srebrny haszczak... [edit] I jeszcze jedno: Maj - 5/2004 portret rasy: psy myśliwskie, z wyzlem niemieckim na okladce Jesli ktos ma to bardzo prosze o dobre checi i podeslanie mi na maila :) Quote
Atena Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Morris- jak Błyskotka napisała, dostała meila, w odpowiedzi zapytała sie o artykuł i otrzymała informacje, że artykuł jest już dawno zrobiony z zagranicznej hodowli. Mi nie chodziło o kontrasty w rasach czy wywiadach z hodowcami, co zresztą weszło całkiem niedawno, ale o portrety ras. Nie wiem dokładnie, ale mi się zdaje, że oni po to robią wywiady ze sławnymi i znanymi ludźmi, jako ciekawostkę, jako w pewnym stopniu autorytet, aby pokazać, ze i 'gwiazdy' maja zwierzęta, że starannie je wybrali i należycie sie nimi zajmują. Zadają im podstawowe pytania, co myślą o tym, co o tym, co zadecydowało na tym. To nie są artykuły od tak "pierdu, pierdu". Na takiej samej zasadzie działa "Dlaczego mam psa ze schroniska", aby pokazać, ze warto przygarniać psy. W każdym razie ja to tak odbieram. Quote
Recommended Posts