Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Błyskotka napisał(a):
A ja wczoraj dostałam meila od redakcji że w sierpniowym numerze ma być portret rasy Chow Chow :multi:.

i porównanie cattle doga z beauceronem :-)

• 2 weeks later...
Posted

Błyskotka napisał(a):
A kiedy wychodzi nowy numer ? Moich psiaków nie będzie bo oni robili materiały za granicą. Od polskich hodowców to oni chcą tylko pieniądze za reklamę swojej hodowli :mad:.

Wywiady z hodowcami zawsze są z Polski, tylko zdjęcia w większosci zagraniczne. Nie ma się co oszukiwać większość hodowców nie potrafi robić ładnych zdjęć, które nadawałyby sie do opublikowania w gazecie :evil_lol: .
A pieniądze za reklamę to chcą wszyscy, nie tylko PP :lol:

Nowy numer powinien być lada moment, bo już jest opis numeru na stronie PP. Okładka ze ślicznym chow-chowem :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Atena napisał(a):
Nie tyle hodowcy co chyba, żal im na fotografów:evil_lol:

Może, ale chyba te zdjęcia z agencji też kosztują i to słono... Poza tym niektóre są bardzo ładne, widać, że amatorzy ich nie robili. Ja sie trochę zajmuje fotografią, więc wiem ile czasu zajmuje zrobienie dobrego zdjęcia psu. Widziałam na paru stronach hodowli bardzo ładne foty, w ładnej scenerii, ale niestety znakomita większosć hodowców ma na swoich stronach raczej niecekawe zdjęcia. Wydaje mi się, że fotografowanie zwierząt jest jedną z trudniejszych dziedzin fotografii, dlatego nie ma się co dziwić, że w PP sa ładne zdjęcia, skoro biporą z agencji specjalizującej się w psach, a w innych psich gazetach raczej kiepskie ;-).

Posted

No ja dostałam meila że mogę dać ogłoszenie pod artykułem o rasie. Jak napisałam z zapytaniem skąd będzie artykuł o rasie to mi odpisano że artykuł jest już dawno zrobiony z zagranicznej hodowli. Chyba z Danii.

Posted

Błyskotka napisał(a):
No ja dostałam meila że mogę dać ogłoszenie pod artykułem o rasie. Jak napisałam z zapytaniem skąd będzie artykuł o rasie to mi odpisano że artykuł jest już dawno zrobiony z zagranicznej hodowli. Chyba z Danii.

No to Ty chyba o Moim Psie mówisz, bo w PP nie dają reklam pod artykułem o rasie :lol: . Okaże sie wszystko jak numer będzie w kioskach ;-)

A co do zdjec, to jak widać każdy ma inne priorytety, bo ja nie cierpię gazet, w których są nieostre zdjęcia, albo z bajzlem w tle.

Posted

Na pewno o PP, bo w MP piszą artykuły o rasie na podstawie informacji od Polskich hodowców, co pisze pod tekstem. Pewnie chodziło o to, że ogólnie w ogłoszeniach, chyba, ze wracaja do dawnych zwyczajów, bo z tego co pamiętam, to kiedyś pod opisami ras były ogłoszenia hodowców.

Mi coś sie zdaje, ze PP sam nie robi artykułów o rasach, tylko przetłumacza te z Francuskiej gazety :roll:.

Posted

Przejrzałam PP z ostatniego roku i wszystkie wywiady o rasach były robione z polskimi hodowcami, a przy drugiej rasie jest informacja, ze autorem jest Mirosław Redlicki - to znany sędzia kynologiczny. Więc raczej nie tłumaczą już ras. na początku tłumaczyli. Teraz prawie wszystkie teksty są podpisane przez autorów. Poza tym uważam, że aktualnie PP jest o wiele lepszy niż kilka lat temu.

Posted

Ja nie wiem, mnie się właśnie wydaje, że to w PP wywiady były z polskimi hodowcami. Bardzo ciekawe zresztą. Ogólnie PP wydaje mi się lepszy, nie ma w nim pierdół typu jakiego psa ma Zygmunt Chajzer :evil_lol: .

Posted

Morris napisał(a):
Ja nie wiem, mnie się właśnie wydaje, że to w PP wywiady były z polskimi hodowcami. Bardzo ciekawe zresztą. Ogólnie PP wydaje mi się lepszy, nie ma w nim pierdół typu jakiego psa ma Zygmunt Chajzer :evil_lol: .

Ale on ma 3 psy...:diabloti: chyba :hmmmm:

Posted

Bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos mogl mi zeskanowac i przeslac numer z Maj - 5/2002
Portrety ras: siberian husky (chodzi mi tylko o portret huskiego :lol:)

A jak ktos ma numer: Luty - 2/1999 to tez bym bardzo prosila o przeskanowanie mi portretu haszczaka :)

Dla ulatwienia-na okladce jest srebrny haszczak...

[edit]
I jeszcze jedno:
Maj - 5/2004 portret rasy: psy myśliwskie, z wyzlem niemieckim na okladce
Jesli ktos ma to bardzo prosze o dobre checi i podeslanie mi na maila :)

Posted

Morris- jak Błyskotka napisała, dostała meila, w odpowiedzi zapytała sie o artykuł i otrzymała informacje, że artykuł jest już dawno zrobiony z zagranicznej hodowli. Mi nie chodziło o kontrasty w rasach czy wywiadach z hodowcami, co zresztą weszło całkiem niedawno, ale o portrety ras.
Nie wiem dokładnie, ale mi się zdaje, że oni po to robią wywiady ze sławnymi i znanymi ludźmi, jako ciekawostkę, jako w pewnym stopniu autorytet, aby pokazać, ze i 'gwiazdy' maja zwierzęta, że starannie je wybrali i należycie sie nimi zajmują. Zadają im podstawowe pytania, co myślą o tym, co o tym, co zadecydowało na tym. To nie są artykuły od tak "pierdu, pierdu". Na takiej samej zasadzie działa "Dlaczego mam psa ze schroniska", aby pokazać, ze warto przygarniać psy. W każdym razie ja to tak odbieram.