Bewarka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Ja bym powiedziała, ze odwrotnie (w PP podobało mi sie tylko z Siberianem husky i jak "Pokonać nudę") ale jak to zwykle bywa zdania sa podzielone i nic nie da sie na to poradzic poza tym PP czyta sie tylko godzinke a MP mozna nawet caly dzien i to nie dlatego, ze np. sa mniej ciekawe tematy. ale prawde mowiac ostatnio cos nudne sie zrobily moze nie mają co juz pisac ;) Quote
Guest Kamcia_14 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Czyżby PP miał mniej stron niż MP ? Wiem że Mp ma 80 bo sama kupuje A co do PP to nie zbieram Ale na razie MP wydaje mi sie ciekawe Quote
Bewarka Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Kamcia_14 napisał(a):Czyżby PP miał mniej stron niż MP ?Wiem że Mp ma 80 bo sama kupuje Tak,MP ma 80 str. więcej od PP bo on z koleji ma 60 str. Kamcia_14 napisał(a): A co do PP to nie zbieram Ale na razie MP wydaje mi sie ciekawe Też mi sie tak wydaje choć PP czasem kupuje (ok. co drugi nr.) Quote
ramzes Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 I jak zwykle w takich przypadkach najlepiej Kupować obydwa:lol: Quote
Draco Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Może to już ktoś zauważył, ale "Przyjaciel pies" ma dwie wady: 1) Za drogi 2) Za mało stron jak na taką cenę Swoją opinię opieram na tym, ze dla porównania "Mój pies" kosztuje ok. 4,80zł. (jak są dodatki to wiadomo, że trochę podrożeje) i ma spoooro więcej stron niż "Przyjaciel pies"(np. 1nr. 2006r. 80 stron u Mojego psa a u przyjaciela tylko 60.) No i w treści duzo lepszy mi sie wydaje jest Mój Pies. Takie jest moje zdanie. Quote
Bewarka Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 spaniel5 napisał(a):Może to już ktoś zauważył, ale "Przyjaciel pies" ma dwie wady: 1) Za drogi 2) Za mało stron jak na taką cenę Swoją opinię opieram na tym, ze dla porównania "Mój pies" kosztuje ok. 4,80zł. (jak są dodatki to wiadomo, że trochę podrożeje) i ma spoooro więcej stron niż "Przyjaciel pies"(np. 1nr. 2006r. 80 stron u Mojego psa a u przyjaciela tylko 60.) No i w treści duzo lepszy mi sie wydaje jest Mój Pies. Takie jest moje zdanie. Oto własnie mi chodziło...;) Quote
nathaniel Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Dla każdego co kto lubi, ja np. nie cierpię czytać o gwiazdach, a w MP jest o nich. Kupuję gazetę o psach, wiec po co mi tam informacje o kotach-jesli chciałabym poczytać o kotach to kupiłabym gazetę o kotach a nie o psach. Dla mnie PP lepszy, chociaż sobie poczytuję MP ;) Quote
aleb Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 nathaniel dokładnie :) Ja nie chcę czytać o kotach tylko o psach, więc MP mniej mnie ciekawi... Quote
nathaniel Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Na okładce nie widzę jakoś żadnych wzmianek o innych zwierzetach ;) Quote
Bewarka Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 [LEFT]No właśnie, ale jak to mówią zawsze zdania są podzielone...i oto wlasnie chodzi na forum ;) [/LEFT] Quote
Draco Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 W MP jest tylko na koncu troche kartek o kotach tak o psach Quote
nathaniel Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Ja nie zbieram MP tylko go sobie czasem poczytuje, raz na jakis czas , bo ja wiem pierwszy raz miałam w ręce MP 2 lata temu czy 3 nawet. Quote
Guest Kamcia_14 Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Ja zbieram od pół roku mojego psa ale nie wiem czy sie nie przestawić naa przyjaciela psa :loveu: Quote
Bewarka Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 [LEFT]a ja zbieram MP od czerwca tamtego roku,mam już 17 numerów a PP kupuje raz na jakiś czas i to mi w zupełności wystarczy (mało co kupuje jakąś książkę) [/LEFT] Quote
agamich Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Kupuję i zbieram obie gazety od dwóch lat. Różnią się od siebie. Kilka razy zdaarzyło się, że w obu poruszano w jednym miesiącu te same tematy. Jest jedna róznica, której chyba nie poruszano. Otóż z Przyjaciela Psa mogę wyjąć plakat i nie umniejszy to wartości pisma (z tułu plakatu po obu stronach są reklamy). Jesli wyjmę plakat z Mojego Psa- zniszczę sobie artykuł o danej rasie. Może szczegół, ale.... A żeby być szczerym, kupuję jeszcze "Psa" i "Kynologię"i "Psy mysliwskie".... Quote
Atena Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 nathaniel napisał(a):Ja nie zbieram MP tylko go sobie czasem poczytuje, raz na jakis czas , bo ja wiem pierwszy raz miałam w ręce MP 2 lata temu czy 3 nawet. A mój najstarszy numer jest z lutego 2004 gdzie pisze wyraźnie "MÓJ PIES, o psach, kotach i innych zwierzetach";) Quote
tamiczek Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 agamich napisał(a):Kupuję i zbieram obie gazety od dwóch lat. Różnią się od siebie. Kilka razy zdaarzyło się, że w obu poruszano w jednym miesiącu te same tematy. Jest jedna róznica, której chyba nie poruszano. Otóż z Przyjaciela Psa mogę wyjąć plakat i nie umniejszy to wartości pisma (z tułu plakatu po obu stronach są reklamy). Jesli wyjmę plakat z Mojego Psa- zniszczę sobie artykuł o danej rasie. Może szczegół, ale.... A żeby być szczerym, kupuję jeszcze "Psa" i "Kynologię"i "Psy mysliwskie".... Wiesz że też na to zwróciłam uwage :mad: Też mnie to baaaaaaaaaaaaardzo wnerwia :mad: Quote
Atena Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Mnie te plakaty denerwowały gdy je jeszcze wieszłąam na ścianie. Ale odkad sie zdenerwowałam że w PP zmniejszyli ilośc plakatów do 2, a potem do 1 to sie zdenerwowałam i pzrestałam wieszać i wisiały tylko moje ulubione rasy co było czymś niesamowitym dla znajomych rodziców. Obecnie nie mam żadnych plakatów gdyz doszłam do wniosku, ze sie niszcza ;) Quote
Tollerka Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Ja zbieram Przyjaciela Psa. Mój Pies wydaje mi się trochę chaotyczny. A PP jakiś taki bardziej... lekki? Może dlatego, że nieznam tak MP. Chciałabym zbierać oba, a takto czasami tylko kupuje MP... Quote
gabryska Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Kupuje i PP i MP ( tak wogóle to kupuje wszystkie gazety o psach :cool3: ). Ale szczerze to wole PP. Nie wiem dlaczego. A co do najnowszego numeru - to pojawi sie w czwartek! :lol: Z fajnym kalendarzem, Quote
aleb Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Z fajnym kalendarzem, O! To jednak dadzą kalendarz? :) Quote
Cyraneczka Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 aleb napisał(a):O! To jednak dadzą kalendarz? :) A dlaczego mieliby nie dać, co roku dają ;) Quote
Bonsai Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 W MP też będzie kalendarz. Ciekawe który będzie fajniejszy. ;) "W kalendarzu znajdziesz 12 zdjęć rasowych szczeniąt. Wśród nich są: cocker spaniel angielski, bulterier, yorkshire terrier, rhodesian ridgeback, labrador retriever, welsh corgi cardigan, buldog francuski, beagle, seter irlandzki, kerry blue terrier, foksterier i dog niemiecki (autorzy zdjęć: Celestyna Król - 11, Andrzej Baciński - 1). Ponadto na łamach kalendarza umieściliśmy porady szkoleniowe Adama Zaremby-Czereyskiego, a także kalendarium wystaw psów i różnych psich imprez. Zapraszamy do kiosków, numer grudniowy dostępny będzie w sprzedaży od 22 listopada!" Łeeee.... Nie bedzie ani jednego wyżła. Toż to hańba. :lol: Jak kupicie PP to powiecie mi jakie są rasy... :> Quote
Recommended Posts