jepaniutka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 narazie jest u mnie na noc a potem bedziemy szukac mu domku ale jest problem ze ja kompletnie nie jetem przygotowana :( mam tlyko mleko i kaszke manne i nie wiem kompletnie co dac mu jesc a maly ciagle placze :( ma chyba kilka tygodni, zabki juz ma ale nie potrafi sam pic :( przepraszam ze w tym dziale ale tu najwiecej postow i uzytkownikow siedzi wiec pomyslalam ze szybciej ktos zyczliwy odpisze, potem mozna skasowac temat dziekuje z gory w imieniu malucha Quote
auraa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 napisałaś w odpowiednim dziale.Napisz coś więcej. w jakich okolicnościach go znalazłaś? Kaszkę z mlekiem może jeść. Quote
jepaniutka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Strzelce Opolskie pod Opolem zaraz wrzuce zdjecia siostra wyrwała go doslownie z rąk cyganów, ktorzy chcieli topic. zostaly dwa maluchy jednego wzial jej kolega, drugie ona ale mieszka z rodzicami i maja juz psa, na drugiego sie nie godzą. a ja mam kota ktorego niedawno wzielismy ze schroniska i sunke 7 letnia w malym mieszkaniu wiec też nie moze zostać długo :( nie wyrzuce go musze jak najszybciej znaleźć kogoś kto go pokocha :( Quote
Edi100 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 zwierzchnica jest ze Stzrelec, skontaktuj się z Nią to może Ci pomoże w opiece nad maluszkiem:) No i ogłoszenia potrzebne! Ja nie widze zdjęć!:( Quote
jepaniutka Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 rodzice mają swoją sunie od lat dlatego nie pozwolili siostrze zatrzymać drugiego psiaka :( mojej siostry kolega wzial braciszka tego malenstwa ze zdjec i tez szuka mu domku dzieki za zdjecia :) siostra dzwoniła, ze jutro o 12 przyjdzie znajomej znajoma zobaczyc psiaka, oby się zakochała :) Quote
halbina Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 maleństwo... siostra wzięła swojego na stałe czy na dom tymczasowy? idź z nim do weta, niech określi jego wiek i ci poradzi, co robić, czym karmić, na odrobaczenie chyba za wcześnie. Quote
Alicja Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Kurcze .... jutro znaczy dziś na pewno uda się poprosic o poradę jakieś cioteczki co odchowały już szczeniaczki ...tak ze wytrwaj ... Quote
BIANKA1 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Halbinka mnie tu ściągneła . Tak na oko to ten malec ma ze 3 tygodnie . To że ma zęby wcale nie znaczy , że potrafi sam jeść . Moje miały i doiły smoka . Trzeba go powolutku uczyc . Do jedzenia tak na juz dobra jest kaszka mleczno ryzowa . Wystarczy rozmieszać z wodą i gotowe . Mleka zwykłego w płynie to bym nie dawała bo często powoduje biegunki . Malec wtedy niepotrzebnie się odwadnia . Najbezpieczniej jest kupić troche dobrej jakości karme dla szczeniąt starter lub junior , namoczyć w ciepłej wodzie , a jak będzie mięciutka to podziabdziać widelcem na dosć lużną papkę i podac ciepła na palcu , a poten na miseczce .Miseczka powinna być dość głeboka , bo z płaskiej jedzenie malcom " ucieka " na ziemię :cool3: Dawaj mu jeść cały czas to samo , to go uchroni od biegunek . Droższa wersja karmirnia to gerberki , np. cielęcina z warzywami . Trzeba tylko pamietac o wprowadzaniu zmian w jadłospisie bardzo powoli . To zupełnie jak z ludzkim niemowlakiem Trzymam kciuki . Powodzenia :loveu: Quote
Gosiara Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 o mamo jaki maluszek...trzymam kciuki,ja wykarmiłam ze smoka 6 kociąt i udało się...Powodzenia:) Quote
Alicja Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 No i są cioteczki myśle że zainteresowana też sie pojawi Quote
jepaniutka Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 witam. ta kobieta, która miała przyjsc zobaczyć mała o 12, okazało się ze ona chce tego malca w przybudówce trzymac i karmić parówkami :crazyeye: oczywiście nie wydalam jej psiaka. weszlam do sklepu i tam się zaczeła akcja adopcyjna, sprzedawczyni złapała za telefon i dzwoniła po wszystkich znajomych i jedna pani przyjechała obejrzec mała i się zakochała :diabloti: niedługo idziemy na spotkanie z malenką do nowej rodzinki, oby wsio poszło dobrze :) małej dałam gerberka z indykiem, prawie mi palca zezarła :razz: ps. najbardziej się bałam reakcji mojego chłopaka. mamy suczyne i kotke kilkutygodniową w kawalerce, a ten przyjechał, zobaczył małą i zaczął ją całowac, podskakując pytał czy z nami zostanie :diabloti: Quote
halbina Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 jeśli ją komuś wydasz, spróbuj podpisać z nim umowę adopcyjną... i przekaż porady Bianki nt żywienia maleńśtwa! Quote
MartynaP Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 czyli maluch u ciebie zostaje????znaczy dopoki dom sie nie znajdzie?? Quote
jepaniutka Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 mała juz jest w swoim nowym domku :loveu: dobrym domku! powodzenia maluchna! Quote
Edi100 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 jepaniutka napisał(a):mała juz jest w swoim nowym domku :loveu: dobrym domku! powodzenia maluchna! Super! Bardzo się cieszę!!!!!:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts