Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ano nie dobra... Feee nie uzywam .. u mnie gorzej , banda na fe nie reaguje...

krotko i zwieźle .... łaciną...

po czym uszyska do tyłu , wzrok po scianach i jakgbyby nigdy nic oddalaja sie na wlasne miejca....
cackac sie z nimi nie bede - znaja linie ktora nie przekraczaja , choc wypady owszem sie zdarzają ...:evil_lol:

hieraria zachowana :diabloti:

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak ja bym tak dopasowywała nazwę problemu do zachowań moich psów , to bym encyklopedie napisała na ten temat :diabloti: a ja sobie nie lubię utrudniać życia ..
Jak źle robi , łapie za fraki, stawiam na posłaniu i mówię NO :diabloti:
Fe nie używam , bo ja klikeRRRuje słownie .... :evil_lol:

Posted

własnie.. , ....UJE.... to jest :diabloti:

co kolkiwiem powiem .. male ma znacznie bo znaczenia słow nie znaja .. ze obelga nie woiedza...
gdybym krzyczała SERDUSZKO CO TY ROBISZ to jest to jednoznaczne z kazdym innym slowem... i tonem nakazujacym... wiec na co sie spuszczac i fantazjowac, raz a porzadnie..;]

Posted

eee moje prosiakowate , doskonale rozpoznają SŁOWA - jak powiem ćwierkając - że zaraz łeb durny spadnie .... to uszy po sobie i chodu :diabloti:

ale w sumie to z polskim językiem mają problem w rozumowaniu , szczególnie jak się bawią :evilbat: ale łacinę mają opanowaną perfekt :evil_lol:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Vectra ja się chyba na szkolenie zgłoszę do Ciebie - potrzebuje szybko opanować wszystkie czasy w łacinie:diabloti:

wystarczy , że do mnie zadzwonisz z rana i zaczniesz zadawać dużo pytań :diabloti:
wtedy masz jak w banku , że Ci wyrecytuje w różnych czasach , wiele słów , po łacinie głównie :roll: :evil_lol:

co to robi wieś i prosiaki z człowieka :shake: :diabloti:

Posted

Może powinnam iść do logopedy :evil_lol: ale dla mnie FEE jest za trudne do powiedzenia ostro i zdecydowanie. Jak chcę szybko przywołać do porządku, to NIE, w wersji rozbudowanej NIE WOLNO.

W razie braku świadków, tudzież potrzeby wzmocnienia hasła, leci "zakręt" po niemiecku i moje psy bezbłędnie wychwytują to słowo w rozmowie, niezależnie od intonacji, osoby, czasu, przypadku i innych gramatycznych zagadnień.

Ładna suka, wygląda na 7-8 miesięcy. Też czekam na fotki ze spaceru.

Posted

Witam:)
Wekeend przetrwaliśmy w pokoju;).Wstawiam dwie foty a resztę później.Trzeba dawkować napięcie;).Już wiem,że Nora uwielbia las i łąki.A główna zabawa to przeciąganie się na linie:)Ale małpa ma siłę!!!Spuszczam ją za smyczy i ładnie się zachowuje:lol:
Mąż się zakochał w Norce:loveu:A tak sie sadził.że nie godzi się na psa dorosłego:cool3:.
Przyjechała moja mama i mnie zjechała...Że mordercę do domu wzieliśmy,że co ja robię ale looz pokazałam jej to:
YouTube - Amstaff mit Katzenbaby

No to daję(sorry za linki:oops:)
ImageShack - Image Hosting :: crim0638vi3.jpg
ImageShack - Image Hosting :: crim0639mu9.jpg

Posted

lilkie wchodzisz w szybkiej odpowiedzi w opcje zaawansowane, klikasz ten obrazek i kopiujesz w okienko link, który zawsze wklejasz :)

Sunia boska :loveu::loveu:

Posted

Może powinnam iść do logopedy ale dla mnie FEE jest za trudne do powiedzenia ostro i zdecydowanie. Jak chcę szybko przywołać do porządku, to NIE, w wersji rozbudowanej NIE WOLNO.

No ja własnie wcześniej też stosowałam głównie "nie". Z tym, że suczydło zaczęło strzyc uszami jak się "nie" pojawiało w rozmowie. Teraz jak jest "nie" to głownie w ramach "nie ciągnij małpo", bo za parowóz robi pierwszorzędny.

Zdjęcie z synem super :D
A gdzie foty z zakochanym w psicy małżem :D ?

Co do zdjęć:
Otwórz sobie zdjęcie w nowym oknie. Skopiuj cały adtres, który wyświetla się na górze w pasku.
Na forum w polu odpowiedzi wpisz .
Nie wiem czy na Dogo zadziała ale na wszelkich innych właśnie w ten sposób wstawiam zdjęcia.

Posted

A ja jeszcze wróce do kopulacji i targania za fraki.:razz: Może wyjde na sadystke,ale tymczasa z mojego podpisu zrucał naokragło z łóżka za fraki i się nie patyczkuje.:diabloti::loveu: pozatym gdy zaczął mnie kopulować to też dostawał po pysku,za obroże i na posłanie.:diabloti: ale w koncu zaszło to za daleko i mała wredna nie dawała mi spać! wystarczyło,ze połozyłam sie na lóżku a ten małpolud już na mnei siedział! do tego wszystkiego nie dało się go odgonic wiec szybka karta `no to masz przegwizdane,jutro idziemy Ci jajka wyciąc`.:evil_lol: i póki co poskutkowało.:diabloti:
Gdy teraz po kastracji czasami mu się zdarzy na mnie naskoczyć poprostu go zrzucam i odwracam się plecami. Pies momentalnie się uspokaja.:razz:

Lilkie- proponuje przeczytać książke Turid Rugaas - Sygnały uspokajające. Jak psy unikają konfliktów. Naprawde warto.:lol:

Posted

Zaniedbałam trochę wątek :oops:-przepraszam;)
Wiem,miałam wstawic foty ale aparat mi się popsuł i został oddany do serwisu:angryy:
Nora już chyba zapokoiła pierwszy głód bo wydziwiac zaczyna:razz:.Nie chce suchego.Kupiłam(dobrze,że po małej paczce) eukanube,bosha-nie ruszyła.Kupiłam też royala(udało się na wagę),też nie chciała.Oddałam koleżance u której Nora chętnie wcięła jakąś marketówę:evil_lol:.
Więc jej gotuję ale też kręci nosem.Najchętniej jadłaby "nasze" jedzenie.Chleb,ziemniaki i ogolnie resztki(chyba jest do tego przyzwyczajona):roll:.I teraz pytanko.Uprzeć się jednak na karmę suchę i podawac dopuki nie zje,żeby sie przyzwyczaiła,że tylko na to może liczyć?
Panna dalej załatwia się w domu:cool3:.Ma mase niespożytej energii,ciągle mnie zaczepia,szczeka...Chodzimy na spacery,z bieganiem po łąkach,bawimy się a ona dalej w harce:evil_lol:Odkryła skarbnice zabawek u dzieci w pokoju i sukcesywnie wynosi z tamtąd jakieś łupy:eviltong:.

Posted

Możesz spróbować głodówki [tylko uważaj, żeby nie przesadzić :evil_lol:]...

Możesz też popróbować innych karm, ale karmić surowizną [wiele psów-niejadków na tzw. BARFie zaczyna chętnie jeść] :cool3:.

Posted

Aha i zapomniałam dodać,że zakolegowała się z suką koleżanki;)
Miałam dziś śmieszną(?) sytuację.Stałam na chodniku z koleżanka i rozmawiamy.Noras na smyczy i w kagańcu(zakładam jak idziemy "między ludzi") grzecznie stoi obok nogi.Idzie pani starsza z malutkim kundelkiem.Ten dostaje ataku furii biega wokoło nas i obszczekuje.Nora spogląda ciekawie i minimalnie jeży się ale nadal grzecznie stoi.
I wywiązał sie taki dialog:
Ona
-pani weźmie psa
-ale gdzie mam go wziąść(mały nadal się zadziera)
-no nie wiem,z tego chodnika
-ale dlaczego
-bo to bydle
-a pani to szczur
-ale ten to morderca
-taaa,z instynktem zabijania jak u chomika
-bo zawołam policję!
-a ja jak nie uspokoi pani pieska ściągam kaganiec i odpinam smycz
-:crazyeye: choć pusiaczku(tu pies na ręce) idziemy bo nas zamorduje ta bestia na ulicy!!!Kto to widział takie rzeczy!?!
Dodam,że Nore właściwie to obeszło.Może przesadziłam z tą groźbą ale wpieniłam się,że mnie ktos na ulicy objeżdza bo co?Bo sobie z psem stałam a pusiaczek nerwowy to mam odejść?

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Możesz spróbować głodówki [tylko uważaj, żeby nie przesadzić :evil_lol:]...

Możesz też popróbować innych karm, ale karmić surowizną [wiele psów-niejadków na tzw. BARFie zaczyna chętnie jeść] :cool3:.

Przepraszam ale co to jest ta surowizna(mięcho?) i BARF???:oops:

Posted

BARF to sposób karmienia "naturalny". Pies dostaje wszystko surowe - mięso z kością, papki warzywno-owocowe itp.. Wpisz sobie w przeglądarkę hasło BARF albo poszukaj w karmach - jest całe podforum dot. BARFu ;).

A na babkę ze szczurkiem szkoda słów... mi ostatnio taka domagała się uśpienia mojej Birmy [pudel duży], bo... jak jej jorczek [bez smyczy oczywiście :cool3:] zaatakował młodą, to moja wariatka go za piórka podniosła [mądra bestia - nawet nie zadrapała :razz:] :evil_lol:. Po prostu są ludzie i ludziska :roll:...

Posted

lilkie napisał(a):
Aha i zapomniałam dodać,że zakolegowała się z suką koleżanki;)
Miałam dziś śmieszną(?) sytuację.Stałam na chodniku z koleżanka i rozmawiamy.Noras na smyczy i w kagańcu(zakładam jak idziemy "między ludzi") grzecznie stoi obok nogi.Idzie pani starsza z malutkim kundelkiem.Ten dostaje ataku furii biega wokoło nas i obszczekuje.Nora spogląda ciekawie i minimalnie jeży się ale nadal grzecznie stoi.
I wywiązał sie taki dialog:
Ona
-pani weźmie psa
-ale gdzie mam go wziąść(mały nadal się zadziera)
-no nie wiem,z tego chodnika
-ale dlaczego
-bo to bydle
-a pani to szczur
-ale ten to morderca
-taaa,z instynktem zabijania jak u chomika
-bo zawołam policję!
-a ja jak nie uspokoi pani pieska ściągam kaganiec i odpinam smycz
-:crazyeye: choć pusiaczku(tu pies na ręce) idziemy bo nas zamorduje ta bestia na ulicy!!!Kto to widział takie rzeczy!?!
Dodam,że Nore właściwie to obeszło.Może przesadziłam z tą groźbą ale wpieniłam się,że mnie ktos na ulicy objeżdza bo co?Bo sobie z psem stałam a pusiaczek nerwowy to mam odejść?

Przyzwyczajaj się :evil_lol: :evil_lol: ja tak mam od ponad 11 lat :diabloti:
będą Cię wyzywać , wytykać palcami , omijać , siać panikę :roll:
a jak ktoś powie , że masz ładnego psa , tiu tiu malutki , słodki - to ciesz się takimi chwilami , gdyż nie ma ich za wiele :evil_lol: :evil_lol:

Po prostu głupotę olewaj , słodkim , złośliwym uśmiechem ;)
a jak babcia next time powie , że chodź pusiu bo nas zje ten potwór - to odpowiedz , że Nora byle gówna nie jada :diabloti:

Posted

No prosze, nie dosc ze sie przyznajesz, ze zaniedbalas watek, ale...wybaczamy, to juz mialas z Norulcem niemile spotkanie - no coz ale sie ma psa "morderce" ( o Boze, ale napisalam... kon by sie usmial!), to cierpiec trzeba.
Lecz pociesz sie - oto moja historia. Moj maz wyprowadzal wieczorem naszego psa. Gucio idzie macha ogonem, uszami podskakuje, ogolnie jest wesolo. Naprzeciwko idzie facet, nagle widzac Gucia, wskakuje na plot i wrzeszczy " Kur.... ludzi to popier..... LWA zamiast psa se kupili". Wiec widzisz - lekko tez nie mamy:) A to tylko briard:)