kobix Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 fridaoo napisał(a):Andzia69 będzie czekać na telefon -jej nr to 604 27 55 53 - ma bana wiec pisać nie moze - skontaktuj się z nią - zadzwoń albo napisz sms skad ma cię odebrać i o której dokładnie;) dziękuję Linssi i Andzi69 za pomoc-kontakt w dniu jutrzejszym(poniedz)bo dziś miałam wizytę i jakoś nie wyrobiłam:oops: odpowiadam zbiorowo-wybaczcie,bo brakuje mi jakby weny twórczej... robię to co powinnam(diagnoza)i nie wiem z czego powinnam być dumna.z niczego nie jestem-pies umiera,a ja muszę mu w tym pomóc.jeśli będzie nadzieja na leczenie-będzie leczony... Quote
oktawia6 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 kobix napisał(a): robię to co powinnam(diagnoza)i nie wiem z czego powinnam być dumna.z niczego nie jestem-pies umiera,a ja muszę mu w tym pomóc.jeśli będzie nadzieja na leczenie-będzie leczony... właśnie z tego powinnaś byc dumna Kobix-on umiera a Ty mu pomożesz godnie odejśc-rozumiesz? to jest ciężkie-ale tak trzeba. Quote
Gosiapk Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Czy dobrze zrozumiałam, że Kobix weźmie biedaka na DT? Quote
Olena84 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Kobix już go ma. Kobix dostałaś moja marną wpłątkę na swoje konto już? Quote
kobix Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='Olena84']Kobix już go ma. Kobix dostałaś moja marną wpłątkę na swoje konto już? Olena84 p-szam dostałam lecz nie zdążyłam dotąd wpisać na wątku: 0lena84-wpłata 30zł (pomoc i uwaga poświęcona Psinalowi nie jest czymś "marnym" pamiętaj o tym:loveu:) Quote
psiareczka78 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 czy jest podane konto w wątku? bo ja jestem, albo ślepa albo go w wątku nie ma. W razie drugiej możliwości proszę o konto na PW. Quote
Linssi Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 O nr konta to pisz na PW do Kobix, choc nie wiem jak sprawa dalej sie potoczy, bo rokowania dla Psinala nie sa najlepsze...:-( Quote
Gosiapk Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 jaki jest dług? Co się dzieje z Psinalem? Na co jest chory? Quote
Linssi Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Kobix wlasnie pojechala z nim do weta do Kielc. Zobaczymy jaka bedzie diagnoza... nie wiem jaki jest dlug Quote
Gosiapk Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Ciekawe czy już wróciła, i jakie ma wiadomości:roll: Quote
Agata,Sonia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 :loveu:Psinalku,obys byl zdrowy i mogl zyc:loveu: Quote
Linssi Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Wlasnie wrocilam do Kielc. lepiej niech Kobix napisze cos. Mnie brak jest slow... serce krwawi :placz: Quote
Agata,Sonia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Dziewczyny,napiszcie cos,chociaz w PW...:-( Quote
kobix Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 piszę... podziękowania dla Andzi69 i Linsii za bezinteresowną pomoc i traumatyczne przeżycia z nią związane:razz: Psinal miał wykonane: -rtg klatki piersiowej(w tym płuc) -ekg (wiadomo...serca) -usg całej jamy brzusznej -ponowne badania krwi-morfologia -badanie ogólne Rozpoznanie: -podejrzenie zmian nowotworowych Wyniki: -zmany martwicze na brzegach języka(paskudny wygląd) -arytmia serca-rytm serca nieregularny,widoczny napadowy częstoskurcz komorowy - częściowo "zajęte" płuca-przez problemy z krążeniem(stąd problemy z oddychaniem) -powiększone węzły chłonne -wyniki krwii (dokładne-rozmaz)wykluczyły raczej białaczkę,chłoniaka czyli nowotwory "krwiotwórcze"-wyniki te,tzn.ich opis dostalam telefonicznie dopiero po godz.19 -usg wykazało zmiany(rozrosty nowotworowe) w wątrobie lub w przestrzeni między wątrobą a śledzioną zalecenia i uwagi:ze względu na cierpienie oraz zły stan ogólny zwierzęcia zalecono eutanazję teraz ja: wyjaśniając powyższe-była sugestia eutanazji od razu,ale nie było jeszcze wykonanego badania krwii mogącego potwierdzić lub wykluczyć nowotwory krwi (białaczkę,chłonniaka)....toteż nie zdecydowałam się na eutanazję na miejscu (wyraźna sugestia weta)chciałam znać wyniki krwi Psinal nie został więc uśpiony na miejscu tylko zabrany do domu...zresztą nie czuł się tam najlepiej,tak mi się zdawało... "zostają" rozrosty nowotworowe których charakter złośliwy lub niezłośliwy można ustalić TYLKO WYKONUJĄC BIOPSJĘ(POBRANIE KOMÓREK DO BADANIA HISTOPATOLOGICZNEGO)-takie badanie wykonuje się pod narkozą z której(zdaniem weta)pies nie wyjdzie,jego zdaniem nie kwalifikuje się do żadnej operacji...musiałby się zdażyc cud:diabloti: jeśli chcecie znać moje zdanie-a też mam doświadczenie z nowotworami(2 psy-1 uśpiony,1 żyje)jest sens operować nowotwory we wczesnym stadium,gdy są zajęte węzły chłonne i pies w takim stanie-wszystko wskazuje na zmiany o charakterze złośliwym:shake: a stan Psinala jest taki że operacja(nawet zlokalizowanego nowotworu)nie wiem czy byłaby możliwa... Quote
Recommended Posts