Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fridaoo napisał(a):
Andzia69 będzie czekać na telefon -jej nr to 604 27 55 53 - ma bana wiec pisać nie moze - skontaktuj się z nią - zadzwoń albo napisz sms skad ma cię odebrać i o której dokładnie;)

dziękuję Linssi i Andzi69 za pomoc-kontakt w dniu jutrzejszym(poniedz)bo dziś miałam wizytę i jakoś nie wyrobiłam:oops:
odpowiadam zbiorowo-wybaczcie,bo brakuje mi jakby weny twórczej...
robię to co powinnam(diagnoza)i nie wiem z czego powinnam być dumna.z niczego nie jestem-pies umiera,a ja muszę mu w tym pomóc.jeśli będzie nadzieja na leczenie-będzie leczony...

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kobix napisał(a):

robię to co powinnam(diagnoza)i nie wiem z czego powinnam być dumna.z niczego nie jestem-pies umiera,a ja muszę mu w tym pomóc.jeśli będzie nadzieja na leczenie-będzie leczony...

właśnie z tego powinnaś byc dumna Kobix-on umiera a Ty mu pomożesz godnie odejśc-rozumiesz? to jest ciężkie-ale tak trzeba.

Posted

[quote name='Olena84']Kobix już go ma.
Kobix dostałaś moja marną wpłątkę na swoje konto już?
Olena84 p-szam dostałam lecz nie zdążyłam dotąd wpisać na wątku:
0lena84-wpłata 30zł

(pomoc i uwaga poświęcona Psinalowi nie jest czymś "marnym" pamiętaj o tym:loveu:)

Posted

piszę...
podziękowania dla Andzi69 i Linsii za bezinteresowną pomoc i traumatyczne przeżycia z nią związane:razz:

Psinal miał wykonane:
-rtg klatki piersiowej(w tym płuc)
-ekg (wiadomo...serca)
-usg całej jamy brzusznej
-ponowne badania krwi-morfologia
-badanie ogólne
Rozpoznanie:
-podejrzenie zmian nowotworowych

Wyniki:
-zmany martwicze na brzegach języka(paskudny wygląd)
-arytmia serca-rytm serca nieregularny,widoczny napadowy częstoskurcz komorowy
- częściowo "zajęte" płuca-przez problemy z krążeniem(stąd problemy z oddychaniem)
-powiększone węzły chłonne
-wyniki krwii (dokładne-rozmaz)wykluczyły raczej białaczkę,chłoniaka czyli nowotwory "krwiotwórcze"-wyniki te,tzn.ich opis dostalam telefonicznie dopiero po godz.19
-usg wykazało zmiany(rozrosty nowotworowe) w wątrobie lub w przestrzeni między wątrobą a śledzioną

zalecenia i uwagi:ze względu na cierpienie oraz zły stan ogólny zwierzęcia zalecono eutanazję

teraz ja:
wyjaśniając powyższe-była sugestia eutanazji od razu,ale nie było jeszcze wykonanego badania krwii mogącego potwierdzić lub wykluczyć nowotwory krwi (białaczkę,chłonniaka)....toteż nie zdecydowałam się na eutanazję na miejscu (wyraźna sugestia weta)chciałam znać wyniki krwi

Psinal nie został więc uśpiony na miejscu tylko zabrany do domu...zresztą nie czuł się tam najlepiej,tak mi się zdawało...

"zostają" rozrosty nowotworowe których charakter złośliwy lub niezłośliwy można ustalić TYLKO WYKONUJĄC BIOPSJĘ(POBRANIE KOMÓREK DO BADANIA HISTOPATOLOGICZNEGO)-takie badanie wykonuje się pod narkozą z której(zdaniem weta)pies nie wyjdzie,jego zdaniem nie kwalifikuje się do żadnej operacji...musiałby się zdażyc cud:diabloti:

jeśli chcecie znać moje zdanie-a też mam doświadczenie z nowotworami(2 psy-1 uśpiony,1 żyje)jest sens operować nowotwory we wczesnym stadium,gdy są zajęte węzły chłonne i pies w takim stanie-wszystko wskazuje na zmiany o charakterze złośliwym:shake:

a stan Psinala jest taki że operacja(nawet zlokalizowanego nowotworu)nie wiem czy byłaby możliwa...