Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedaczysko , widać na zdjęciach, że jest bardzo schorowany. Może w przyszłym miesiącu , bo teraz stan mojej kasy jest poniżej dna , kilka groszy wpłacę.Trzymaj się Psinalku:buzi:

Posted

Julie napisał(a):
Ja bym chętnie pomogła, robiąc bazarek ale niestety nie umiem wystawiać rzeczy, jakby ktoś zrobił bazarek to ja bym wysłała na meila fotki?

Julie,nie ukrywam że ja mam niewiele większe doświadczenie...ale wpólnymi "siły" damy radę;)
choć najlepiej byłoby aby ktoś:loveu: doświadczony w bazarkach i dysponujący czasem:razz:pomógł Julie w zrobieniu bazarku...prosimy!

Posted

acha-wątek nie zostanie przeniesiony...bo pies musi być do adopcji

medal olimpijski dla osoby która chciałaby teraz
adoptować psa szkieleta(waga 10,80kg)wzrostu do kolan,sikającego pod siebie i słaniającego się na nogach:pabsurd...i nie pobiegłaby do lecznicy pierwszego dnia z zamiarem uśpienia

o ile mi wiadomo nawet kieleckie Dyminy:evil_lol:mają zapis o niewydawaniu do adopcji chorych zwierząt!
i normalniejsze schroniska również...

tak więc moi drodzy wątek Psinala jest wątkiem mającym na celu pomoc w leczeniu i zapewnieniu staruszkowi godnej psiej starości

na chwilę obecną jest to walka o jego życie(dosłownie)a co dopiero mówić o adopcji...

Posted

[quote name='Julie']Ja bym chętnie pomogła, robiąc bazarek ale niestety nie umiem wystawiać rzeczy, jakby ktoś zrobił bazarek to ja bym wysłała na meila fotki?

wyślij na selenga@egonet.pl
będę robiła kilka bazarków teraz, to mogę zrobić jeden więcej :)

Posted

wybaczcie ,jutro mnie nie będzie na necie,bo mam wyjazd całodniowy:p

z Psinalem bez zmian-je ale stałą ilość(nic więcej nie da się wepchnąć)chodzi na krótkie spacerki po stałej trasie,pije sporo,ciągle dostaje Lakcid-biegunka prawie już ustała,w koopkach nie ma śladu krwi...

wszystko wskazuje jednak na to że oprócz przewlekle chorych stawów Psinal "choruje" na zaawansowaną starość...

Royala jeszcze nie zamówiłam bo jest straszny rozrzut wagowy od 2kg(za mało a duże koszty wysyłki)do 14kg-a to z kolei (subiektywnie zauważam)przerasta możliwości Psinala...może ktoś wyczaił mniej za rozsądną cenę?

Posted

betel napisał(a):
No tak , o adopcji mowy nie ma , zresztą psiak w takim stanie nawet psychicznie się do niej nadaje.:-(

on mnie zna i przyzwyczaił się do mierzenia temp,podawania tabletek czy czopków, leków strzykawką,zastrzyków też...
nawet jeśli jego stan byłby stabilny...adopcja tak starego psa mogłaby być dla niego zabójcza...

Posted

Gonia13 napisał(a):
Psinalku zdrowiej....

witam pieknie droga opiekunke i wybawczynie stiuarta i psinalka:loveu:jestem u was dzis pierwszy raz:lol:wogole pierwszy raz na dogo trzymam mocno kciuki za psinalka boze co on w zyciu przerzyl :placz:kochana cioteczko kobix to ja sosnowiczanka:lol: nareszcie blizej was a tak dlugo czekalam i sie doczekalam:lol:ze synek mi dzis zrobil niespodzianke i mnie zalogowal:loveu:psinciu kochany ciotka cie caluje w smutne oczka i teraz czekaja cie juz tyjko lepsze dni i noce:lol: twojnowa pancia juz cie nie zostawi:loveu::loveu:kochani trzymajcie sie mocno

Posted

ewa gonzales napisał(a):
witam pieknie droga opiekunke i wybawczynie stiuarta i psinalka:loveu:jestem u was dzis pierwszy raz:lol:wogole pierwszy raz na dogo trzymam mocno kciuki za psinalka boze co on w zyciu przerzyl :placz:kochana cioteczko kobix to ja sosnowiczanka:lol: nareszcie blizej was a tak dlugo czekalam i sie doczekalam:lol:ze synek mi dzis zrobil niespodzianke i mnie zalogowal:loveu:psinciu kochany ciotka cie caluje w smutne oczka i teraz czekaja cie juz tyjko lepsze dni i noce:lol: twojnowa pancia juz cie nie zostawi:loveu::loveu:kochani trzymajcie sie mocno

witam pani Ewo kochana:lol:cieszę się że teraz będziemy miały łatwiejszy kontakt
dzękuję za życzenia zdrowia dla Psinala-oj przydadzą się...

Posted

Olena84 napisał(a):
Ile wynosi dług za leki i inne cuda, bo rozumiem, ze kaska ktora doszla pojdzie na karme.

Olena84 Psinal nie ma obecnie żadnego długu z lecznicy do zapłacenia(bo został już zapłacony)
muszę być przygotowana na leczenie,leki,badania...zależnie od postępów Psinala...więc nie mogę przeznaczyć całej kasy na karmę...
podstawa to leczenie,diagnoza...kupię mniejszą ilość karmy Royal Osteo&Digest

Posted

kobix napisał(a):

-nie wiem jak Psinal zje cokolwiek:roll:
-jakie objawy uboczne będą przy Encortonie?

Encorton-to nie jest przeciwzapalny to steryd-mój dyzio jest na nim na 5-tce-staruszek również,przez w google najlepiej poczytac-cała strona jest o Encortonie-biorą go również ludzie.
jeśli je samodzielnie, ma dobre wypróźnienia, chodzi-nie przewraca się, nie gorączkuje-jednym słowem egzystuje normalnie jak senior-to super!

trzeba mu zrobic badania krwii-taki pełen profil i badanie moczu też warto.
jeśli badania wyjdą złe-leczenie będzie uciążliwe: kroplówki poajelitowe dożywianie itd. to pomóc mu godnie odejśc

Posted

beka napisał(a):
Kobix przyślij mi nr konta na pw. Za dużo nie wyśle ale wspólnymi siłami .....

beka:loveu: prześlę jutro ,ok
zwiała mi suka z działki i jestem skonano-zdołowana.jutro oczywiście dalszy ciąg szukania...