siekowa Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ostatnio przybłąkała się do mnie mała bida. Niestety nie znaleźliśmy jej właściciela a sunia nie może u mnie zostać, więc szukamy dla niej dobrego domu. Suczka szybko przywiązuje się do człowieka i przyzwyczaja do nowych warunków. Jest wesolutka, uwielbia się bawić i spać wtulona w człowieka . Dobrze dogaduje się z psami i kotami dlatego fajnie gdyby miała do towarzystwa innego zwierzaka. Dopiero uczy się zachowywać czystość w domu ale dobrze jej ta nauka idzie i aktualnie jest na etapie załatwiania się na gazety. Decydując się na szczeniaka trzeba brać pod uwagę, że pies ma pełno energii i nie może się nudzić.Dlatego pozostawiona sama w domu może gryźć przedmioty i piszczeć z tęsknoty.. Warunkiem adopcji suni jest podpisanie umowy adopcyjnej w której jest także punkt o obowiązkowej sterylizacji po pierwszej cieczce. więcej zdjęć na stronie psi-azyl.fotosik.pl/albumy/554231.html kontakt 500-493-942 lub 508-421-566 siekowa@gmail.com Pomóżcie znaleźć jakiś tymczas dla niej chociaż na kilka dni bo ja nie mam co z nią zrobić. Quote
siekowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 POMOCY! Przecież nie zawiozę tego dzieciaka na Paluch :placz: Quote
mru Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 jezu, a ja właśnie na innym wątku szukam tymczasu dla innego psiaka :/ daaaaamn! i co tu teraz robić????? http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-wyrzucony-z-samochodu-ma-tylko-czas-do-dzisiaj-wieczor-blagamy-126564/index3.html Kora wie o maluchu? Quote
siekowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Rany ale dzień :( Kora nie wie o niej. Mam nadzieje, że moi rodzice chociaż na noc się zgodzą ją zabrać. Jutro porozwieszam plakaty może znajdzie się właściciel. Quote
mru Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 napiszę do Kory :) a sklep w Wawrze? czy gdzie? :) Quote
izzie1983 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Siekowa prosiła, żeby napisać, że mała dziś na noc zostaje u niej za to jutro musi bezwzględnie zostać zabrana! Quote
mru Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 dobrze, że chociaż ta noc :roll: mała, zgubiłaś się? a może jednak domek jakiś Cie na cito zechce... :roll: (napisałam do Kory) Quote
siekowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Dzięki. Tak sklep jest w Wawrze obok mojego domu :) Błagam niech ktoś weźmie małą chociaż na kilka dni, może zdąże odnaleźć jej właściciela o ile suńka go ma. Quote
ziele77 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Miałam dać tymczas temu czarnemu guziczkowi, to mogę dać suni,ale tak jak mówiłam u mnie może być tylko kilka dni...:roll: Quote
mru Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 :) będziemy dalej szukać czegoś na dłużej... mała jest, słodka to coś się przecież musi znaleźć... :roll: Quote
ziele77 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 OK.Chętnie wzięłabym ją na dłużej ale boję się reakcji mojej rodziny, chociaż mieszkam sama..ale oni mnie w tej chwili utrzymują.No chyba, że przyszła by z jakąś karmą w pakiecie to może rodzinka by się tak nie piekliła :razz:W każdym bądź razie w sytuacji awaryjnej służę ;) Quote
pati-c Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Śliczna jest! Oby się migiem odnalazł właściciel,bo nie uwierzę,że ktoś się pozbył takiej pięknotki.. Cioteczki,napiszcie coś więcej o jej charakterze.. Quote
pumcia02 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 mała łobuzuje, chce sie bawic i krasc dlugopisy podczas rozmowy telefonicznej ;) podobno ostre kielki ma, czyzby jeszcze mleczaki? Quote
ziele77 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Na razie cisza?Czyżby mała miała trafić do azylu??? Quote
siekowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Kurde kończyłam pisać posta i mi się komputer wyłączył. Ziele77 dzięki za ratunek. :loveu: Kiepsko u mnie teraz z kasą ale postaram się załatwić jakaś karmę. Suńka stara się być jak najbliżej człowieka, jak zostawiam ją na chwile to piszczy. Lubi siedzieć na kolanach :) Z psami i kotami dogaduje się chociaż trochę się ich boi. Nie umie chodzić na smyczy, na spacerze jak zobaczyła psa to prawie wyskoczyła mi z rąk więc trzeba uważać. Jak to szczeniak jest bardzo wesoła i ciekawska. Kochana psica z niej :loveu: Jakieś imię by się przydało, macie pomysły? W sumie ona jest trochę płochliwa więc mogła komuś uciec. Rano rozwieszę plakaty więc trzymajcie kciuki by właściciel się odnalazł (sama trochę w to wątpię :( ) i żeby nie okazał się debilem. Quote
Panca Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 faktycznie sliczna i na pewno sie znajdzie na nia chetny Quote
siekowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Aj pisałam wcześniej na szybko, że ona przybłąkała się do sklepu ale dokładnie to było tak, że znajomi zobaczyli jak ją ludzie przepędzali koło szkoły. :angryy: Później przyczepiła się do nich i chociaż też próbowali ją odgonić (bo sami raczej psów nie lubią) to szła za nimi jakieś 10 minut aż doszli do mojego sklepu. Szkoda słów. Maleństwo właśnie zasnęło mi na kolanach. :loveu: Quote
ziele77 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Trzymam kciuki aby znalazł się właściciel!a w razie czego to czekam na wiadomość co i jak z tymczasem.Suńka jest śliczna więc sądzę, że raczej się zgubiła,no a szczególnie jeżeli jest taka strachliwa. :roll: Quote
Kora Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Na te chwile nie mam zgloszenia:placz:, moze sie wlasciciele obudza! Quote
siekowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Jeszcze nie :D Niestety jak im przyprowadzam jakiegoś psa do domu to oni zgadzają się by był u nas tylko jeden dzień :( ale dobre i to. Sunia spała sobie na kolankach jak byłam w necie a później jak poszłyśmy do pokoju to mi nie dawała spać :D Ta potworzyca dobrze wie do czego służy łóżko. :lol: Najpierw położyła mi się na brzuchu a później zasnęła przy mojej głowie. Przesłodka dziewczynka. :loveu: Quote
ziele77 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Jak dziewczynka się czuje?odzywał się ktoś?ile ona może mieć miesięcy? Quote
Recommended Posts