Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

Posted

To nie ta "moja" bieda, ale zajrzę... Cholera mnie bierze, jak czytam o tych wszystkich pijakach. Ostatnio dowiedziałam się, że sunia z naszego osiedla, pierwszy pies z okolicy, którego mój Ozzy poznał po pojawieniu się u nas, została "ukradziona". Wszyscy wiedzą, ze poszła za wódkę. Co się z nią teraz dzieje - nie wiem... Ta sunia, której szukam, o ile dobrze pamiętam też została wyrzucona przez okno przez jakąś pijaczkę.
Czy Iti ma już jakieś ogłoszenia? Przynajmniej tak mogę pomóc, bo finansowo, to może dopiero w sierpniu :oops:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PRZEPRASZAM wszystkich, którzy czekali na info ode mnie - przez te wichury chyba cos się zerwało i przez 1,5 dnia nie było u mnie prądu. Już jestem. Postaram się dziś odpisać komu tylko mogę, dokończę jutro bo już późno.

Feliksik:loveu: - złota dziewczyno, niebo i ziemię poruszyłaś!!! DZIĘKUJĘ. Za chwilę skontaktuję się z tymi osobami. Dziś krótko.

Posted

diunko, a napisałaś do Anny 33?

wiecie, może nie od razu, ale cos sie znajdzie, bo musi. dlatego dobrze, ze zaczęlismy teraz szukać wyjścia, a nie jak juz ulv bdzie na wykończeniu ;). bez paniki, na spokojnie szukanie wyjścia - nie może isę nie udać i tyle.

ulv, helo :p

Posted

SBD - do Anny nie napisałam, nie wiedziałam, że mam do niej napisać, chyba mi umknęło, bo nawet nie kojarzę kim jest i że ktoś o niej wspominał... zaraz napiszę.

Erazm, Malicja - rozliczyłam Wasze wpłaty na wątku rozliczeniowym. DZIĘKUJEMY:loveu:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
pisałam ci, to ta sprawa z koordynatorem adopcji niemieckich - dokładny opis sprawy wraz z wymiarami psa nawet - i oni szukają odpowiedniego domu.

Pisałaś o CoolCaty i z nią mam stały kontakt.

Posted

Spoko, pilnujcie mnie, bo moge coś przeoczyć/ nie zauważyć, a i zgubić mi się może zdarzyć:oops:. Dzięki wielkie, sbd:loveu:

CC bedzie widzieć się z Niemcami 15 sierpnia.

Posted

Jestem za :p zorientuje się jak z chipowaniem za darmo we Wro, a nóż? Tylko pytanie- kto jest oficjalnym właścicielem Itka? On ma jakies papierki? Bo i na książeczkę zdrowia może czas, no i jak stoi ze szczepieniami? (muszą być odpowiednio wcześnie)....

Posted

Dzwoniła do mnie Pani z 4.Animals. Musimy byc przygotowani na każdy termin, nawet na 1sierpnia. Transport do Gdańska będzie potrzebny, ale to raczej nie problem (najwyżej zmuszę:mad: kogoś z rodziny:diabloti:)

ULV - w najbliższy czwartek po godz. 20tej przyjedzie do Ciebie wetka, zaszczepi, zaczipuje (wczesniej sprawdzi czy nie ma), wystawi paszport. Bądź w domu, proszę ....

W środę mój Tato przywiezie karmę, będzie po 19tej.

Przepraszam, że mnie nie będzie, ale wiesz jaki mam ten tydzien:shake:

Posted

diuna_wro napisał(a):
Itciu na eksport, eeeh. :roll:

Mnie się marzył domek z ogrodem na wrocławskim Biskupinie.

Diuna, co Ty??? Eksportujecie Itka??? Czy mnie zawodzą moje oczy, wzmocnione soczewkami zresztą??? Gdzie, po co, itp.???

Posted

Ghanima napisał(a):
Diuna, co Ty??? Eksportujecie Itka??? Czy mnie zawodzą moje oczy, wzmocnione soczewkami zresztą??? Gdzie, po co, itp.???

Gdzie, to jeszcze nie wiem. Na pewno za zachodnią granicę, a może nawet i na wyspy brytyjskie. To zależy, gdzie zechcą. Jeśli Niemcy to ta fundacja, która zabrała Bursztyna, jeśli Anglia to Ci, którzy uratowali Adę.

Po co? No chyba po to, żeby żył .... :roll:

Tak, Ghanimo kochana, ja też się martwię

Posted

matko, diunka, tak wpadłaś i o transporcie ni z tego ni z owego :roll:.
jakis konkret daj! czy iti jedzie do razu do ds, czy do dt? czy obydwie fundacje juz chcą decyzodwać, że go biorą? czyli co, czekamy, kto pierwszy? czy jak? czy są domy dla itka? opowiedz dokładniej!

Posted

sleepingbyday napisał(a):
matko, diunka, tak wpadłaś i o transporcie ni z tego ni z owego :roll:.
jakis konkret daj! czy iti jedzie do razu do ds, czy do dt? czy obydwie fundacje juz chcą decyzodwać, że go biorą? czyli co, czekamy, kto pierwszy? czy jak? czy są domy dla itka? opowiedz dokładniej!

Dokładnie. Szczegóły jakieś pożądane bardzo... Jejku, wszystko nabrało tempa. To dobrze, ale zawsze jest jakieś ale... Jednak, jeśli mamy wybierać między eutanazją tu a życiem Itka za granicą, to chyba nie mamy wyboru, prawda?
Obiecałam, że dołożę się do kosztów transportu Itulca, jakby co, to dajcie znać.

Posted

Nic jeszcze dokładnie nie wiem. Dostałam email z niemieckiego oddziału fundacji 4.Animals, że są bardzo poruszeni historią naszego pieska i telefon od ich polskiego koordynatora, że musimy być gotowi nawet na 1 sierpnia, bo być może już wtedy bedzie DS, który Itulca przyjmie.

Wyłącznie od nich mam na razie jasną deklarację, że go zabiorą.