diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ffrubka napisał(a):No ba! siur of kors :diabloti: Nie myślcie sobie, że tylko Wy z Aresikiem możecie się Itulcem cieszyć :evil_lol: ja też chcę :eviltong: No to git! Dobrze, jak się chłopak na aerobiku w tym tygodniu rozerwie, bo przez najbliższe parę dni nie będę miała dla niego tyle czasu, co zazwyczaj. Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ogłoszenia chyba czas zacząć robić... tylko co napisać? :roll: nie wiem jak ułożyć w słowa fakt, że trzeba mu mocz wyciskać. Quote
majqa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 diuna_wro napisał(a):(...) nie wiem jak ułożyć w słowa fakt, że trzeba mu mocz wyciskać. "Dla utrzymania prawidłowego działania układu moczowego konieczne jest codzienne wspomaganie pracy pęcherza (wyciskanie z niego zalegającego moczu)." - lub coś w podobie. Tu akurat należy napisać to wprost. Prawda podana na tacy ograniczy liczbę rozczarowujących telefonów/ wyeliminuje nietrafionych chętnych. Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 majqa napisał(a):"Dla utrzymania prawidłowego działania układu moczowego konieczne jest codzienne wspomaganie pracy pęcherza (wyciskanie z niego zalegającego moczu)." - lub coś w podobie. Tu akurat należy napisać to wprost. Prawda podana na tacy ograniczy liczbę rozczarowujących telefonów/ wyeliminuje nietrafionych chętnych. Dzięki Majqa:buzi: Tak, chcę o tym napisać wprost. Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 POSTY SKACZĄ. TO ODPOWIEDŹ DO GHANIMY NA WYPOWIEDŹ PONIŻEJ: Aresik to młodzieniec. Dajmy mu może najpierw dojrzeć hormonalnie, emocjonalnie, a potem chłopaka ciachniemy. Albo zastanówmy się - może jednak warto rozmnożyć:eviltong: Myślę, że ma dobre geny! Wracając do sedna. Taaaaak, Iti zaiste był gwiazdą!!! Prowadząc go czułam się jak turystka, więc żeby tak na tych gapiów nie spoglądać udawałam, że oglądam architekturę wrocławską, a przeca ja wrocławianka i znam to miasto jak swoje podwórko. Quote
Ghanima Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Cioteczki oraz Aresik, Iti na wrocławskim rynku to tak cudny obrazek, że chyba go sobie ustawię na tapetę by nim oko sycić :loveu: Zapewne, na razie, miasto jest dla niego stresujące, ale wszystko przed nim. Osobiście uważam, że wyglądał na rynku jak psia gwiazda, która wybrała się na spacerek - widac zresztą, że ludziska oczu od niego oderwac nie mogą! No, być moze nie mogli oderwać oczu też od Aresika :cool3: Aresik, Ty się o wątek oddzielny domagasz, uważaj, bo Ci założymy :eviltong: tylko wtedy trzeba by doprecyzować tą kwestię kastracji - sam wiesz, jakie są wymagania adopcyjne na dogo :megagrin: Quote
Erazm Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Ghanima napisał(a):Cioteczki oraz Aresik, Iti na wrocławskim rynku to tak cudny obrazek, że chyba go sobie ustawię na tapetę by nim oko sycić :loveu: Zapewne, na razie, miasto jest dla niego stresujące, ale wszystko przed nim. Osobiście uważam, że wyglądał na rynku jak psia gwiazda, która wybrała się na spacerek - widac zresztą, że ludziska oczu od niego oderwac nie mogą! No, być moze nie mogli oderwać oczu też od Aresika :cool3: Aresik, Ty się o wątek oddzielny domagasz, uważaj, bo Ci założymy :eviltong: tylko wtedy trzeba by doprecyzować tą kwestię kastracji - sam wiesz, jakie są wymagania adopcyjne na dogo :megagrin: mam nadzieje zobaczyc Itka na zywo, o Aresiku nie wspomne:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Facet do sklonowania Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='Erazm']mam nadzieje zobaczyc Itka na zywo, o Aresiku nie wspomne:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Facet do sklonowania Dziewuszki - może przestańmy, bo jak Aresik wróci z pracy (ze służby - mundurowy w dodatku:razz:) i sobie poczyta, to nam ptaszyna w piórka obrośnie i odleci! :diabloti::diabloti::diabloti: Oddaję dziś Itka mocz do badania. Zmienił kolor na ciemny, widoczny jest nabłonek, zauważalne krwinki. Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 sleepingbyday napisał(a):czy aresik ma rodowód? A nie wiem:roll: Wiem jeno, że z Austrii pochodzi. Może więc w typie "austriacki gończy" Quote
sleepingbyday Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 o rany, itek załapał chybcikiem co i jak z wózkiem!!! troszku się balam, ze będzie potrzebował więcej czasu. poziądam namietnie filmu! i więcej kraksy! i w ogóle to się tak wzruszyłam, że nie wiecie... :oops: [quote name='diuna_wro']Iti i Aresik. Aresik tym razem od tyłu:cool3: chwilowo ujdzie :roll:. czy aresik ma rodowód? Quote
Poker Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 cały czas jestem "śledcza" i śledzę wątek Itka , ale coś nie zauważyłam niczego o potrzebach finansowych psiaka.Czyżby nie miał takich?:crazyeye: A na wózeczku wygląda r e w el a c y j n i e :evil_lol:, zdolny z niego chłopczyk Oby nic złego się nie działo w układzie moczowym. Może w ogłoszeniu napisać,że Iti nie potrafi sam oddać moczu i wymaga wyciskania go z pęcherza moczowego. Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Poker napisał(a):nie zauważyłam niczego o potrzebach finansowych psiaka.Czyżby nie miał takich?:crazyeye: Wszystko wpisuję na wątek rozliczeniowy - link w pierwszym poście. Quote
diuna_wro Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jutro będą wyniki badań moczu. Siuśki są ciemne, zawiesiste, w kolorze czerwonawym:-( Itulec dziś był na gimnastyce, ale o tym opowie Ffrubka... Quote
mysza 1 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 diuna_wro napisał(a):Jutro będą wyniki badań moczu. Siuśki są ciemne, zawiesiste, w kolorze czerwonawym:-( Ojej, to mocz zastoinowy- mój psiak chorował w wieku podeszłym i musiałam go dwa razy dziennie cewnikować, właśnie taki mocz wtedy jest... A Itek jest wyciskany? A tak, on jest u Ulv to na pewno. Kurczę, może jakas infekcja jeszcze. Strasznie biedny jest:shake: Quote
Isadora7 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ciotki czy ja coś pominełam? Jeżeli tak to błagam wybaczcie i naprowadźcie. Ale chodzi mi o numer konta do aukcji cegiełkowej. Quote
diuna_wro Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jestem za tym, by nadal podawać konto FIZJO - WET, z dopiskiem "rehabilitacja Itiego" Quote
Isadora7 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 diuna_wro napisał(a):Daj mi chwilę, bo też go nie mam tu, a Ewa nie odbiera. Na spokojnie, jestem w pracy i tak nic nie zrobię dopiero w domu.:loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 diuna_wro napisał(a):Daj mi chwilę, bo też go nie mam tu, a Ewa nie odbiera. Szlag trafia na te skaczące posty, odpowiedziałam i znalazło się dwa posty wyzej. Quote
Isadora7 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='diuna_wro']Jestem za tym, by nadal podawać konto FIZJO - WET, z dopiskiem "rehabilitacja Itiego" Jeżeli nie ma sprzeciwów to prośba podaj mi to konto (moze być na priva) - nie wiem czy sie dokopię, zmieniałam komputer. Quote
diuna_wro Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Daj mi chwilę, bo też go nie mam tu, a Ewa nie odbiera. Quote
diuna_wro Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 :-(Wyniki są złe: krew +++ ph 8 białko ++ komórki nabłonka okrągłe i płaskie krwinki białe b. liczne bakterie ziarniaki, pałeczki kryształki struwity b. liczne Idę po pracy na konsultacje w spr. tych wyników. Quote
Erazm Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 diuna_wro napisał(a)::-(Wyniki są złe: krew +++ ph 8 białko ++ komórki nabłonka okrągłe i płaskie krwinki białe b. liczne bakterie ziarniaki, pałeczki kryształki struwity b. liczne Idę po pracy na konsultacje w spr. tych wyników. :shake::shake::shake: Quote
diuna_wro Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 oznacza kamicę pęcherza. Dostanie antybiotyk Ciphin 250 i za jakiś czas zrobimy USG pęcherza co z tymi kamieniami. Krew w moczu może być wynikiem wyciskania. Potem zrobimy badanie krwi, zobaczymy jak nerki. W ostatnim badaniu krwi było wszystko OK, wiec mam nadzieję, że na razie zapalenie jest na etapie tylko pęcherza. Quote
sleepingbyday Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ale co to oznacza? no dobra, jutro sie dowiem... Quote
Recommended Posts