Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

Posted

Dorzucę 100 zł. do Sabinkowego wózeczka dla Itusia.
Przeczytałam posty Maci i ewy36 - poraził mnie ogrom wiedzy, niestety smutnej. Codziennie podziekuję Bogu, że moje 3 psy są zdrowe.
Ewo36 - ogromnie współczuję, też uwielbiam owczarki, ale myślę, że w psim niebie też ma taką Ewę36, która zrobi dla niego wszystko.
Diunko podaj mi nr konta.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za słowa wsparcia Bambino.
Nie jest łatwo pogodzić się z pewnymi faktami, ktore i tak są nieuniknione. Tylko czemu ta choroba, taki koniec :-(

Posted

Diuno, jeżeli on samodzielnie bodaj okazjonalnie podnosi dupinę to wózek rehabilitacyjny ! Taki, jakie robi Pan Piotr jest wystarczający. Wszystko zależy od ustawienia podpórek pod tylne nóżki - na poczatku stopki powinny dotykać ziemi tylko pzrurkami, tak aby odbywal się ruch w biodrze bez obciążenia - dopiero z upływem czasu obniżamy obręcze zwiekszajac nacisk stopy na podłoze.

Posted

Hm, hm

pewnie nie zabrzmi to dobrze, ale porównując wózki jakie znalazłam na stronie Pana Piotra, a wózek jaki proponuje Sabina - widzę ogromną różnicę jakościową.

Dzwoniłam, Pan Piotr wstępnie oszacował cenę na 400zł

Erazm i ja jesteśmy za tym, by dopłacić i mieć naprawdę profesjonalny, solidny wózek, bo ten od Pana Piotra na pewno niebawem trzeba będzie zmienić na nowy.

Posted

[quote name='diuna_wro']Hm, hm

pewnie nie zabrzmi to dobrze, ale porównując wózki jakie znalazłam na stronie Pana Piotra, a wózek jaki proponuje Sabina - widzę ogromną różnicę jakościową.

Dzwoniłam, Pan Piotr wstępnie oszacował cenę na 400zł

Erazm i ja jesteśmy za tym, by dopłacić i mieć naprawdę profesjonalny, solidny wózek, bo ten od Pana Piotra na pewno niebawem trzeba będzie zmienić na nowy.

Diunka, czy moja stówka przyda się do wózeczka? :cool3: Jeśli tak podaj mi numer konta.

Posted

[quote name='Bambino']Diunka, czy moja stówka przyda się do wózeczka? :cool3: Jeśli tak podaj mi numer konta.

Przyda się. Zbieramy także na tymczas. Podam za chwilę. Dzięki Bambino:loveu:

Posted

Kupujemy więc w USA.

Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć biegnącego Itiego. On tego tak bardzo potrzebuje, widzę w nim tę frustrację na spacerach:-(. Jak ptak w klatce na balkonie. Siedzi biedulinek na wygietej dupce i tych sztywnych nóżkach i aż podskakuje jak kangurek, kręci się w kółko patrząc jak biegają inne psiaki. Ja z nim czasem pobiegam na tym nosidle, ale to bardzo niewygodne i nie da się biec długo i szybko. Ciężki widok, pomimo całej wesołości jaką ten psiak emanuje. Iti to wesołek, tragikomiczny, taki wiecznie uśmiechnięty klown z łezką pod okiem.

Posted

Witajcie, jestem nowa na wątku, przez kilka dni robiłam podchody, żeby ogarnąć to wszystko, co się działo z Itusiem do tej pory, a wątek obszerny... Jestem pod wielkim wrażeniem tego, co robicie, dzięki Wam wraca wiara w nasz gatunek, chociaż jak się pozna poczynania wcześniejszych właścicieli pieska, to można ta wiarę stracić. Myślę, że drugą ofiarą w tej całej historii jest dziecko, które zmuszono do takich nieludzkich czynów i mam nadzieję, ze jego tez nie zostawiono samego w tamtym domu...
Przechodząć do rzeczy, chciałabym dorzucić sie do wózeczka, nie wiem, ile ma kosztować (nie wiem, czy nie było podawane, czy mi umknęło po prostu?), całego nie zasponsoruję, ale połowe sumki mogę zadeklarować.
Czekam na wieści z niecierpliwością
Tak bym chciała Itka za ucholami wymiziać - niech któraś Cioteczka zrobi to w mym imieniu ;)

Posted

Ghanima - ja to zrobię w Twoim imieniu, będę dziś u smrodka:loveu:

Dzięki, że zajrzałaś. Po krótce opowiem Ci jak sytuacja: na wózeczek mamy już całą sumę - 750zł, ale to nie koniec ponieważ domek tymczasowy w jakim Iti przebywa jest płatny. Tysiąc zł miesięcznie. Do tego jeszcze koszt kastracji, która go niebawem czeka. Chciałabym go także zabrać do ortopedy i jak najszybciej, zrobić rtg kostki, kolana i biodra. Koszty codziennego utrzymania (pieluchy, chusteczki, mięsko) i leki pokrywam ja, wiec to chyba na razie wszystko. Karma sucha jest.

Jeśli chcesz podam Ci numer konta.

Posted

Wydaje mi się, że byłoby dobrze, gdyby Itusiowi zrobic taki "przegląd techniczny" ortopeda itd., tak jak pisałaś. Dobrze, ze na wózeczek jest kaska. W takim razie ja biorę na siebie "ciachnięcie" (jak to brzmi ;)), mogę też pokryć rachunki za lekarzy, jakich uznasz za stosownych czy za badania, tylko, proszę, podaj chociaż szacunkowo, ile to może wynieść - zrobiłabym od razu większy przelew, jak coś zostanie, to pójdzie na pyszną kość :cool3: jak zabraknie, to sie dopłaci.

W temacie miziania trzymam Cię za słowo ;)

aaa, no i ten numer konta poproszę, oczywiście!

Posted

W pierwszym poście jest link do wątku rozliczeniowego, ale przekopiuję tu, dla Ciebie:

Wpłaty:
własna wpłata od Erazm 110
własna wpłata od Erazm 850
bazarek Ukrytego Smoka - 362
z konta Dorotikus - 858
własna wpłata od Malicja - 20

Wypłaty:
1050 tymczas u Ulv (za kwiecień)
104 karma sucha

Zostało więc: 1 046

Wydatki planowane:
wózek 750
tymczas Ulv 1050 (za maj)
badania + zdjęcia rtg = szacuję, że max 100
kastracja = ok. 100-150

Brakuje: 1 004:roll:

Posted

Bęedziesz jeszcze śmigać psiaku :lol:
A kastracja dobrze mu zdrowotnie zrobi, u psów w jego stanie usunięcie męskiego hormonu :diabloti: spowalnia postępowanie artrozy.

Posted

Dzięki za szacunek kosztów, Diuno! Brakuje 1004 zł, to ja mogę dać połowę: starczy na leki plus "przegląd techniczny" ;) plus (ewentualnie, skoro jest tez opcja za free) kastracja, a to co zostanie rozdysponujesz jak uznasz za stosowne - im więcej zostanie, tym więcej na DT będzie :cool3:
To tylko poproszę nr konta na pirv.
I zeznania pisemne przynajmniej dwóch świadków, że Itek wymiziany w mym imieniu został :loveu:

Posted

Ghanima napisał(a):
Dzięki za szacunek kosztów, Diuno! Brakuje 1004 zł, to ja mogę dać połowę: starczy na leki plus "przegląd techniczny" ;) plus (ewentualnie, skoro jest tez opcja za free) kastracja, a to co zostanie rozdysponujesz jak uznasz za stosowne - im więcej zostanie, tym więcej na DT będzie :cool3:
I zeznania pisemne przynajmniej dwóch świadków, że Itek wymiziany w mym imieniu został :loveu:

Dzieki wielkie:lol:. Na poczatku bardzo sie obawialam, ze w pewnym momencie, kiedy zaczna narastac problemy ludzie beda omijac watek z daleka...To nie jest rozowy przypadek, gdzie sie zaglada z nadzieja, ze moze psiak ma dom. Tu dziewczyny Diuna, Frubka teraz i Ulv wkladaja ogrom pracy, a konca niestety nie widac...

Posted

Ghanima napisał(a):

Dziękuję w imieniu smrodka!!!

Przyznaję się bez bicia: wczoraj Itulca nie odwiedziłam, bo Ulv nie było w domu. Dziś za to wymiziam podwójnie i jeszcze foty zrobię! Specjalnie dla Ciebie Ghanima:loveu:

Posted

Leki już kupiłam, wszystkie o których pisała Ewa, poza tymi do iniekcji.

Ewo, mam pytanie. Wg mnie podawanie Urinalu i Berberis równocześnie jest bez sensu. Zacznę od Urinalu, a potem Berberis już bardziej jako kontynuacja terapii i profilaktyka (w Berberis szczerze mówiąc średnio wierzę, jest homeopatyczny i farmaceuci z mojej rodziny twierdzą, że żadne badania nie dowodzą ich działania, w tym skuteczności)

Ewo, czy podawałaś Bonusi oba leki jednocześnie?

Posted

Ffrubka kochanieńka, dzięki za namiary na lekarzy ortopedii. Właśnie dzwonię... Dr Szczypka jest w przyszłym tygodniu, wolałabym jednak do Bieżyńskiego, ale tam nikt nie odbiera. Tak czy siak - w przyszłym tygodniu trzeba będzie załatwić sprawę stawu i rzepki w "gorszej łapce" i kastracji, żeby sie wygoiło zanim wsiądzie na wózek.

Kastrację załatwię sama, najlepiej w weekend żebym mogła się Itim po zabiegu zaopiekować przynajmniej dobę. Więc jak coś - będziesz potrzebna tylko przy badaniach, a resztę sama dam radę.