Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):
no mamy odpowiedź.... :-(

co z nim będzie, matko boska.... młody chłopak.... skończył mi sie optymizm. mam nadzieje, ze chwilowo....:shake:

Nie wiem. Całą noc jakbym nie przespała. Niby spałam, ale mielił mi w głowie Iti w różnych sytuacjach. Ledwo żyję i bardzo się martwię ...

Utrudnieniem w szukaniu domu będą na pewno konieczne do codziennego wykonywania zabiegi wspomagające wypróżnianie i wysikiwanie.

Posted

Raczej staram się zawsze mieć nadzieję i zachowywać dobre myśli - ale jak weszłam na wątek Itusia - to smutno mi się zrobiło.
Inny piesek w podobnej sytuacji - Loluś - możliwe, że będzie chodził.
A dla Itusia zabrakło szansy.
Mam tylko nadziję, że piesek znajdzie kogoś kto go pokocha.
No ale jak wygląda sprawa w dt obecnie - jak długo on tam może być.

Posted

Diuno, jeśli źle pamiętam, popraw mnie (może wysyłałam namiary i Tobie i Dorotikus, a może tylko Dorotikus) ale podawałam którejś z Was namiary do pana, który fenomenalnie robi wózki.

Posted

Majqa - mam ten namiar.

Dogo07 - tymczas u Ulv jest, znając Ulv:saint1:, bezterminowy, bo go dziewczyna na bruk nie wyrzuci. Jednak zapowiedziała, że zobaczy po miesiącu czy sobie poradzi z taką bandą, w tym dwoma kalekami. Staram się jej pomagać kiedy tylko mogę, ale zobaczymy, decyzja nalezy do niej...

Posted

ewa36 napisał(a):
I bądźcie czujne z tym sikaniem dziewczyny, u Bonusi zmiany w pęcherzu okazały się początkiem końca :-(

Jakie zmiany? Jak zapobiegać? Wyciskać dokładnie czy co jakiś czas usg, czy badania moczu? Jakie są objawy niepokojące?

Posted

Bonusia jest miłością mojego życia.
Małego trzeba regularnie ćwiczyć ruchowo, tzw. bierne ćwiczenia tylnych nóżek - zginanie i prostowanie tak, jak fizjologicznie zginają się nożyny w stawach. to b. ważne bo stymuluje narządy wew. i krążenie, także pęcherz, ktorego częściową atonią z tego co czytałam już ma.
USG ja bym przeprowadzała co 4-5 miesięcy, jeżeli nic się niedzieje.
Zapobiegawczo należy podawać cały czas Urosetp (1 tabl. 3x dziennie) i Berberis Homaccord w kroplach, dobre są też preparaty dla ludzi, wspomagające i dezynfekujące drogi moczowe dla ludzi - do kupienia w aptakach.

Posted

Bardzo dobra jest też magnetoterapia, stymuluje nie tylko uklad nerwowy, ale wszystkie narzady wewnętrzne.
Objawy niepokojące to zapalenie pęcherza objawiające się częstym (co pól godziny albo częściej) posikiwaniem, sikaniem naraz b. dużej ilości moczu, mocz cuchnący, ciemnobrązowy lub z krwią.
Jeżeli USG wykaze znaczne zgrubienie lub ścienienie ścian pęcherza to zmiany fizjologiczne, powodowane unieruchomieniem już są i nie da się ich cofnąć.
Wtedy trzeba trzymać małego w sterylnych warunkach, leżacego organizmu czepiają się wszystkie zarazy.
Ale niestety takie zmiany nie rokują dobrze, a z tego co czytałam mały ma już częśćiową atonię pęcherza.

Posted

Erazm, moje doświadczenia są niestety traumatyczne ale co mogę, to pomogę.
Krople berberis homaccord 2x dziennie (rano i wieczorem) po 15 kropli na łyżeczkę wody i do pycha.
Świetne jest pływanie w wannie i w przypadku małego psiaka, jakim jest Itek, niekłopotliwe.
Trzeba tu zawołać Ciocię Majgę, ona jest dobra w te klocki.

Posted

Ewo, dziękuję za cenne wskazówki. Przykro mi, że doświadczenie jakie masz zrodziło się w tak bolesnych dla Ciebie chwilach i wiedząc, że teraz gdy dzielisz się tym z nami, wspomnienia powracają, dziękuję tym bardziej, po stokroć.

Posted

Dobry jest też Urinal firmy Wallmark na bazie wyciągu z żurawiny - można podawać na zmianę z Uroseptem, jadno opakowanie Ureseptu a potem zmiana i Urinal. Do kpienia w każdej aptece bez recepty.
Na razie jeszcze każda myśl o Bonusi boli ale pocieszam się, że to nie bezie trwało wiecznie i ten ból kiedyś wreszcie odejdzie. A wszystko mi ją przypomina :-(

Posted

już dawno pisałam o ukladzie moczowym,że w sytuacji Itka może szybko dojść do zapalenia dróg moczowych i w następstwie do niewydolności nerek , nie mówiąc o piasku czy kamieniach.On musi dużo pić, i tak pisała również ewa 36 powinien dostawać środki odkażające ukłąd moczowy,Bardzo dobry jest Berbers homaccord firmy Heel, wystarczy mu 2xdziennie po 5 kropli, szkoda dawać po 15 , bo w przypadku leków homeopatycznych nie ma to znaczenia,a szkoda wyadawać forsę. No i przede wszystkim oprózniać pęcherz co 2 - 3 godziny ,żeby bakterie się nie namnażały.