Cekinka13* Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 :-(:-(:-( Zaznaczam... Jakby coś mogę zrobić allegro... Quote
gonia66 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Malutki...oby poszczęściło się Tobie jak Lesiowi..tak Ci dobrze z oczek patrzy..tak ufnie....będę mocno wspierała Cię myślami. duchem a jak trzeba będzie inaczej, też się postaram..czekam na konkrety:roll: Quote
gonia66 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 marysia55 napisał(a):Gonia66 ty go wspieraj kobieto tak jak Barusia..... jemu to się też należy... to chyba jeszcze bardziej okrutny przypadek jak Bary :placz: No..chyba raczej na pewno bardziej okrutny...(choć przeszłości Barusia jako- takiej nie znamy)...zrbię co będę umiała i mogla na pewno...Moze na NK???Zbieracie juz jakies pieniązki???Jeśli uda się Wrocław- trzea be dzie mieć fundusze zgromadzone...tak na watku Lesia- Lesio maił 2 domy chętne na DS...a poszedł do jednego...(tamtejsze wetki opiekujace sie Lesiem znalazły te domki)...moim zdaniem jak najszybciej sie uda- należy tam zawieźć Maluszka...no ale zbiorka kasy niezbędna jest chyba...i to szybko... Quote
marysia55 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 gonia66 napisał(a):Malutki...oby poszczęściło się Tobie jak Lesiowi..tak Ci dobrze z oczek patrzy..tak ufnie....będę mocno wspierała Cię myślami. duchem a jak trzeba będzie inaczej, też się postaram..czekam na konkrety:roll: Gonia66 ty go wspieraj kobieto tak jak Barusia..... jemu to się też należy... to chyba jeszcze bardziej okrutny przypadek jak Bary :placz: Quote
lolka Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 gonia66 napisał(a):No..chyba raczej na pewno bardziej okrutny...(choć przeszłości Barusia jako- takiej nie znamy)...zrbię co będę umiała i mogla na pewno...Moze na NK???Zbieracie juz jakies pieniązki???Jeśli uda się Wrocław- trzea be dzie mieć fundusze zgromadzone...tak na watku Lesia- Lesio maił 2 domy chętne na DS...a poszedł do jednego...(tamtejsze wetki opiekujace sie Lesiem znalazły te domki)...moim zdaniem jak najszybciej sie uda- należy tam zawieźć Maluszka...no ale zbiorka kasy niezbędna jest chyba...i to szybko... musicie się skontaktować z tymi Paniami a zobaczycie z kim macie doczynienia:loveu:.................powiem tylko jedno dla nich zapłata to sprawa drugoplanowa, dobro psa się liczy .............trzeba tylko DT we wrocławiu znaleźć aby mozna było ewentualnie dowozić psiaka na rehabilitację ....... a zaraz dokładnie przeczytam watek bo jestem ciekawa jakie są rokowania, czy piesio był w schroo badany czy aby nie jak nasz Lesio "na oko" jeszcze jedno mogę podpowiedzieć z doświadczenia z lesiem......traumeel czyni cuda Quote
Erazm Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Po tym co piszecie trzeba rzeczywiscie pomyslec o Wroclawiu. Zadzwonie do Doroticus. Tak jak pisalam ma problemy z logowaniem na dogo. Kiedy zapadna ustalenia, wtedy rzeczywiscie bedzie potrzebna zbiorka, jakies bazarki itp. Quote
gonia66 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 NO to czekamy na ustalenia a potem juz na "wytyczne" dla nas:lol: Wspominałam, że na wątku Lesia była mowa o dwoch chętnych domkach...albo może tymczas ktory miał Lesia..znow pomoże (no bo przecież juz jest "wolny":oops:)...może też wart wziąć namiary przy okazji...ezie dobrze...musi być...:lol: Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 na pewno damy radę pomóc dziecku... Quote
MalgosMalgos Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Ktory w razie tfu!tfu! robi na miare wozeczki inwalidzkie niedrogo. malgosmalgos Quote
majqa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Już podałam pełne dane do tego Pana od wózeczków Erazm i Dorotikus. Quote
lolka Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 MalgosMalgos napisał(a):Ktory w razie tfu!tfu! robi na miare wozeczki inwalidzkie niedrogo. malgosmalgos babeczki z fizjo-wet też mają wózeczki .... i tak jak się dowiadywałam u kogoś innego to 500 zł a u nich 450 zł, 50 zł to spora różnica a z tym DT Lesia to nie wiem czy to wielkrotne:roll:, to kobieta zupełnie nie związana z dogomanią ......po prostu kochana starsza Pani, która nawet nie chciała grosza ale uparłam się z myslą własnie o kolejnych podbramkowych sytuacjach aby czuła się doceniona i nie obarczona żadnymi wydatkami ......lecz nie wiem czy to powtórzy, najpierw tzreba porozmawiać z babeczkami z ośrodka Quote
dorotikus Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 W tym tygodniu jedziemy na badania do kliniki w Łodzi ,prześwietlenie robione u nas nie wykazało złamania kręgosłupa . Jeżeli chodzi o miejsce rehabilitacji to wszystko jedno gdzie najważniejsze żeby zacząć i to możliwie jak najszybciej. Bazarek , allegro , tekst do ogłoszeń jak najbardziej tak – będę wdzięczna za pomoc. Co do sprawców czynu - z tego co się dowiedziałam to dzieciak nie chciał wyrzucić Itiego ale „rodzice” zagrozili mu że jeżeli tego nie zrobi to go zabiją . Wielkie dzięki za pomoc. Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 to już juz musi być sprawa, jak grozili dziecku. dorotikus, jest sprawa w prokuraturze? Quote
dorotikus Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Tak, sprawa jest złożona przez policje która została wezwana na miejsce ( szczerze mówiąc jestem zdziwiona że ktoś zadzwonił , że policja przyjechała i złożyła wniosek do prokuratury) ale co jest napisane w tym wniosku to nie wiem. Ja informacje na ten temat mam od jednej z pracownic schroniska która pojechała na miejsce wypadku. Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 tak mi się właśnie wydawało. dorotikus, zainteresuj sie przy okazji (albo TOZ, bo pewnie może oficjalnie), jak wygląda sytuacja. trzeba trzymać rękę na pulsie takich lokanych spraw, a zwłaszcza, ze policja zareagowała, wykorzystac to, podziękować, moż ejest szansa na zrozumienie, współprace i powoli kolejną miejscowość, gdzie prawo działa, a sąd skazuje w analogicznych sprawach... tylko tzreba ich troche popchnąć. a tu policja widzę z perspektywami :cool3: Quote
elmira Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 sleepingbyday napisał(a):to już juz musi być sprawa, jak grozili dziecku. dorotikus, jest sprawa w prokuraturze? Biedny dzieciak. Brak słów. Edit: I cofam "gnojka". Nie wiedziałam o sytuacji jaka miała miejsce. Quote
diuna_wro Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Czekam na info od moich bazarkowiczow, jesli wyrażą zgodę - będzie trochę grosza. Jutro dzwonię do Fizjo -Wet w sprawie Lesia, więc zagaję też o tego malca. Quote
diuna_wro Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Straszne przeżycie dla dziecka, patologiczne, traumatyczne. Koszmar. Tacy ludzie powinni mieć zakaz rozmnażania się. Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 niestety zdążyli sie juz rozmnożyć... a dzieciak co ma przez nich w głowie i w emocjach - żal pomyśleć. jest taką sama ofiarą, jak psiak (a jak dorosnie może będzie i takim samym katem, niestety). kazać dziecku popełnic morderstwo, bo jak nie, to zostanie zabity :shake::shake::shake:! Quote
Erazm Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Doroticus dawaj znac co sie dzieje, jak troche ogarne tematy ktore ruszylam to dolacze,ale widze, ze cioteczki sa niezawodne:loveu::loveu::loveu: Doroticus jest jedna z dwoch wolentariuszek w Piotrkowie, niestety cyfra, liczba poraza, musimy jej pomoc Quote
majqa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 dorotikus napisał(a):W tym tygodniu jedziemy na badania do kliniki w Łodzi ,prześwietlenie robione u nas nie wykazało złamania kręgosłupa . (...) Bazarek , allegro , tekst do ogłoszeń jak najbardziej tak – będę wdzięczna za pomoc. (...) Uruchomcie dziewczyny głowy, bo ja nie pamiętam osób od bazarków. Te już by mogły startować. Z allegro, a tym samym tekstem, który, żaden problem, zrobię (chyba, że ktoś inny ma ochotę), wstrzymałabym się do wyniku diagnostyki, by w tekst wstawić rzetelne informacje poza oczywistym apelem o dom. Opis niuńka, stanu jego zdrowia, diagnozy, rokowań, poniesionych kosztów, koniecznych kosztów dalszych, ustalenia danych do wpłat (bo tego brak, na czyje konto), potrzeb. Quote
Erazm Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Majqa nawet nie proponuj zeby ktos inny ....z calym szcunkiem dla wszystkich Innych. Gdybym umiala pisac takie teksty to wyadoptowalabym polowe schronisk, ja moge zaoferowac jedynie konto na all Quote
majqa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Se śmichy rób! :evil_lol: Hm...bardzo jestem ciekawa, co w tym badaniu wyjdzie. Jeśli RTG istotnie nie wykazało złamania to wchodzi w grę wysunięcie dysku i jakiś ucisk na rdzeń i/lub korzenie nerwowe. Stawy w łapeńkach też pewno dostały popalić. Nie ma co dywagować, trzeba uzbroić się w cierpliwość i stanąć na łbie żeby pomóc. Quote
majqa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 sleepingbyday napisał(a):bazarek mogę zrobić.... Byłoby wspaniale SBD! :multi: Quote
Recommended Posts