Nel_a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='sleepingbyday']hihi - i tak sie tworza plotki :evil_lol:[/quote] :cool3::cool3: się Diuna przejęła :evil_lol::evil_lol: Quote
diuna_wro Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 poniosło mnie. są pewne grupy społeczne, które bym utylizowała z urzędu:stormy-sad: Quote
bemolka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 moja aukcja na all wczoraj dobiegła końca. Osoba która wygrała wpłacić chciała bez pośredników wprost na Itka, wiec podałam konto Pani Ewy które jest przy cegiełkach. jesli to jakos mozliwe to prosilabym o info kiedy kasa wplynie zebym nie wysyłala w ciemno. nick allegrowicza - Ansahn kwota - 25zł Quote
żabusia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='diuna_wro']Ktoś kiedyś napisał, tu na dogo, powiedzenie czyjejś babci, mniej więcej w tym sensie: "za każdy dobry uczynek czeka Cię szybka kara" . Dlaczego o tym przypominam? ponieważ w nocy Itusiowej rehabilitantce wybito szyby w samochodzie, a ponieważ koszt szyb przekroczył wartość samochodu - tym samym Ewę pozbawiono samochodu:mad: za co? za to, że kobiecina zasuwa z kalekim psem po osiedlu, masując łapki, dźwigając bezwładną dopinę, rozmawiając jak z dzieckiem? a może za to, że robi to prawie za darmo? Szlag by trafił sk***#$$#^^!!!!:angryy: I to wszystko w tak miłosiernym, katolickim kraju. Wiecie co? W komorach gazowych poginęli nie ci co potrzeba ludzie. Została jakaś hołota, zawistna, bezduszna i tak prymitywna, że aż trudno sobie to wyobrazić. Mam ochotę zamordować tych drani, gdyby mi wpadli w ręce... Quote
Nel_a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='żabusia']I to wszystko w tak miłosiernym, katolickim kraju. Wiecie co? W komorach gazowych poginęli nie ci co potrzeba ludzie. Została jakaś hołota, zawistna, bezduszna i tak prymitywna, że aż trudno sobie to wyobrazić. Mam ochotę zamordować tych drani, gdyby mi wpadli w ręce...[/quote] jestem za! dajcie mi ich tu!! :2gunfire::2gunfire: Quote
sleepingbyday Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 dziewczyny, uspokójcie się. rozstrzelanie za wybite szyby? to jak cios łopatą w głowę psa za uduszenie kury. przystawiajmy tą samą miarę do wszystkich stworzeń, co :cool3:? no kleszcze, komary - pójdę na ustepstwa :diabloti: Quote
Isadora7 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [FONT=Impact]Zdjęcia[/FONT] :mad::mad::mad::mad::mad: Quote
Nel_a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='sleepingbyday']dziewczyny, uspokójcie się. rozstrzelanie za wybite szyby? to jak cios łopatą w głowę psa za uduszenie kury. przystawiajmy tą samą miarę do wszystkich stworzeń, co :cool3:? no kleszcze, komary - pójdę na ustepstwa :diabloti:[/quote] z tym strzelaniem to mialam bardziej na mysli tych przez ktorych cierpi np. Itek, Cygan i masa innych psów. No to dawac mi ich tu :mad::mad::-x:chainsaw: Quote
diuna_wro Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Dziś po południu wysyłam materiał do fundacji foranimals. Odpowiedzieli mi, że nie mogą pomóc finansowo, ale umieszczą artykuł i link do aukcji na swoich stronach. Jakby Wam jakieś ładne zdania do głowy wpadły - chętnie je wykorzystam. Majqa - mogę użyć fragmentów Twojego tekstu? Quote
bemolka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='bemolka']moja aukcja na all wczoraj dobiegła końca. Osoba która wygrała wpłacić chciała bez pośredników wprost na Itka, wiec podałam konto Pani Ewy które jest przy cegiełkach. jesli to jakos mozliwe to prosilabym o info kiedy kasa wplynie zebym nie wysyłala w ciemno. nick allegrowicza - Ansahn kwota - 25zł własnie dostałam info że allegrowicz nie chce kolczyków, więc może by mu na pamiątke na @ podesłać cos Itkowego?? Quote
żabusia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='sleepingbyday']dziewczyny, uspokójcie się. rozstrzelanie za wybite szyby? to jak cios łopatą w głowę psa za uduszenie kury. przystawiajmy tą samą miarę do wszystkich stworzeń, co :cool3:? no kleszcze, komary - pójdę na ustepstwa :diabloti:[/quote] Nie za szyby ale za mentalność a porównanie do psa duszącego kurę jak dla mnie nie trafne. Zwierzę kieruje się instynktem a taki niby-człowiek czym? Postaram się coś wpłacić na bidulka :placz: Quote
diuna_wro Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 sleepingbyday - skoro się tak ludziska w świecie przyrody najwyżej stawiają, ze swoją świadomością, inteligencją, duszą, socjalizacją - to i najwyższe kary niech przyjmują. Jest różnica pomiędzy świadomym, a nieświadomym czynem. Jak się ma największe prawa, to i obowiązki (w tym sankcje) winny być na ich miarę. Izadoro - fotencje z domu zrzucę, w pracy jestem. Quote
żabusia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Tylko podajcie proszę pełny adres do przelewu bo bank mi nie przyjmie przelewu. Quote
sleepingbyday Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 żabusia - ale nie chodzi mi o przyczynę przewinienia, tylko o wagę czynu. i dlatego zamierzam traktować analogię za trafną :eviltong:. Quote
diuna_wro Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 hm, nie byłabym pewna, że tę wagę czynu można jakkolwiek analogicznie zmierzyć. Pozbawienie matki chorego, malutkiego dziecka szyb w samochodzie, a co za tym idzie samochodu (teraz bedzie autobusem małego wozić do szpitala) wydaje mi się o całe piekło cięższe od instyktownych działań zwierzęcia z mózgiem wielkości ludzkiej pięści. Quote
żabusia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='sleepingbyday']żabusia - ale nie chodzi mi o przyczynę przewinienia, tylko o wagę czynu. i dlatego zamierzam traktować analogię za trafną :eviltong:.[/quote] Jak chcą kobietę (i to TAKĄ CUDOWNĄ kobietę) zastraszyć i pozbawić ją środka transportu to waga czynu jest, jak dla mnie bardzo duża tak więc nie przekonałaś mnie :lol: No chyba, że na tym osiedlu tak się co jakiś czas dzieje i nie należy łączyć jej opieki nad niepełnosprawnym psiakiem z tym aktem terroryzmu :angryy: Wiadomo, czy komuś coś podobnego już się tam przytrafiło? Quote
Onaa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 przepraszam bardzo ale czy ktoś mógłby mnie poinformować co z pieskiem , gdzie przebywa, kto sie nim zajmuje i jakiej pomocy potrzebuje. Wątek jest tak obszerny że przeczytałam tylko pierwsze strony :oops: Żal mi psiaka . Quote
majqa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='diuna_wro']Ktoś kiedyś napisał, tu na dogo, powiedzenie czyjejś babci, mniej więcej w tym sensie: "za każdy dobry uczynek czeka Cię szybka kara" . (...) Jest jeszcze i takie: "Nie rób drugiemu dobrze, nie będzie Ci źle." Bardzo mi przykro z powodu autka, bez tego ta pani jest pewno jak bez ręki. :-( Quote
majqa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='diuna_wro'](...) Majqa - mogę użyć fragmentów Twojego tekstu?[/quote] Jasne, tylko tych z wątku, bez byka. :razz: Quote
majqa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Diuno, jeśli mogę Cię prosić, odpisz na zapytanie Dogo07. Quote
sleepingbyday Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='diuna_wro']hm, nie byłabym pewna, że tę wagę czynu można jakkolwiek analogicznie zmierzyć. Pozbawienie matki chorego, malutkiego dziecka szyb w samochodzie, a co za tym idzie samochodu (teraz bedzie autobusem małego wozić do szpitala) wydaje mi się o całe piekło cięższe od instyktownych działań zwierzęcia z mózgiem wielkości ludzkiej pięści.[/quote] i czyn ten zasługuje na proponowane konsekwencje? serio? to jest duży wandalizm, ale nawet u hammurabiego nie zasługiwałby na wytypowane tu kary... [quote name='żabusia']Jak chcą kobietę (i to TAKĄ CUDOWNĄ kobietę) zastraszyć i pozbawić ją środka transportu to waga czynu jest, jak dla mnie bardzo duża tak więc nie przekonałaś mnie :lol: No chyba, że na tym osiedlu tak się co jakiś czas dzieje i nie należy łączyć jej opieki nad niepełnosprawnym psiakiem z tym aktem terroryzmu :angryy: Wiadomo, czy komuś coś podobnego już się tam przytrafiło?[/quote] czytajta ludzie posty. jedno za daleko idące przypuszczenie i od razu nagonka. ona tak sobie rzuciła, ze to za itiego - nie ma żadnych przeslanek, z tego co wiemy to zwykły pijany wandalizm. ale jak sie bawimy to pojadę sobie: z punktu własciciela kury, to sorry, ale nastepuje smierć ptaka- pomijając, że ginie rozszarpana przez psa, zamiast rach ciach tasakiem (hmm, nieźle to brzmi), to jeszcze pozbawienie posiłku - byc moze biednej matki karmiącej swe dzieci, jesli tędy idziemy. i dalej widze, że nie patrzymy równo na każde żywe strworzenie, to pies, kura, człowiek :cool3:? naprawde, wynika jakies olanie sytuacji kury tutaj - dla niej nie chodzi o psi instynkt tylko o jego wpływ na inne żywe stworzenia. bo jeszcze-co do właściciela kury: na innym watku była taka dyskusja i ktos opowiedział, że brat/kuzyn? choduje kury, uwielbia kury, każda ma imię, weta, ksiazeczke zdrowia pewnie - i co takiego fana kur obchodzi instynkt psa, jak mu ukochana kurę zamorduje? sorry, ale bądźmy konsekwentni. Quote
Isadora7 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 sleepingbyday niusa fajnego wyskrop w temacie Itiego. diuna_wro foty, foty, foty Ciotki trzeba kopnąć aukcje, jak wspominałam to pierwsza aukcja na koncie Erazm i ludziska musza nabraz zaufania. Quote
diuna_wro Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Dogo07']przepraszam bardzo ale czy ktoś mógłby mnie poinformować co z pieskiem , gdzie przebywa, kto sie nim zajmuje i jakiej pomocy potrzebuje. Wątek jest tak obszerny że przeczytałam tylko pierwsze strony :oops: Żal mi psiaka . Piesek jest w płatnym dt u fizjoterapeutki, wymaga pół roku rehabilitacji, by zacząć chodzić. Potrzebuje domu stałego lub pieniędzy na dalsze opłacanie dt/hotelu oraz rehabilitację. Quote
Isadora7 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='sleepingbyday']Isadora, ale że co? cos nowego? czy to, o czym pisałam, że są postepy w leczeniu? jedni znajomi pisali, ze zrobili przelew, ale zanim była info o tytule przelewu, mam nadzieje, ze jakos dojdziemy....[/quote] Ułóż fajny niusik o postępach w leczeniu ot i tyle, z diuny zaraz wycisne fotencje bo jak nie to sama swoje zdjęcie wstawie i wtedy wszyscy bedą wchodzi i płacić jak za dobrą komedię. Bo takich dwóch jak my trzy ani jednej sie nie znajdzie.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts