Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK Diuno, jeśli ma to być "czasówka" na rzecz wymuszenia odruchu podporu, jestem spokojniejsza i liczę na fotki Itka w sprzęciku.
Znów odwróciło posty.

Posted

[quote name='majqa'](...)Trzymam wobec tego kciuki, by wózeczek go "nie rozbestwił" i by Ituś nie spoczął na laurach. Jeśli w wózeczku poczuje się komfortowo, przyjmie go jak część własnego ciała, zacznie w nim śmigać, to może przestać przejmować się chodzeniem. (...)[/quote]

Wózek będzie rehabilitacyjny, nie inwalidzki. Konstrukcja wózka polega na takim ułożeniu ciała pieska, by tylne łapki jedynie muskały podłoże, a tym samym wymusi się na nim odruch przebierania łapami:p

Posted

[quote name='diuna_wro']W opisie brakuje mi tylko wzmianki o FIZJO-WET, np. w miejscu gdzie piszemy o klinice. Może ktoś chciałby tam zadzwonić i potwierdzić:roll:

Już jest dopisane :p

[quote name='Nel_a']a co w tytule przelewu? :p

Dostałam numer konta bez zaznaczenia ze ma być tytuł przelewu.

Posted

Dopisałam na dole żeby podawali nick i "dla Itiego".
Niemniej jednak i tak przy "cegłach" najważniejszy jest uaktualniany serwis nowinek o psiaku. Serwis jest, zdjęcia są, dostawiam i to działa. Ludzie widzą że aukcja pracuje i że coś sie dzieje wokół psiaka. Tak to działa. Przykładem porównanie aukcji Piotrusia i Piano na moim koncie allegro. Do Piotrusia dostałam dopiero dzisiaj dwie fotki ktore w zasadzie są zbyt późno dostarczone i nie sądze aby rozruszało aukcję. Musze miec skąd wyskubać niusy najchętniej poparte fotkami. Jedna fotka a taka pod serducho zdziałać potrafi cuda.

Posted

link do aukcji rozesłałam, nawet tym, o ktorych dawno temu zapmniałam:oops:

Myślę, że jeśli nie uda mi się dziś zrobić nowych zdjęć, sklecę parę ładnych zdan o tym, że Iti powoli odzyskuje czucie w łapie, że próbuje wstać i opis sposobu rehabilitacji. Może tak być doraźnie? w "międzyczasie" będę się dobijać do domu Ewy z aparatem...

Posted

[quote name='diuna_wro']link do aukcji rozesłałam, nawet tym, o ktorych dawno temu zapmniałam:oops:

Myślę, że jeśli nie uda mi się dziś zrobić nowych zdjęć, sklecę parę ładnych zdan o tym, że Iti powoli odzyskuje czucie w łapie, że próbuje wstać i opis sposobu rehabilitacji. Może tak być doraźnie? w "międzyczasie" będę się dobijać do domu Ewy z aparatem...[/quote]

Tak oczywiście to też będzie dobre, jako "środek zastępczy".
Jak będziesz robić zdjecia staraj się robić zbliżenia na mordkę psiaka, na oczy, chytaj chwile gdy np przytula się.

Posted

[quote name='Isadora7']Tak oczywiście to też będzie dobre, jako "środek zastępczy".
Jak będziesz robić zdjecia staraj się robić zbliżenia na mordkę psiaka, na oczy, chytaj chwile gdy np przytula się.[/quote]

Oooo właśnie :p ;)

Posted

jak linkowałam bazarek znajomym, to pisałam, że leczenie opłaca hundehilfe, a my zbieramy na drogi dt. tymczasem koszty leczenia tez są w allegro wymienione - to się nie klei. może jakoś inaczej - dodatkowe koszta leków, sprzetu rehabilitacyjnego, czy jakos tam? bo wiecie...

EDIT: która wersja tekstu poszła do Isadory? dziwne rzeczy tam widzę. np "ostrożne spekulację karza się liczyć.." Isadora zmień na "każą", ortografia jęczy....
ja bym tą wizję wywaliła jednak. liczyć się z wizją? a co ona takiego mi zrobi, ta wizja ;-)?

Posted

[quote name='sleepingbyday']jak linkowałam bazarek znajomym, to pisałam, że leczenie opłaca hundehilfe, a my zbieramy na drogi dt. tymczasem koszty leczenia tez są w allegro wymienione - to się nie klei. może jakoś inaczej - dodatkowe koszta leków, sprzetu rehabilitacyjnego, czy jakos tam? bo wiecie...

EDIT: która wersja tekstu poszła do Isadory? dziwne rzeczy tam widzę. np "ostrożne spekulację karza się liczyć.." Isadora zmień na "każą", ortografia jęczy....
ja bym tą wizję wywaliła jednak. liczyć się z wizją? a co ona takiego mi zrobi, ta wizja ;-)?[/quote]

W obecnej chwili nic nie można zmienić tylko dodawać, bo sa juz kupione cegły. Śmiem twierdzić, że "każe" ujdzie uwadze, nie jest to dyskredytujace aukcję, aczkolwiek potwierdzam nie powinno zaistnieć.

Tekst powstał, skopiowałam, nie miałam powiadomienia, ze coś sie zmieniło, być może jest na wątku, ale nie jestem w stanie śledzić na bieżąco. Problem z wizją raczej nie jest problemem. Tekst jest pisany "pod publike", językiem sprawdzonym w takich akcjach.

Posted

wiem, ze sprawdzony, dlatego część pierwsza, obszerna, jest poezją. część lekarska jest ewidentnie inna w stylu i każde przedłużanie o dodatkowe, zbędne wyrazy sprawia, że człowieki nie doczytają. ale to tak na marginesie w sumie. i jeszcze na marginesie, że styl trafiający do serc (ewidentny talent majqi) nie wyklucza poprawności językowej :eviltong:

Posted

[quote name='sleepingbyday']wiem, ze sprawdzony, dlatego część pierwsza, obszerna, jest poezją. część lekarska jest ewidentnie inna w stylu i każde przedłużanie o dodatkowe, zbędne wyrazy sprawia, że człowieki nie doczytają. ale to tak na marginesie w sumie. i jeszcze na marginesie, że styl trafiający do serc (ewidentny talent majqi) nie wyklucza poprawności językowej :eviltong:[/quote]

Szczerze?

[LIST]
[*]Czlowieki i tak nie doczytają :). Z wrażenia nie doczytują też numeru konta nieraz tylko pisza z prośbą o nie. Poza tym uwierz do większości ludzi, bardziej w tym przypadku dotrze do serca (a do dotarcie do serca nam biega) taki tekst zaopatrzony w zbędne jak piszesz wyrazy. Wyniki focusów w temacie posiadam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[*]A to ze styl trafiający do sercwe nie wyklucza poprawności jezykowej zgadzam się i to zaznaczylam w moim poscie. Ewidentny talent Majqi nie wyklucza zmęczenia i tzw literówek (jakkolwiek one wyglądają). Ale tez jest druga strona tego szpasu - Ewidentny talent Majqi - sprawia że człowiek rutyniarsko jest pewny, że tekst tejże jest OK.
[*]Suma sumarum najwazniejszy jest Iti i efekt naszych "wszystkich tu fanów" starań. Natomiast w temacie co najlepiej odbiera grupa docelowa do której jest kierowana aukcja to mogę tomy napisać i poprzeć je konkretnymi focusami, badaniami blablabla.
[*]S&D słoneczko ty moje wiem, że chcesz jak najlepiej. Baaa w kwestii poprawności językowej zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Ale w chwili gdy aukcja sie rozpoczęła i sa już pierwsze zakupione cegiełki mozemy tylko dokładać, a nie zmieniać. Tak jak powiedziałam w pierwszej odpowiedzi na Twoje jak powiadam słuszne uwagi. Zatem w miejsce teraz rozwijania tematu i doszukiwania sie wizji i innych (dla chcącego nic trudnego) bardzo prosze o teksty, niusy, zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia Itiego żeby aukcja żyła i nie spadała.

Może właśnie spróbuj zrobić jakiś fajny niusik dowstawienia do aukcji, ludzie bardziej zwracaja uwage na to czy są świeże wiadomości niż na ortografię, z tym akurat różnie w narodzie jest (co oczywiście podkrelam po raz kolejny nie jest usprawiedliwieniem dla błędów).
[/LIST]

Posted

Wy tu gadu gadu o jakichś głupotach językowych;), a ja Wam powiem, że Iti dziś podczas snu machał łapami i ogonem, który wydawał się martwy.

I dodam jeszcze, iż dziś o 21 będę miała niewątpliwą przyjemność iść z nim na spacer i porobić zdjęcia.

Kolejne info:
Iti ma czas w domu Taty Ewy do końca tygodnia, potem Ewa potrzebuje tygodnia na doczyszczenie pokoju Taty (tj. wyrzucenie dywanu, doczyszczenie zasikanej podłogi, dezynfekcja ze względu na alergię dziecka) i po tym czasie psina wraca do nich na dalszą terapię. Więc moja prośba: zadzwońcie do tej dziewczyny z płatengo hoteliku czy wzięłaby mlucha na ten tydzien i dojeżdżała z nim na rehabilitację? Tylko tydzień.

Nie martwcie się jednak, jeśli hoteli na ten tydzien się nie znajdzie nikt Itka z domu Ewy nie wyrzuci, no ale fajnie by było gdyby sobie mogli dom doprowadzić do porządku.