Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Diuna wbilam w google pilki rehabilitacyjne, wyskoczyly mi sklepy internetowe, gdzie maja takie pilki, sa jezyki i zwykle....Moze mozna wybrac cos z tych ofert? Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Teraz mamy dwa tygodnie w domu taty Pani Ewy, potem może trzeba bedzie opłacac tamten hotelik, bo w tym czasie rehabilitacja na pewno się nie zakończy Quote
bemolka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Erazm']Bemolka wszystko sie liczy:lol: ;) dlatego, jako że mam dwie pary, wystawiłam jeszcze jednogroszówki na allegro: jeden grosz na szczęscie... CHARYTATYWNA (541195893) - Aukcje internetowe Allegro moze tam się coś sprzeda Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Erazm napisał(a):Diuna wbilam w google pilki rehabilitacyjne, wyskoczyly mi sklepy internetowe, gdzie maja takie pilki, sa jezyki i zwykle....Moze mozna wybrac cos z tych ofert? w takich sklepach też widziałam, ale chciałam na cito, jak najszybciej. Jak się nie uda - zamówię i poczekam. W międzyczasie Iti bedzie miał zrobiony z bandaży taki jakby podnośnik podwieszany pod sufit i będzie sobie na nim luźno zwisał. Jutro będę miała nowe info. Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 trochę ciemne, ale patrzcie jakie ma uchole! Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 a to foto może się przydać do cegiełek naświetlanie, ciężko go utrzymać, jest z niego spory nerwusek Quote
sleepingbyday Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 i znów się zdenerwowałam tytułem :diabloti:. jeszcze troche takich zdań, a popadne w galopująca nerwice na tle wątku itiego :roll:. dziewczyny, podnoście bazarki bemolki! to bardzo ważne!!!! Quote
dorotikus Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Mamy następna wpłatę 30 zł od Bambino. Dziękujemy :calus: Quote
reksio7 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Właśnie poszedł przelew. Co prawda tylko 10 zł ale to już dziś 3 przelew na psiaki, więc muszę po równo dzielić, bo mi wypłaty nie starczy. Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Dzieki wielkie wszystkim. Ziarnko do ziarnka, a przeciez jest tyle psiakow i nnych zwierzakow w potrzebie, ze serce sie kroi kiedy trzeba decydowac ktoremu pomagac:shake: Quote
lolka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 nie wiem, nie doczytałam...ale czy Itus ma allegro? jeśli nie zróbcie mu koniecznie z możliwością wpłat na jego rzecz.....tylko jedna kwestia, ludzie za nic na świecie nie chcą wpłacac na prywatne konto ......jesli nie macie jakiś zaufanych instytucji lub organizacji to może na klinike mogliby ludzie wpłacać....... Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 planujemy cegiełki.... tylko dobry tekst by sie zdał.... Quote
lolka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 sleepingbyday napisał(a):planujemy cegiełki.... tylko dobry tekst by sie zdał.... doskonały tekst, łapiący za serce = Majga:loveu: ja już nie mam sumienia jej prosić, pewnie całe dogo do niej się zwraca , naprawdę pisze rewelacyjne teksty które dosłownie cuda działają, poproście Majgusię Quote
majqa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Nie podtrzymywałam tematu tekstu, bo sądziłam, że zostanie wykorzystany ten, który zachwycił Erazm (z 1 postu). Poczekam, niech Erazm i Dorotikus się wypowiedzą, a zwłaszcza Erazm, bo inaczej będzie to moje wyjście przed szereg, a nie chcę tym kogokolwiek urazić. Quote
diuna_wro Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Majquś - prosimy, prosimy:modla: Co do konta ... może faktycznie FIZJO - WETU Postaram się zrobić rwące serce zdjęcia, może dziś mi się uda, ale to zależy od Pani Ewy, czy spotkamy się u niej w domu, czy w klinice Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 jak mam o cos isadorę lub majqę poprosic, to mi gardło zatyka... one etat powinny mieć ufundowany przez dogo i spokój by był, w ramach obowiązków by strzelały te perełki... Quote
Erazm Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Przeciez tu nie chodzi o ambicje, napewno nikt sie nie obrazi, a tym bardziej ja, bo przeciez ja nie jestem jego autorem. Zastanawiam sie tylko kogo poprosic, ktora fundacje o pomoc w udzieleniu konta. Cegielki to zawsze dobry pomysl, a wiadomo, ze przy Itku latwo z niczym nie bedzie. to co wczesniej mowilysmy, im szybciej ono ruszy, a teraz juz pora, im bedzie bardziej rozdmuchane tym lepiej dla malego, zwieksza sie szanse moze nawet na nowy domek Quote
diuna_wro Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Rozmawiałam z Fizjo - Wetem, czyli P. Ewą:loveu:. Konto poda, gdy się dziś zobaczymy. Nie będę jednak potrzebna do pomocy przy zabiegach Itiego, Jej Tato został przeszkolony i pomaga. Nawet niektóre wykonuje sam. Więc zdjęć dziś nie zrobię bo spotkamy się w klinice, a myślę, że do cegiełek będą dobre te co mam. Do ogłoszeń któregoś dnia podjadę i zrobię jakieś sympatyczne. Dziś będę widzieć też jaki sprzęt do rehabilitacji jest potrzebny. Z mojej bazarkowej stówki zrobię zakupy leków itp. Quote
diuna_wro Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Może być konto FIZJO-WET czy wolicie inne? Quote
majqa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 A czemu by nie Fizjo - Wet? Z mojej strony przeszkód zero. :lol: OK, zrobię tekścik. Jakie potrzeby (poza domkiem) wypunktować, bo należałoby je pi razy drzwi wyartykułować wprost: diagnostyka (jaka?), rehablilitacja pewno ogólnie, leki (jakie ogólnie? p/zapalne? p/bólowe? uzdatniające krążenie? mobilizujące ukł. nerwowy? co ona ma podawane?), utrzymanie w domku tymczasowym, sprzęt (jaki? piłka? coś jeszcze?), uregulowanie zaszłości finansowych (co to było?) Aha, czyje dane kontaktowe mam podać w tekście? Napiszcie mi odpowiedzi Dziewczyny, plizzz. Potrzeba mi tego dosłownie w punktach. Quote
diuna_wro Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Majqa, wieczorem podam Ci dokładne info, kochanieńka. Dane do kontaktu - moje? Quote
Erazm Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 M. wspomnij tez w jaki sposob zosatal kaleka:cool1: Quote
majqa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Erazm napisał(a):M. wspomnij tez w jaki sposob zosatal kaleka:cool1: Ma się rozumieć, powiedział Prosiaczek. :razz: Diunko, czekam wobec tego aż wrzucisz wieczorkiem to, o co proszę, a na PW podaj mi proszę mail, bo numer kom mam, o ile nie zmieniłaś. Quote
diuna_wro Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Iti zaopatrzony w bandaże, żel do masażu, maść na siusiaka, rivanole, śpioszki, spodenki, co by sobie tych odleżyn po dywanie nie szarpał. Bedziemy mu montować wózek. Muszę kupić kółka, rurkę, szelki, a Tato Pani Ewy zbuduje mu takie jakby rusztowanie na kółkach, do ponownej nauki chodzenia, takie które wymusi na nim odruch porusza nogami w odpowiedni sposób. Psina wymaga ciągłej pracy, gdyż co chwilę zapomina jak siedzi i chodzi pies. Zakodowało mu się w łepetynce i koniec. Co do przeswietleń i operacji - Ewa powiedziała, że operacja teraz nie wchodzi w grę, musimy poczekać na rezultaty rehabilitacji. Nru konta nie dostałam, Ewa prześle mi go smsem. Quote
diuna_wro Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Majqa, więc tak: 1. DOM, DOM, DOM wiadomo, najlepiej we Wro 2. Leki: żele do masażu z glukozaminą lub kwasem acetylosalicylowym (aspiryną) 3. Sprzęt rehabilitacyjny: piłka z kolcami, wózek 4. Diagnostyka: prześwietlenia rtg 5. Finanse: koszt rehabilitacji, koszt dt: średnio płacimy 50zł/dobę Możesz podać moje dane. Napiszę Ci PW. Quote
Recommended Posts