Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
Tak, tak, ale którego zaproponować? Zaprosić na dogo? czy sama mam wybrać? Czy Lolka czy Promyka czy... tyle potrzebujących:-(

Wspomnieć, że na jednym, psim nieszczęściu świat się nie kończy, podać przykłady... Hm...na dogo... Kogoś nowego dogo (różny kaliber wpisów, zwłaszcza na kontrowersyjnych/ trudnych wątkach) może zniechęcić, bo nim przebrnie, załapie, odnajdzie się w tym... Sama wiesz. Ja bym zaproponowała 2 - 3 psy, pozostawiając zainteresowanym wybór, podałabym tylko linki do konkretnych ogłoszeń i dane kontaktowe osób pliotujących sprawę poszczególnych psów.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chcialam wpasc do Itulca z Holandii, ale to w jakim stanie zastalam tu mieszkanie, mnie przeroslo, dzis robili ostatnie porawki( mielismy remont), a jeszcze w pakiecie dostalam pod opieke dwojke dzieciakow i psa na caly okres pobytu. Sprobuje namowic TZ, abysmy wdepneli moze bedziemy przejezdzac obok- Diuna podaj mi nazwe na pw miejscowosci gdzie Ines mieszka, sprawdze na mapie czy to chociaz troche po drodze zebym wiedziala z czym startowac:oops:. Na wiosne pewnie znow wybierzemy sie do Holandii samochodem. Z Austrii mam 900 km w jedna strone, dla Yoorka to nie nowina, jest w stanie sie przemeczyc, Zuza jednak po kazdej wyprawie odpoczywa dwa dni, mimo, ze klade jej gruba poduche zeby jej nie wytrzeslo za bardzo.

Posted

[quote name='diuna_wro']Iti dziś pojawił się w Metro.

Ludzie już dzwonią. W sumie mogłabym jakoś wykorzystać ich chęć pomocy takim kalekom, ale nie bardzo wiem jak im to zaproponować... :roll:

ojej, jakie opóźnienie. Robiłam mu cafe tydzień przed jego wyjazdem z myślą, że przez tydzień może pojawi się w metrze?A oni dopiero teraz wydrukowali. Diuna tylko nie mów że teraz proponują dom, bo zawału dostanę, że pojechał (chociaż chyba mu dobrze).

http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx

Ja też proponowałabym Promyka i Lolusia, ale z kontaktami bezpośrednimi do osób opiekujących się nimi. Dodając, że Promyk jest nadal w schronisku, jego stan jest gorszy

Posted

Wiecie co, to już tydzień. nie mogę spać i myślę wciąż o ITIM, jakoś nadal to przeżywam. I chciałabym Diuna Tobie podziekować za twoje zaangażowanie jakim go obdarzyłaś, bo Twoje podziękowania już były a mi ciągle brak słów ile mu poświęciłaś. Kłonię Ci się nisko -jak dużo ten pies od Ciebie otrzymał. mam nadzięję, że te kolejne dni/miesiące też okażą się dla niego jak zbawienie, bo w sumie Ty i wszystkie Wy dziewczyny byłyście dla niego zbawieniem. On przeżył dzięki Wam i mam nadzięję, że teraz będzie żył dzięki kolejnym dobrym duszom.

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

List od Pani Ines:loveu:

[FONT=Calibri]Dzisiaj wysylam obiecane zdjecia. Iti juz sie zadomowil i ze wszystkimi sie zgadza. Iti szczek bardzo duzo i jak tylko cos slyszy musi zraz zameldowac.[/FONT] [FONT=Calibri]To bardzo mily i towarzyski pies. Mam juz idée jak postepowac dalej, aby on znowu stanal na nogi. Zrobimy dla niego wszystko I moze pewnego dnia Iti bedzie chodzic. Zobaczymy.[/FONT]
[FONT=Calibri]Serdeczne pozdrowienia[/FONT]

Posted

Erazm napisał(a):
Kota nie zezarl? Obcego?:crazyeye:

Też jestem zdziwiona. Nie dość, że nie zeżarł, nie pogonił, to jeszcze wpuścił na swoje posłanie:crazyeye: U Ulv ganiał koty, a i szczypnąć potrafił, a tu proszę... Widać, ma się chłopak dobrze, bezstresowo.

Posted

feliksik napisał(a):
Bardzo mnie cieszy utrzymywanie kontaktu z panią Ines (...) tu relacje na bieżąco. DZIĘKUJEMY.

Wspaniale, że są Itusiowe wieści.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Też jestem zdziwiona. Nie dość, że nie zeżarł, nie pogonił, to jeszcze wpuścił na swoje posłanie:crazyeye: U Ulv ganiał koty, a i szczypnąć potrafił, a tu proszę... Widać, ma się chłopak dobrze, bezstresowo.

Po wszystkich za i przeciw cudownie widziec i slyszec takie wiesci

Posted

czytam i śmieję sie i płaczę z e wzruszenia. ten wątek był zawsze płaczliwy, pełen emocji - ale w dobrym znaczeniu.

cały czas dzwoni mi w głowie: udało się! udało się!

wieści od itka fantastyczne. zaangażowanie ludzi koniecznie tzreba przelać na kolejne niepełnosprawne zwierzeta.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
zaangażowanie ludzi koniecznie tzreba przelać na kolejne niepełnosprawne zwierzeta.

Będę szczera. W najbliższym czasie na pewno nie przyjmę do Wro pod opiekę kolejnego, kalekiego, beznadziejnego przypadku. Przepraszam, nie dam rady. Iti bardzo, bardzo mnie wyczerpał, psychicznie szczególnie. Cały czas był balans na krawędzi. Nie będę owijac w bawełnę, jaka jestem niekończąca się bohaterka i powiem krótko: w kolejnej sprawie, jesli wydarzyłaby się teraz, po prostu odmówię, bo nawalę.

Fizycznie też już brak tu opcji, u Ewy jest teraz jakiś sparaliżowany pies wzięty z lecznicy.

Służę radą, mogę konsultować wyniki z wetami-specjalistami we Wro, cokolwiek.... jednak nie wcisnę Ulv znów psa specjalnej troski.

Nie teraz...

Strasznie mi głupio to mówić, ale muszę to wyrazić.

Posted

diuna, ale ja mówiłam o wykorzystaniu checi pomocy ludzi, którzy odzywali sie po kolejnej publikacji. co sama pisałaś, że zwracają się w sprawie itka. i ktos rzucił taki pomysł, zeby wzamian przekazac info o innej biedzie niepełnosprawnej.

powiem ci, że jakos defaultowo zakladałam, ze należy ci sie długi okres karencji. psychiczny i fizyczny odpoczynek od psich wyzwań emocjonalno-logistyczno-medycznych.

Posted

DIUNA, to co robilas dla Itulca to bylo szalone poswiecenie, wielu nawet z nas nie jest w stanie sobie tego wyobrazic! Napewno wszyscy, ktorzy Ciebie i Itka dopingowali, doskonale wiedza o tym. Odpocznij dziewczyno, nalezy Ci sie, dalas dowod ogromnej odpowiedzialnosci i samozaparcia. Glowa do gory!

Posted

List od Pani Ines:

[FONT=Calibri]Przesylam pare nowych zdjec Itiego. Iti czuje sie bardzo dobrze I bawi sie duzo z Czarusiem i Gismo.Udaje sie mu stale coraz lepiej stawac na nogi. W przyszlym tygodniu bedzie zrobiony RTG jego biodra, aby zobaczyc jak staw jest wytrzymaly. Jesli jest, bedziemy wzmacniac miesnie w lapie..[/FONT].

I zdjątko Smrodka:loveu: widzę, że nieco przytył

Posted

Erazm napisał(a):
DIUNA, to co robilas dla Itulca to bylo szalone poswiecenie (...) Napewno wszyscy, ktorzy Ciebie i Itka dopingowali, doskonale wiedza o tym. Odpocznij dziewczyno (...)

Dobrze napisane! Zarżnęłaś się na amen, czas na bardziej niż zasłużony odpoczynek!!! :loveu: