diuna_wro Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Itulec odjajczony:evil_lol: On chyba codziennie powinien "głupiego Jasia" dostawać, był dzisiaj przemiłym, spokojnym aniołkiem:evil_lol: Zdjęcia wstawię później, albo jutro. Badania: morfologia, biochemia krwi; badanie moczu, USG nerek, pęcherza, wątroby. Wyniki w skrócie: anemia, w pęcherzu duża ilość nabłonka, pęcherz ma pogrubiałą ścianę, nerki prawidłowe, śledziona prawidłowa, wątroba heterogenna o powiększonych naczyniach (wet powiedziała, że ma wątrobę jak 7 letni pies, prawdopodobnie był wcześniej fatalnie żywiony, no i leki), we krwi podwyższony fosfor. Zalecenia: wzbogacić codzienne jedzenie o czerwone mięso. Powinien przytyć. Za dwa dni powtórka antybiotyku, za 8 dni zdjęcie szwów (piątek). Na wtorek umówiłam go na konsultacje neurologiem i fizjoterapetą. Zapłaciłam dziś 590 zł +15 taxi. Quote
majqa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Anemia...zagadaj weta, czy nie widziałby sensu podać w zastrzyku żelaza. Quote
Erazm Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Diuna udusisz, ale do zarcia powinien mieć dodawane surowe, tarte czerwone buraki- te napewno psiakom nie szkodzą . Nie wiem jak z matka pietruszki no i napewno watrobka brrr ja musialm to zrec Quote
majqa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Erazm napisał(a):(...) ja musialm to zrec I pewno nie było szans na protest. :lol: Quote
diuna_wro Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Żelazo w zastrzyku - dobry pomysł! Już kombinowałam jak przeliczyć dawkę w tabl. Buraki... hm, jasne. Jutro wpadam do Ulv z torbą buraków i mięcha. Cholera, aż mi głupio za tę anemię. Iti był grubawy jak wyszedł od Ewy, potem kazano mi go odchudzić i trzymać go szczupłym, a dziś usłyszałam że jest za chudy i ma anemię:oops: Ze skrajności w skrajność, jak całe moje życie:shake: bordeline. Bedzie dobrze, utuczymy Niuńka. Ja się cieszę, bo zawsze miałam ochotę go porządnie mięskiem podkarmić. Krótka fotorelacja: "Czuję się dziwnie, coraz dziwniej" "Powoli przestaję czuć cokolwiek, ale walczę" "Skapitulowałem" Quote
majqa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Diuno, głowa do góry, ja znam grubych anemików. :evil_lol: Do żelaza w zastrzyku zachęcam, skutecznie działa. Quote
diuna_wro Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 "I po wszystkim... co miałem najcenniejsze. Jednak wciąż jestem dziarski i przystojny" ".... nabyłem jedynie nutkę nieśmiałości" Quote
majqa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Boziu, on wygląda jak krzyżówka zająca z mini osiołkiem. Quote
diuna_wro Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 majqa napisał(a):Diuno, głowa do góry, ja znam grubych anemików. :evil_lol: Do żelaza w zastrzyku zachęcam, skutecznie działa. Dobrze, we wtorek poproszę. Może uda mi się kupić mu parę ampułek, do iniekcji w Niemczech (podejrzewam, że Pani Ines zastrzyki potrafi robić) Trochę późno go wykastrowałam. Liczyłam, że 9 dni wystarczy na wygojenie po zabiegu, ale zapomniałam o szwach. W piątek zdjęcie, a w sobotę jedziemy. Mam nadzieję, że wszystko ładnie się zagoi, pomimo pieluszki i utrudnionego dostępu tlenu. Ulvik, przewietrz czasem chłopakowi doopkę i zmieniaj pieluchy jak najcześciej, żeby go tam mocz nie podrażniał. Nie żałuj, dokupię ile tylko trzeba. Daj znać czy podkłady higieniczne potrzebujesz. Dobranoc. Quote
majqa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Wet Ci wszystko wytłumaczy. W moim odczuciu nie ma sensu kupować ampułek na zapas, bo (o ile pamięć mnie nie myli) to żelazo podaje się jednorazowo, a jeśli potrzeba kolejny raz, to po długim odstępie czasu. Quote
Poker Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 cały czas podczytuję wątek. z burakami uważajcie , bo jak go pogoni, to uLV sie nie pozbiera.Są tabletki z buraków w aptekach , nie pogonią, bo nie ma w nich błonnika. Poza tym są bardzo dobre i smaczne tabletki w AMWAYu , NUTRILITE Żelazo, świetnie się wchłaniają i nie mdli po nich. Quote
Ghanima Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 majqa napisał(a):Boziu, on wygląda jak krzyżówka zająca z mini osiołkiem. dokładnie :evil_lol: Z profilu zaś to przypomina bulteriera nieco :evil_lol: Jednym słowem, każdy znajdzie coś dla siebie! diuno, fotorelacja jest super - Ituś z cojones czy bez wygląda słodko i zadziornie zarazem. Jak na niego patrze i myślę, że mogłoby go nie być... Musimy wierzyć, że w Niemczech jego życie się zmieni na lepsze. Ale żal pozostaje... Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dzwoniłam do Ulv. Itulo płakał w nocy, doopka boli, posuwa się teraz na boku, a raczej leży i kwili. Byłam więc w klinice zarejestrować go na dzisiaj na 16 na obejrzenie i ewentualną zmianę opatrunku. Zapytałam o żelazo, dr Niedzielski sprawdził wyniki i powiedział, że anemia Itiego nie jest aż taka tragiczna i że wystarczy sparzona wołowina i będzie dobrze. No i powiedział, że trzymanie go takim szczupłym to nie jest dobry pomysł. Co wet to opinia:shake: Tak czy siak - Itulec, pojesz sobie teraz do woli !!! Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ghanima napisał(a):Z profilu zaś to przypomina bulteriera nieco wg mnie jamnika:evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 kajko mądrzejsze od kury tez ma anemie i dowiedziałam sie na sggw, że nie z braku żelaza. ale dostał wczesniej, co nie szkodzi. doustnie zresztą i dał radę, o dziwo. daje sie faktycznie jednorazowo, żelazo i witamine b12, to juz podskórnie, no i bolesne, ale można złagodzić najpierw podając kroplówę. aha, i ponoć, jka żelaza jest wystarczająco, to organizm wyrzuca, tzn można wymiotować. a wiecie, ja cos czułam, ze iti się nie podda tak łatwo premedykatorom :evil_lol: Quote
majqa Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 diuna_wro napisał(a):Dzwoniłam do Ulv. Itulo płakał w nocy, doopka boli, posuwa się teraz na boku, a raczej leży i kwili. (...) Oj, bidny...:-( Quote
Erazm Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Ciupasek malutki, pare dni musi się ppmeczyc, mam nadzieje, ze Ulv uda się znaleźć trochę wiecej czasu dla niego żeby wydmuszki wietrzyc, bo ta pielucha to niezbyt dobrze wpływa na gojenie Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Będzie wietrzony. Już czuje się lepiej. Dziś pierwsza porcja wołowinki:scream_3: Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Jutro jadę na 2-dniowy ślub (:shake:to się chyba nigdy nie skończy, już trzeci tego lata) a Ulv nie ma kompa, więc jak coś - tylko kontakt tel. Quote
ulvhedinn Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Jestem na momencik :evil_lol: Itulcowi ZDECYDOWANIE przeszło już uspokojenie. Szaleje, bawi się maskotkami, rozrabia- tylko mniej się ciąga, a bardziej chodzi :diabloti: W związku z czym chyba już wiem, jak go namówić do współpracy w kwestii ponownej nauki używania tylnych kończyn (bo cały czas mam wrażenie, że jemu się ... nie chce)- po prostu trzeba zamontować kaktusa pod ogonem!!! :evil_lol: Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 A może on bidula siły nie ma, bo go zła Ciotka Diuna zanemizowała dietą. Chyba sobie nie wybaczę:flaming:zagłodziłabym chłopaka! Uspokoiłam się dziś trochę, po tym jak dr powiedział, że to lekka anemia, ale i tak SKANDAL. Kaktus pod dupalka. Popieram. Ile można tyłkiem podłogę szorować? Iti w górę!!! Quote
Korenia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 [quote name='diuna_wro'] Iti w górę!!! Iti DUPSKO w górę :evil_lol: Quote
majqa Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 diuna_wro napisał(a):(...) zagłodziłabym chłopaka! (...) Diunko, miej odrobinę litości dla siebie samej. Anemia Itusia nie jest wynikiem Twojego zaniedbania. Głowa do góry! :lol: Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 DUPSKO, DUPSKO! Bo nie dostaniesz wołowinki:mad: :diabloti: Quote
diuna_wro Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 majqa napisał(a):Diunko, miej odrobinę litości dla siebie samej. Anemia Itusia nie jest wynikiem Twojego zaniedbania. Głowa do góry! :lol: Jutro na weselu opiję sprawę:drink1: Itulku, Twoje zdrowie! Dobranoc wszystkim, do zobaczenia po weekendzie. Quote
Recommended Posts