diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 mysza 1 napisał(a):Uważam, że zdjęcie RTG jest konieczne, podobnie jak konsultacja z chirurgiem ortopedą. Chirurg to nie to samo co rehabilitant, jest mnóstwo możliwości. Znalezienie domu kalece to naprawdę sztuka, wiem co mówię... Zobaczcie, że już wątek ma mało wpisów z za moment będzie jeszcze mniej, niestety tak zawsze bywa. A pieniędzy będzie trzeba dużo... Zrobię zdjęcie i prześlę do konsultacji, na wątku padły takie propozycje, bodajże od Ukrytego Smoka. Co do frekwencji... faktycznie, zainteresowanie spadło od czasu jak mały przyjechał do Wro. Mam nadzieję, że nie zapominacie, że dom u taty Pani Ewy jest tymczasowy, a po zakonczonej rehabilitacji - jeśli nic nie znajdziemy - zostanę z Itim na ulicy... Quote
lavinia Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dziewczyny a myślałyście może o wózku ? Nasz buldożek Gizmo, sparalizowany od pasa w dół, został zaopatrzony w wózek zrobiony na miarę i śmiga teraz w nowym domu w tym wózku to koszt ok 300 zł......moze warto ?? Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 lavinia napisał(a):dziewczyny a myślałyście może o wózku ? Nasz buldożek Gizmo, sparalizowany od pasa w dół, został zaopatrzony w wózek zrobiony na miarę i śmiga teraz w nowym domu w tym wózku to koszt ok 300 zł......moze warto ?? Iti musi chodzić. Na trzech nogach - ale musi. Quote
dorotikus Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Rozmawiałam z panią Ewą i po pierwsze Iti ma piękną sierść :cool3: "wózek" będzie potrzebny albo wałek na kółkach bo Itiego trzeba nastawić(nie będe wnikać w szegly bo sie nie znam i nie chcę wprowadzic w błąd) ten sprzęt jest robiony pod wymiar , piłka nie musi być z kolcami więc będzie łatwiej znaleźć wymagany wymiar, za zdjecia RTG weź faktutre ale cegiełki tak czy inaczej trzeba zrobić i jakiś banerek. Quote
dorotikus Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Trzy łapy to nie problem mój Harry nie ma jednej przedniej a biega jak by miał przynajmniej 6 jeżeli Itek nie znajdzie domu przez 1.5 roku to ja go wezmę tylko co do tego czasu ?:roll: Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dorotikus napisał(a):Rozmawiałam z panią Ewą i po pierwsze Iti ma piękną sierść :cool3: "wózek" będzie potrzebny albo wałek na kółkach bo Itiego trzeba nastawić(nie będe wnikać w szegly bo sie nie znam i nie chcę wprowadzic w błąd) ten sprzęt jest robiony pod wymiar , piłka nie musi być z kolcami więc będzie łatwiej znaleźć wymagany wymiar, za zdjecia RTG weź faktutre ale cegiełki tak czy inaczej trzeba zrobić i jakiś banerek. Nic mi nie mówiła o wózku czy wałku:roll: Jutro będę się z nią widzieć osobiście to się dogadam. Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dorotikus napisał(a): jeżeli Itek nie znajdzie domu przez 1.5 roku to ja go wezmę tylko co do tego czasu ?:roll: Nie wiem. Wiem, że gdy minie określony czas - będziemy musiały go odebrać. Ja od Pani Ewy, a Ty ode mnie. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i znajdzie się dom, bo :flaming: Quote
dorotikus Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dla Itka wymagana jest rehabilitacja stała czyli nie tylko godzina czy dwie ćwiczeń itp.Potrzebne jest ciągłe nastawianie i dźwignięcia tyłka i to chyba o to chodzi z tym "wózkiem"ale tak jak mówiłam nie znam się na tym i w tej kwestii będzie lepiej jeżeli wypowie się osoba kompetentna(albo ktoś kto umie dokladnie napisać co mówiła pani Ewa , ja jestem zbyt gapowta) Quote
mszelong Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 tytuł musi zostać ,poraziło mnie jak pewnie wszystkich,konto już spisałam i coś prześlę,muszę ochłonąć jeżeli się da..... Quote
lolka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 diuna_wro napisał(a):Nie wiem. Wiem, że gdy minie określony czas - będziemy musiały go odebrać. Ja od Pani Ewy, a Ty ode mnie. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i znajdzie się dom, bo :flaming: Diunka widzę że przerażenie Cie dopadło.......niepotrzebnie, jeszcze jest trochę czasu naprawdę będzie dobrze....wiem jak to jest jak dopada pierwszy szok i strach o los psiaka, nachodzą watpliwości i zastanawiasz sie czy aby nie za duzo na swoje barki wzięlas.....ale Diunka naprawde bedzie dobrze, jest nas tu sporo, wspólnie damy radę ...w razie wojny wybłagam Joanne aby mu szukała domu w niemczech, już nie takie siermięgi zabierali......zawsze jest wyjście :lol: przede wszystkim jeszcze nie wiadomo jak potoczy sie jego rehabilitacja, jak juz bedziemy wiedziały jakie sa rokowania to wtedy ruszamy pełna parą z szukaniem domu....... Quote
sleepingbyday Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 dorotikus bazarek sie skończył, ludzie potrzebuja nr konta, danych osobowych, kosztów przesyłki... Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Wlasnie, nadal wplacamy na konto Doroticus? Hmm, to troche strata przy przelewach, bo rozumie, ze Doroticus musi przelewac na kogos we Wroclawiu? Quote
sleepingbyday Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 jasne majqa, ale czy razem z kosztami wysyłki na to konto maja ludzie wpłacać? to jest konto dorotikus? i ile kosztuje przestłka (tu tzreba polecony, rzeczy sa droższe). wiesz majqa, to bazarek, a nie po prostu wpłata... Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 No, to wszystko jasne ...Tylko ode mnie przejdzie dopiero jutro, bo pozno wplacilam:oops: Quote
majqa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 sleepingbyday napisał(a): (...) wiesz majqa, to bazarek, a nie po prostu wpłata... Ależ wiem i zdaję sobie sobie sprawę, o co Ci biega więc odniosłam się wyłącznie do samych danych wpłatowych Dorotikus. Quote
dorotikus Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dzisiaj prześlę dane i kwotę do przelewu sorki za opóźnienie ale miałam egzamin. Co do konta to mi wszystko jedno ale za bazarki to wolę na moje bo nie będe wiedziała czy ktos wpłacił i kiedy mam wysłać. Opłaty podziele na opłaty za rehabilitacje i leki - czyli faktury które zapłaci Hundehilfe, opłaty za tymczas Itiego u pani Ewy , opłaty stałe czyli pampersy i inne które wyjda w praniu np. wózeczek to nasze bazarki cegiełki itp. Quote
bemolka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='bemolka']też chcę pomóc - wystawiłam dwa skromne bazarki, może coś się uda sprzedać... [quote name='sleepingbyday']bemolka, zalinkuj te bazarki złota kobieto! bardzo chciałam pomóc, ale niestety bazarki nie idą najlepiej ;( po wypłacie postaram się uciułać dla niego trochę grosza aha, bazarki: jednogroszowy :D komplet: http://www.dogomania.pl/forum/f99/jednogroszowka-na-szczescie-kolczyki-dla-sparalizowanego-itiego-do-03-02-a-130304/#post11684994 słomiany piesek i owieczka http://www.dogomania.pl/forum/f99/slomiany-piesek-maskotka-owieczka-dla-itiego-do-29-01-a-129904/ dłuuugi świecznik i biżuteria http://www.dogomania.pl/forum/f99/bizu-dluugasny-swiecznik-dla-itiego-do-29-01-a-129950/ pozwoliłam sobie tez skopiować zdjęcie Itiego z pierwszego postu w celu reklamy bazarków na innych forach. Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Lolka:loveu: - dzięki za wparcie, mentalne. Aż mi lepiej, lżej. Strasznie się boję o los tego malca. Przeraża mnie jego kalectwo, bo wiem jaką jest przeszkodą w znalezieniu domu. Jutro jadę zawieźć do pierwszą partię potrzebnych Itiemu rzeczy, maści, bandaże, leki, gatki. Niestety nie udało mi się znaleźć piłki w tym rozmiarze, więc raczej kupię mu wałek rehabilitacyjny, tylko P. Ewa musi mi narysować jak on wygląda, bo nie za bardzo mogę się dogadać z ludźmi ze sklepów z takim sprzętem. Mam wrażenie, że jak mówię, że to dla psa to zaczyna się ich obojętność i zniecierpliwienie, że właściwie to potrzebuję rady w wyborze. Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Diuna to w jakim sklepie kupuje sie taka pilke? Quote
diuna_wro Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ze sprzętem rehabilitacyjnym i ortopedycznym. Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 To jajeszcze jutro pomyszkuje w Warszawie Quote
Erazm Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 tak zmienilam, bo Itus moze zostac na czas rehabilitacji, a potem miejsce pewnie bedzie potrzebne dla nastepnej bidy. Nie bylo mnie na dogo, w domu i nie oge wszystkiego ogarnac Quote
lolka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ojej a czemu w tytule jest napisane że tymczas się kończy....no ledwo co Itus przyjechał do wrocławia:roll:, co się stało? Quote
Recommended Posts