Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro Itulo zostanie przebadany, prześwietlony, obmacany i być może ciachnięty. Obetną mu też pazury. Trzymajcie kciuki za wyniki badań i za samopoczucie Nerwuska-Konuska, bo na pewno przeżyje stres sam w szpitalu. Ja polecę do niego dopiero po pracy, czyli ok. 16 i będę już tam do końca.

Posted

majqa napisał(a):
To ostatnie zdjęcie rozwala, biedne, psie dziecko...:-(...ufne i w swej ufności bezbronne.

Tak samo to odebrałam....Skoncentrowany na terażniejszości,nieświadom rychłej zmiany losu...

Może to i lepiej ...? Wystarczy że my sie o niego martwimy...

Posted

bardzo,bardzo będę wdzięczna i wielkie dzięki Diuna, że myślisz o gadzie......

Sikawka Lolusia coś wciąż nie chce sie naprawić....:-(

Posted

A pazury ma skandaliczne:oops:. Tylko, że on się tak wije przy każdym ruchu, że na trzeźwo w warunkach domowych lepiej nie próbować, więc zrobią mu u Niedzielskich, po premedykacji.

Mam nadzieję, że się uspokoi ciut po kastracji. Mówię Wam, Iti to jakby skumulowana w tym pokręconym ciałku, mieszanka ekscytacji, histerii, megamiłości, uległości, lęku i szaleństwa. Dziwny ten Ituś.

Posted

To może bubu odpowie,bo Ona ma z lecznicą codzienny kontakt...?
Nivalin odstawiony został przed wakacjami.
Chcemy jeszcze raz zafundować Lolkowi dawke uderzeniową zabiegów rehabilit. + farmakolgia , tylko problem ze zorganizowaniem się....

Posted

A może to problem behawioralny? Może tak jak niektóre kalekie psy zapominają jak się powinno chodzić, tak Lolek zapomniał że sika się tu i tu w okreslonych porach? Kurcze dziwne, bo on chyba nie miał uszkodzenia kregosłupa w miejscu odpowiedzialnym za fizjologię (tak mówiła Ewa z Fizjo-Wet, dziwiła się, że leje pod siebie)

Posted

Aha, rozmawiałam dziś z Panią Patrycją, kierowniczką schronu w Dąbrówce. Jadą w październiku do Niemiec odwiedzić swoje psy zabrane przez 4-animals. Nie mieli nigdy żadnego problemu z uzyskaniem danych na temat nowych właścicieli, ani żadnych przeciwskazań do wizyt. Fundacja, a szczególnie Pani Irena, skrupulatnie przesyła zdjęcia i info na temat psów zabranych do Niemiec przez 4-animals.

Posted

majqa napisał(a):
Ciężko przeboleć, że nikt w Polsce...że nikt nie pokusił się, by tu dać Itkowi przepustkę do szczęścia. :-(

pa,Diuna...dobrej nocy.../Peszkowa jest cudna!/

Majga...tylko chodze za Toba po wątkach i Cię cytuję,ale Twoje myslenie jest mi tak bliskie...!
I coraz bardziej martwie sie o Lolka....?
Czy podzieli los Itka?Czy też ma ma szansę na polski dom..?

Posted

diuna_wro napisał(a):
Aha, rozmawiałam dziś z Panią Patrycją, kierowniczką schronu w Dąbrówce. Jadą w październiku do Niemiec odwiedzić swoje psy zabrane przez 4-animals. Nie mieli nigdy żadnego problemu z uzyskaniem danych na temat nowych właścicieli, ani żadnych przeciwskazań do wizyt. Fundacja, a szczególnie Pani Irena, skrupulatnie przesyła zdjęcia i info na temat psów zabranych do Niemiec przez 4-animals.

świetnie miec kolejny dowód, ze adopcje niemieckie nie są wszystkie z definicji złe.

kurdę, moze faktycznie itek po prostu nie wie, ze sie nie sika gdzie popadnie?

Posted

Itulo już w trakcie badań. Rano, jak przyszliśmy szalał tak, że nawet środki uspokajające nie pomagały. Dostał zastrzyk, ale tylko wystawił koniuszek języka, jednocześnie żywo interesując się otoczeniem. Dostał narkotyk i tylko mu się nogi rozjechały, ale walczył dalej. W końcu musiano mu w kroplówce dołożyć, żeby zasnął. :diabloti::diabloti:

Posted

diuna_wro napisał(a):
Itulo już w trakcie badań. Rano, jak przyszliśmy szalał tak, że nawet środki uspokajające nie pomagały. Dostał zastrzyk, ale tylko wystawił koniuszek języka, jednocześnie żywo interesując się otoczeniem. Dostał narkotyk i tylko mu się nogi rozjechały, ale walczył dalej. W końcu musiano mu w kroplówce dołożyć, żeby zasnął. :diabloti::diabloti:

Skubaniec jest nie do...uspienia:evil_lol::evil_lol::evil_lol: