Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cyt. z listu od Pani Ireny:

Iti robi znaczne postepy. Macha ogonem, co jest bardzo dobrym znakiem. Jesli tak dalej pojdzie rozwaza sie amputacje wczesna wiosna, kiedy temperatury beda odpowiednie tzn, nie za zimnio I nie za goraco. Sparalizowana lapa tylko Itkowi przeszkadza przewraca sie czasem przez nia w czasie biegania.
Serdeczne pozdrowienia

Itulku:loveu::loveu::loveu: oby do wiosny!!!

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Verdana]ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM DRODZY PRZYJACIELE-WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIEKNIEJSZE W TE SWIĘTA..NIECH CZAS RADOSCI NIGDY SIE NIE KONCZY A MIŁOŚC NIGDY NIE USTAJE...
w ten radosny czas mysle ze kazdy z nas powinien czuc sie szczesliwy- ale niestety nie wszystkim jest to dane....:(...Błagam więc wszystkie SERCA ANIOŁKOWE....zaglądnijcie choć do biedaka, ktorego dzis mi przedstawiono...nie moge przestać o Nim mysleć..on świąt niestety nie spędzi w domku..a i male szanse ma po świętach, jesli my mu nie pomożemy...ON POTRZEBUJE WETA...a chca go dac na boks ogolny gdzie jest bez szans...MY MOZEMY ODMIENIC JEGO LOS...PROSZE....
[/FONT][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana].
http://www.dogomania.pl/threads/176179-Staruszek-ze-skrAE-conAE-gA-owAE-moA-e-nie-przeA-yAE-do-Nowego-Roku-PomA-A-my-Mu?p=13752823[/FONT][/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

• 1 month later...
Posted

czy moge dostac namiary na kogos kto pomaga sparalizowanym psiakom w Niemczech bo zam=nim sie przekopie przez watek i znajde mina wieki;-)
ciesze sie bardzo ze ten bidul juz szczesliwy w swym wlasnym domu

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Panca']czy moge dostac namiary na kogos kto pomaga sparalizowanym psiakom w Niemczech bo zam=nim sie przekopie przez watek i znajde mina wieki;-)
ciesze sie bardzo ze ten bidul juz szczesliwy w swym wlasnym domu

skontaktuj sie ze schronem w Wejherowie.

WIEŚCI OD ITULCA:loveu::loveu::loveu:

[FONT=Calibri]"Iti czuje sie dobrze.Dostaje swoj specjalny pokarm I nie ma zadnych problemow z pecherzem.Teraz gdy jest wiecej sniegu Iti dostal inne opony do swego samochodu I to ulatwia mu puruszanie. To nie jest pogoda, ktora Iti specjalnie lubi I dlatego Iti troche przytyl. Jak tylko bedzie troche cieplej, bedziemy znowu wiecej na zewnatrz.[/FONT]

i FOTECZKI ZIMOWEGO ITCIA:

Posted

jestem ogromnie wdzięczna za nienaganny kontakt z Panią Ireną i Panią Ines. Nie wspomnę już o trosce o Itulca, czego wyrazem są choćby te zimowe oponki, zeby się chłopakowi lepiej jeździło. PRZESYŁAM WIELKIE, UŚMIECHNIĘTE SERCE W STRONĘ WSZYSTKICH 4ANIMALSÓW.DE

a dogoCiotki i jednego dogoWujka "zamieszanych" w tę sprawę ściskam mocno i DZIĘKUJĘ, że jesteście...

Posted

22. marca Iti pozbędzie się "kuli u nogi", czyli tej ciągnącej się za nim, sztywnej nogi...
Pani Ines i Pani Irena piszą byśmy mocno zaciskali kciuki, by Iti niedługo pobiegł samodzielnie na 3 łapkach.

Wyobrażacie jaka to będzie radość? Myślę, że porównywalna jak wtedy, gdy wmontowaliśmy go w wózeczek. Boże, jak on wtedy biegł i biegł... :multi:myślałam, że go nie dogonię;)
I tak szybciutko nauczył się wybierać niższe fragmenty krawężników, a po kilku razach solidnych pochwał nawet nie straszne mu były zarwane, wrocławskie szyny tramwajowe, których tak bardzo się bał.

Myślę, że i teraz, po chwili rehabilitacji pokica przed siebie wolny od uciążliwego balastu nogi i stukotu metaloplastycznej konstrukcji.

Itusiu, smrodku kochany, biegaj!

Posted

Diunka, a czy ta amputacja doprowadzi, że Itek stanie sam bez wózka i będzie chodził? BO to byłoby cudowne, ale czy ta łapka aż tak mu przeszkadza, że przez nią nie może staną na pozostałych?

Posted

feliksik napisał(a):
Diunka, a czy ta amputacja doprowadzi, że Itek stanie sam bez wózka i będzie chodził? BO to byłoby cudowne, ale czy ta łapka aż tak mu przeszkadza, że przez nią nie może staną na pozostałych?

Tak, ja to widziałam, rehabilitantka także, a na koniec gdy byłam z nim u specjalisty on także wskazał na amputację. Wpisał to do opisu lekarskiego, który wraz z Itim pojechal do Ines

Nie ma nadziei, że ta noga wyzdrowieje, udało nam się uratować niestety tylko jedną :-( bo obie były takie wygięte i sztywne.

Ta noga jest bardzo sztywna, taka jakby zbyt długa, odstająca w bok lub podczas ruchu ciągnąca się z tyłu, powodująca przykurcze lepszej nóżki, zaburzająca równowagę. Naprawdę przeszkadza, uwierzcie - nie ma innej możliwości.

Posted

psy znosza bardzo dobrze, z tego, co słyszałam, amputacje. bardziej my sie przejmujemy, ze bedzie niepełnosprawny, niz on.
a jak będzie mógł odstawić wózek i na 3 łapach zasuwac, to założe sie, ze sprawność mu skoczy do góry. i nie będzie mu cos dyndac i pzreszkadzać.
trzymamy kciuki!!!!!!!! i czekamy na njusy pooperacyjne.

Posted

Ta noga nawet nie dynda, ona sztywna jak kołek szoruje podłoże, zahacza. Powoduje, że on się przewraca. W wózku musi mieć odgietą do tyłu, bo by sobie po niej jeździł kółkiem.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
to byął taka dyndająca metafora.... w sensie że przeszkadza i nie da sie uzyć.

hihi, nie u wszystkich, to co dyndające - nie da się użyć:eviltong:

hmmmm, w sumie jednak, dopóki dynda - to się nie da:diabloti: choć teoretycznie użyteczne to to

Posted

Dziś dowiedziałam się jeszcze, że decyzja lekarzy niemieckich jest zgodna z tym, co mówiła Ewa i doktor Niedzielski. Nóżka bedzie amputowana powyżej stawu kolanowego. Dzięki temu unikniemy konieczności rehabilitacji kikuta.

Pani Ines pisze, że zrobi wszystko, by Iti nauczył się samodzielnie chodzic na 3 łapkach i ma głęboką nadzieję, że to się uda.

Jesteśmy z Panią, Ines.