Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Ten sprzęt może być tani (sto parę złotych), bo to raptem wysięgnik i żarówka o określonej długości fali lub żarówka i filtry, czyli żadne skomplikowane halo. Każda z nas ma jednak prawo do własnego zdania. Obecne ceny wynikają z konkurencji na rynku, szmat czasu wstecz jej nie było.[/quote]

zapytam we wrocławskim Cezalu i jak bede znac jakies parametry lampy o przyzwoitej cenie to Ci przesle. OK? Zupelnie sie na tym nie znam

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='feliksik']NO ja miałam do czynienia z tą lampą, bo moje dziecko jest przykładem jej uzywania. (...).[/quote]
Przepraszam, że zapytam ale, czy dziecko miało tak poważne problemy z dziedziny ortopedii i neurologii jak Iti? I ta lampa podziałała???
Jeśli tak, godny to, czego nie piszę złośliwie, odnotowania przypadek.
Mnie osobiście, właśnie z tak poważnymi problemami, owa lampa pomogła jak umarłemu kadzidło, wspomnianej rzeszy znanych mi pacjentów, przy podobnych schorzeniach również. Czy pomógł sollux? Tylko częściowo, bo jak napisałam, nie jest to lampa uzdrawiająca, takich po prostu nie ma.
W przypadku Itka jakąś ulgę (ulga - słowo skrót) przyniesie mu dowolna forma rozgrzewania ale nie uleczy. Rehabilitacja to nie tylko droga poprawy ale wyhamowania postępu pogorszenia stanu, czyli utrzymania status quo.

Posted

[quote name='diuna_wro']zapytam we wrocławskim Cezalu i jak bede znac jakies parametry lampy o przyzwoitej cenie to Ci przesle. OK? Zupelnie sie na tym nie znam[/quote]
Diunko, ja i owszem, znam się, zęby na tym i innym sprzęcie zjadłam. Oczywiście, możesz przesłać mi parametry ale ja ufam, że podejmiesz właściwą decyzję, bo i ludzie z Cezalu nie są w ciemię bici, doradzą wybór.
Co jak co ale zakup solluxu to banał, bo jedyna rzecz w nim to, jak wspomniałam, wysięgnik, czyli rusztowanie lampy, żarówka np. 100W i więcej (dla Itka te 100W, 150W w zupełności wystarczy) i filtry, standardowe dla wszystkich lamp sollux: niebieski i czerwony (względnie już zabarwiona na czerwono, druga na niebiesko żarówka o określonej mocy).

Posted

NO przecież napisałam, że "Oczywiście, że znam się na przypadkach takich jak ITI - czy to coś daje". Podałam jakikolwiek przykład, gdzie pomogła - to wszystko. ja sięnie upieram przy tej lapmie - bo mam wrażenie, że tak sądzisz. U mnie się sprawdziła, dlatego myślałam, że o taką chodzi

Posted

[quote name='feliksik'](...) ja sięnie upieram przy tej lapmie - bo mam wrażenie, że tak sądzisz. (...) [/quote]
Nie. Zupełnie szczerze zapytałam o kaliber dolegliwości, przy jakim pomogła. Taka informacja to dla mnie też nauka.

Posted

Cicho tu byc:diabloti:;)
Moze najpierw skontaktowac sie z p. Ines czy posiadaja taka lampe, moze sie okazac, ze zdublujem.

Moze Irena moze cos nam podpowiedziec. Jesli nie to poprosze Wellington, zeby zadzwonila i pogadala z p. Ines

Majqa ma doswiadczenie, wyksztalcenie i wiedze w tej dziedzinie mysle, ze dobrze by bylo jej posluchac. Tylko sie nam Feliksik nie obraz i nie ucieknij do innej piaskownicy;)

Posted

[SIZE=5][B]Halo Wrocław[/B][/SIZE], potrzebuje tymczas na jeden dzień dla mojej Klary, bo nie mam jej z kim zostawić na tę sobotę. Oczywiście płatny.
Wady: ciągnie jak parowóz (nie chodzi zbyt często na smyczy:oops:), kradnie ze stołu jedzenie:loveu:, boi się owczarków, goni koty i nie lubi dzieci. Zalety: ładuje się na kolana i do łózka, lubi małe pieski, zna podstawowe komendy.

Wiem, że mogę wejść na petsitter.pl, ale wolałabym jakąś Ciotkę z dogo. Jak się nie uda, pojedzie z nami, ale z tyłu w trójkę z Ituchnem i ze mną będzie nam ciężko.

Posted

[quote name='diuna_wro'][SIZE=5][B]Halo Wrocław[/B][/SIZE], potrzebuje tymczas na jeden dzień dla mojej Klary, bo nie mam jej z kim zostawić na tę sobotę. Oczywiście płatny.
[B]Wady: ciągnie jak parowóz (nie chodzi zbyt często na smyczy:oops:), kradnie ze stołu jedzenie:loveu:, boi się owczarków, goni koty i nie lubi dzieci. Zalety: ładuje się na kolana i do łózka, lubi małe pieski, zna podstawowe komendy. [/B]

Wiem, że mogę wejść na petsitter.pl, ale wolałabym jakąś Ciotkę z dogo. Jak się nie uda, pojedzie z nami, ale z tyłu w trójkę z Ituchnem i ze mną będzie nam ciężko.[/QUOTE]

Jest boska!!!!! No, ciotki kto pomoze?

Posted

Eh, strasznie mi żal, że nie udało się dla Itiego znaleźć domku, w którym byłbym jedynym pieskiem. On tego tak bardzo potrzebuje. Swojego osobistego człowieka. On nawet jak na wózeczku stoi to mi się do łydek przytula, a na rękach gdy go trzymam to tak mnie ściska za ramię przednimi łapami, że aż boli. I tuliłby się w nieskończoność, a za spanie w łóżku to dałby chyba sobie obie nogi odciąć.

Im bliżej tego wyjazdu, tym gorzej się czuję, tym większą złość odczuwam na tego bandytę, co go z okna wyrzucił, tym większą przykrość, że tu się nie udało. Z drugiej strony, myślę sobie: Boże, jak dobrze, że są ludzie tacy jak Irena i Ines, bo gdyby nie oni to koniec.

Takie to jakieś GORZKO-SŁODKIE, eh

wygadałam się:oops:

Posted

[quote name='Erazm']Jest boska!!!!! No, ciotki kto pomoze?[/quote]

Taa, boska! Powiedz to moim sąsiadkom, tym dzieciatym. Nienawidzą jej. Podejrzewam, że gdy się włóczyła po osiedlu przeganiały ją ostro, bo wyjątkowo źle reaguje na matki z dzieckiem. Na same dzieci już nie tak bardzo. Dziwne.

Ryczeć bede na pewno. Glupio troche, bo moi kierowcy ta faceci z grupy malo wrażliwych na psie nieszczęścia i będą mieć ze mnie ubaw.

Posted

[quote name='Erazm']Cicho tu byc:diabloti:;)
Tylko sie nam Feliksik nie obraz i nie ucieknij do innej piaskownicy;)[/quote]

Nie nie, spokojnie, nie obrażam się od dyskusji. TU najważniejszy jest sam ITI, więc nie ma się na co obrażać, bo przecież to wszystko dla niego, nie dla nas.

Posted

[quote name='majqa']Nie. Zupełnie szczerze zapytałam o kaliber dolegliwości, przy jakim pomogła. Taka informacja to dla mnie też nauka.[/quote]

Majgo, poparzenia i rozległe odparzenia, które nie ustępowały od masci, kremów itp. Zalecili tą lampę lekarze, dlatego korzystałam i dlatego też napisałam, że na dolegliwościach i zastosowaniu u ITIEGO niestety nie znam się. U mnie pomogła w parę dni a stosowanie maści trwało ponad miesiąc i nic

Posted

[quote name='feliksik']Majgo, poparzenia i rozległe odparzenia, które nie ustępowały od masci, kremów itp. (...) [/quote]
Bardzo współczuję takich przeżyć. :-( Temu, co opisujesz nie zaprzeczam (skuteczność gojenia tego typu zmian). Efekt w takich przypadkach również widziałam.