Erazm Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Feliksik dzielnie pomagasz, dzieki wielkie Quote
feliksik Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 zakochałam się w tym psiaczku, i chcę dla niego wszystkiego spróbować, co da mu tylko dom - czasu coraz mniej (chodzi mi o przewiezienie do Pani Ines). MOże uda się w Polsce - tak bardzo bym chciała Quote
diuna_wro Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 :crazyeye:wchodzę dziś na moje konto, i co widzę? Kolejne 1 900 zł :multi: dla Itcia !!! [SIZE=4]Ludki k[SIZE=4]ochane:placz::placz::placz: [SIZE=3]Bóg zapłać!!! Quote
Erazm Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 O Boshe, ale Itek ma wypas:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
diuna_wro Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Z tego 300 zł jest od Ghanimy na hotel, więc po wypłacie Ulv Itiemu zostanie 2 168,11 zł :multi::multi::multi::multi: [SIZE=2]Zamówiłam już wielki wór karmy leczniczej Royal Urinary, jutro będzie. Po pracy lecę chłopaka na badania umówić, po takiej dawce Nivalinu trzeba zobaczyć wątrobę i ją podregenrerować. No i zajrzeć w nerki. Quote
Ghanima Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 diuna_wro napisał(a):Z tego 300 zł jest od Ghanimy na hotel, więc po wypłacie Ulv Itiemu zostanie 2 168,11 zł :multi::multi::multi::multi: [SIZE=2]Zamówiłam już wielki wór karmy leczniczej Royal Urinary, jutro będzie. Po pracy lecę chłopaka na badania umówić, po takiej dawce Nivalinu trzeba zobaczyć wątrobę i ją podregenrerować. No i zajrzeć w nerki. Ekstra! To możemy Itulkowi wyprawkę z prawdziwego zdarzenia przygotować na drogę! Napisałam "na drogę" i zrobiło mi się smutno... Quote
diuna_wro Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Kurcze, muszę chyba ludziom już mówić, żeby nie wpłacali, bo za chwilę nie będę widziała na co to wydać:mdleje: Myślę, że skoro Iti dysponuje większą gotówką to zaszalejemy i kupię mu dobre preparaty na regenerację wątroby, coś najlepszego z glukozaminą na stawy, jakąś mega-zabawkę. Myślałam też o nowym posłaniu, bo to po mojej Klarci ma obgryzione (i przez nią trochę i przez niego) i nie jest super wygodne, a On przecież dużo leży, więc powinien mieć komfort. Na pewno się ucieszy, Konusek, jak będzie miał wielkie łoże pod doopką. Jak myślicie? Z tym posłaniem? Czy lepiej oszczędzać:oops:, bo przecież nigdy nie można być pewnym co będzie... Quote
Erazm Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Diunka leki napewno, warto malego wzmocnic, poslanko i tak bedzie trzeba kupic wiec lepiej teraz niz kiedy trzeba bedzie sie skrobac.... Quote
diuna_wro Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Już się cieszę, że Iti się będzie cieszył:multi: Zrobię skan rachunku, nooo i FOTKI:grins:. Quote
Erazm Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Trzeba bedzie zapisac adresy darczyncow, zeby im fotki z podziekowaniem przeslac Quote
majqa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Erazm napisał(a):Trzeba bedzie zapisac adresy darczyncow, zeby im fotki z podziekowaniem przeslac Doskonały pomysł. Quote
diuna_wro Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jestem ze wszystkimi w stałym kontakcie. Piszemy do siebie, przesyłam fotki i bieżące informacje. Quote
Ghanima Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Diunka, posłanko pod pupencję koniecznie trzeba kupić :evil_lol: Preparaty, o których wspominałaś, to też dobry pomysł - wydatek racjonalny, moim zdaniem. Myślę, że nie ma co za bardzo się ograniczać, w końcu Itulek ma też stałych wielbicieli ;) którzy będa o nim finansowo pamiętać - oczywiście, żeby nie było, że się rządzę, mówię tu w swoim imieniu. Nie wyobrażam sobie, że nagle Ciotki Itkowe stwierdza grupowo - ooo, Itek ma pieniążki, więc nic tu juz po nas i się zmyją z Itkowego wątku i życia. A na zdjęcia z akcji wręczania prezentów mozna liczyć? :cool3: Quote
diuna_wro Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 No to Ciotka Diuna zaszalała dla Itcia. Oto co kupiłam: posłanko 99,75 zł uszy wołowe i racice 16,18 ceratkę higieniczą 4,49 majtki z suchą pieluchą 9,99 zabawkę 6,99 kocyki polarowe 2 x 19,99 = 39,98 ręczniki papierowe do podcierania dupalka 3,46 chusteczki nawilżane do wycierania brzuszka i siuśka 4 op. 19,99 leki: Artryl (najlepsza forma glukozaminy na stawy) 89,00 Heparegen (na regenerację wątroby) 29,99 karma Royal Urinary 14 kg 260 zł Łącznie wydałam: 584,82 zł Mam fotki zrobione tym rzeczom (za chwilę wstawię), ale nie udało mi się zrobić z przekazania darów, bo byłam sama i mnie stado Ulv napadło, morde mi lizało, właziło na plecy. Jutro jak Ciocia Ulv pomoże mi spacyfikować resztę futer - zrobię fotki Itcia z nowymi gadżetami:p. Jutro także zeskanuję paragony, wstawię na wątek i prześlę darczyńcom. Chcę mu jeszcze kupić obrożę, bo tę co ma jest za duża i za gruba. Muszę najpierw zmierzyć obwód szyi. Quote
diuna_wro Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Posłanie kupiłam takie: wyboru wielkiego nie było, a dla psów takich jak Iti to w ogóle nie ma rozwiązań w sklepach zoo. Wybrałam to, bo jest z nieprzemakalnego materiału, więc jakby się posikał na nie, to środek nie zamoknie, a materiał można zdjąć i wyprać. Myślałam o takim specjalistycznym posłaniu, które można znaleźć w sklepach internetowych, dla psów, które się moczą podczas snu (jak czasem moja Klara), ale Iti aż takich problemów nie ma, więc myślę, że wystarczy. A to reszta darów: Quote
ulvhedinn Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Posłanko jest boskie :loveu: a co do takiego dla sikaczy, to pewnie Diunko myślisz o drybedzie- miałam i nie sprawdziło się do końca przy Krze (zostało nadgryzione i jest cienkie coś trzeba podłożyć i tak pod zadek), uważam, że pontonik jest lepszy :razz: Za to stado popisało sie dzis na niekorzyść. Nie dość że Diuna zastała bałagan, bo brak prądu utrudnił mi ogarnięcie chaty :oops: to po kolei nasikały: Paddy, Deks i Piku :mad: Aaa- Deks nadgryzł drzwi do pokoju :mad: A potem dzieła dokonałam już ja, bo usiłując zmienić nadgryzione listwy wywaliłam szybę w drzwiach. A że ją łapałam na siebie, żeby żaden pies nie oberwał, to pękła mi w rękach i duży odłamek paskudnie skaleczył mnie w przedramię :placz: Ciut dalej i trzeba by było szyć i wyglądałabym jak niedoszły samobójca.... Psom oczywiście nic się nie stało, obejrzały (i wysłuchały :oops: ) spektakl z dużym zainteresowaniem... Quote
majqa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 O matko, Ulv :-(. Błagam już nic dziś (czyli jeszcze 2 min.) nie rób. :shake: Quote
ulvhedinn Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Już mogę? :razz: ...ale fakt dzień miałam dziś w całości paskudny..... Quote
majqa Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 ulvhedinn napisał(a):Już mogę? :razz: (...)..... Wdłg. wyliczeń tak ale wolałabym byś jednak bezpiecznie doszła do łóżeczka i położyła się, nie kusiła losu. :lol: Quote
ulvhedinn Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dobra byłam na długim spacerze (z Deksem i z Piki) i żyję ;) Quote
majqa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ulvhedinn napisał(a):Dobra byłam na długim spacerze (z Deksem i z Piki) i żyję ;) Nawet nie próbuj tak żartować! :mad: Quote
Ewelina.w38 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Mam pytanko u kogo psiak był konsultowany? Jacyś "wybitni" ortopedzi albo chirurdzy? Może, którys z nich pomógłby Maleńkiej Molly bo jak na razie każdy załamuje rece:placz: Proszę osobę która sie tym zajmowała o podanie danych klinik czy gabinetów na wątek małej: http://www.dogomania.pl/forum/f1162/malenka-molly-mini-goldenek-z-krzywym-kregoslupkiem-czy-bedzie-chodzic-142609/index56.html#post12943836 Quote
Ghanima Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Ulv, nie było mnie przez jeden dzień na dogo, a Ty od razu się tniesz??? :crazyeye: A teraz na serio: kobieto, uważaj na siebie, co my byśmy bez Ciebie zrobiły! A psiaki i inne zwierzaki! A Itulek grzeczny był chociaż w tym całym harmiderze? Quote
majqa Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Ghanima napisał(a):(...) A Itulek grzeczny był chociaż w tym całym harmiderze? W to mi akurat trudno uwierzyć. :eviltong: Quote
Recommended Posts