Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakochałam się w tym psiaczku, i chcę dla niego wszystkiego spróbować, co da mu tylko dom - czasu coraz mniej (chodzi mi o przewiezienie do Pani Ines). MOże uda się w Polsce - tak bardzo bym chciała

Posted

Z tego 300 zł jest od Ghanimy na hotel, więc po wypłacie Ulv Itiemu zostanie 2 168,11 zł :multi::multi::multi::multi:

[SIZE=2]Zamówiłam już wielki wór karmy leczniczej Royal Urinary, jutro będzie. Po pracy lecę chłopaka na badania umówić, po takiej dawce Nivalinu trzeba zobaczyć wątrobę i ją podregenrerować. No i zajrzeć w nerki.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Z tego 300 zł jest od Ghanimy na hotel, więc po wypłacie Ulv Itiemu zostanie 2 168,11 zł :multi::multi::multi::multi:

[SIZE=2]Zamówiłam już wielki wór karmy leczniczej Royal Urinary, jutro będzie. Po pracy lecę chłopaka na badania umówić, po takiej dawce Nivalinu trzeba zobaczyć wątrobę i ją podregenrerować. No i zajrzeć w nerki.

Ekstra! To możemy Itulkowi wyprawkę z prawdziwego zdarzenia przygotować na drogę!
Napisałam "na drogę" i zrobiło mi się smutno...

Posted

Kurcze, muszę chyba ludziom już mówić, żeby nie wpłacali, bo za chwilę nie będę widziała na co to wydać:mdleje:

Myślę, że skoro Iti dysponuje większą gotówką to zaszalejemy i kupię mu dobre preparaty na regenerację wątroby, coś najlepszego z glukozaminą na stawy, jakąś mega-zabawkę. Myślałam też o nowym posłaniu, bo to po mojej Klarci ma obgryzione (i przez nią trochę i przez niego) i nie jest super wygodne, a On przecież dużo leży, więc powinien mieć komfort. Na pewno się ucieszy, Konusek, jak będzie miał wielkie łoże pod doopką.

Jak myślicie? Z tym posłaniem? Czy lepiej oszczędzać:oops:, bo przecież nigdy nie można być pewnym co będzie...

Posted

Diunka, posłanko pod pupencję koniecznie trzeba kupić :evil_lol: Preparaty, o których wspominałaś, to też dobry pomysł - wydatek racjonalny, moim zdaniem. Myślę, że nie ma co za bardzo się ograniczać, w końcu Itulek ma też stałych wielbicieli ;) którzy będa o nim finansowo pamiętać - oczywiście, żeby nie było, że się rządzę, mówię tu w swoim imieniu. Nie wyobrażam sobie, że nagle Ciotki Itkowe stwierdza grupowo - ooo, Itek ma pieniążki, więc nic tu juz po nas i się zmyją z Itkowego wątku i życia.
A na zdjęcia z akcji wręczania prezentów mozna liczyć? :cool3:

Posted

No to Ciotka Diuna zaszalała dla Itcia. Oto co kupiłam:

posłanko 99,75 zł
uszy wołowe i racice 16,18
ceratkę higieniczą 4,49
majtki z suchą pieluchą 9,99
zabawkę 6,99
kocyki polarowe 2 x 19,99 = 39,98
ręczniki papierowe do podcierania dupalka 3,46
chusteczki nawilżane do wycierania brzuszka i siuśka 4 op. 19,99

leki:
Artryl (najlepsza forma glukozaminy na stawy) 89,00
Heparegen (na regenerację wątroby) 29,99

karma Royal Urinary 14 kg 260 zł

Łącznie wydałam: 584,82 zł

Mam fotki zrobione tym rzeczom (za chwilę wstawię), ale nie udało mi się zrobić z przekazania darów, bo byłam sama i mnie stado Ulv napadło, morde mi lizało, właziło na plecy. Jutro jak Ciocia Ulv pomoże mi spacyfikować resztę futer - zrobię fotki Itcia z nowymi gadżetami:p. Jutro także zeskanuję paragony, wstawię na wątek i prześlę darczyńcom.

Chcę mu jeszcze kupić obrożę, bo tę co ma jest za duża i za gruba. Muszę najpierw zmierzyć obwód szyi.

Posted

Posłanie kupiłam takie:

wyboru wielkiego nie było, a dla psów takich jak Iti to w ogóle nie ma rozwiązań w sklepach zoo. Wybrałam to, bo jest z nieprzemakalnego materiału, więc jakby się posikał na nie, to środek nie zamoknie, a materiał można zdjąć i wyprać. Myślałam o takim specjalistycznym posłaniu, które można znaleźć w sklepach internetowych, dla psów, które się moczą podczas snu (jak czasem moja Klara), ale Iti aż takich problemów nie ma, więc myślę, że wystarczy.

A to reszta darów:

Posted

Posłanko jest boskie :loveu: a co do takiego dla sikaczy, to pewnie Diunko myślisz o drybedzie- miałam i nie sprawdziło się do końca przy Krze (zostało nadgryzione i jest cienkie coś trzeba podłożyć i tak pod zadek), uważam, że pontonik jest lepszy :razz:

Za to stado popisało sie dzis na niekorzyść. Nie dość że Diuna zastała bałagan, bo brak prądu utrudnił mi ogarnięcie chaty :oops: to po kolei nasikały: Paddy, Deks i Piku :mad: Aaa- Deks nadgryzł drzwi do pokoju :mad:

A potem dzieła dokonałam już ja, bo usiłując zmienić nadgryzione listwy wywaliłam szybę w drzwiach. A że ją łapałam na siebie, żeby żaden pies nie oberwał, to pękła mi w rękach i duży odłamek paskudnie skaleczył mnie w przedramię :placz: Ciut dalej i trzeba by było szyć i wyglądałabym jak niedoszły samobójca.... Psom oczywiście nic się nie stało, obejrzały (i wysłuchały :oops: ) spektakl z dużym zainteresowaniem...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Już mogę? :razz: (...).....

Wdłg. wyliczeń tak ale wolałabym byś jednak bezpiecznie doszła do łóżeczka i położyła się, nie kusiła losu. :lol:

Posted

Mam pytanko u kogo psiak był konsultowany? Jacyś "wybitni" ortopedzi albo chirurdzy? Może, którys z nich pomógłby Maleńkiej Molly bo jak na razie każdy załamuje rece:placz:

Proszę osobę która sie tym zajmowała o podanie danych klinik czy gabinetów na wątek małej:
http://www.dogomania.pl/forum/f1162/malenka-molly-mini-goldenek-z-krzywym-kregoslupkiem-czy-bedzie-chodzic-142609/index56.html#post12943836

Posted

Ulv, nie było mnie przez jeden dzień na dogo, a Ty od razu się tniesz??? :crazyeye:
A teraz na serio: kobieto, uważaj na siebie, co my byśmy bez Ciebie zrobiły! A psiaki i inne zwierzaki!
A Itulek grzeczny był chociaż w tym całym harmiderze?