Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

Posted

Żarty, żartami...najcięższe przeżycia związane z pożegnaniem z Itkiem będą czekać tych, którzy oglądali go na własne oczy, dotykali, byli przy nim. Za skarby świata nie chciałabym być jedną z tych osób. :-(

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj Ulv, mogę sobie wyobrazić :evil_lol: i niezależnie od wszystkiego doskonale Cię rozumiem. Ja mam odkorbienie, gdy muszę tylko czasowo dać moje zwierza pod baczne oko mamy lub zostawiam je z mężem, przy czym obu tym osobom ufam na max, a mimo to... Co dopiero więc tutaj? :roll:

Posted

Nie ma co siapic, Itek bedzie w miejscu gdzie otocza go profesjonalna opieka i bedzie mial gromadke kumpli.Napewno sama bede z nimi rowniez w kontakcie, albowiem bede chciala zasiegnac porady w sprawie mojej Suzy, a z tego co wyczytalam na ich stronach, i na forum maja doswiadczenie. Niedobrze, ze to tak daleko, probuje jeszcze skontaktowac ze znajomymi Niemcami, bo ode mnie to 900 km. Wiem jaki jest stosunek do zagranicznych adopcji, ale w kazdym kraju spotka sie nawiedzonych, ktorym zalezy najbardziej na tych najbardziej skrzywdzonych. Nie mozna demonizowac wszystkich i wszystkiego, bo sie popadnie w paranoje. Nie ma osoby, organizacji, ktora by nie popelnila niezamierzonej pomylki przy adopcjach, niestety to sie zdarza i nawet zagladanie pod koldre nie pomoze. W praktyce moze zminimalizowac taka szanse, ale tylko zminimalizowac, a nie wykluczyc. Zwierzeta kieruja sie instynktem, ludzie niestety maja wolna wole.

Posted

Erazm napisał(a):
(...) Nie ma osoby, organizacji, ktora by nie popelnila niezamierzonej pomylki przy adopcjach, niestety to sie zdarza i nawet zagladanie pod koldre nie pomoze. W praktyce moze zminimalizowac taka szanse, ale tylko zminimalizowac, a nie wykluczyc. (...) .

I jest to racja.

Posted

cześć cioteczki i Itulcu.

Nie miałam jeszcze czasu aby nadgonić wątku Małego, ale już po ostatnich wątkach widzę, że sporo się działo.

Dla mnie osobiście liczy się tylko dobro Itulca, a wierzę że Diuna i reszta ekipy pod wezwaniem nie oddałaby go za żadne skarby w miejsce niepewne czy budzące jakiekolwiek uzasadnione wątpliwości. Najważniejsze by Smrodek (nie wiem czy to nadal aktualne określenie:)) był szczęśliwy, zdrowy, pielęgnowany i kochany !!

a teraz wracam do pracy... bleeeeehh :cool1:

Posted

dziś Ituś ukazał się w newsleterze vivy (z odniesiem do art. majga):

Przeczytaj historię ITIego.
Kiedyś myślałem, że życie jest piękne… Nigdy nie było mi łatwo, o nie, zawsze było bicie, kopanie i wrzaski… Ale żyłem… Byle jak, po cichutku, przeganiany z kąta w kąt… Ale żyłem…
Dziś… Oddałbym wiele, aby cofnąć czas. Mogę znów znosić razy, kopniaki i obelgi, byle tylko ból minął… Ale nie mija…Mam uszkodzony kręgosłup, nie chodzę, nie mogę się podnieść. Osoby zainteresowane losem Itusia, skłonne włączyć się w działanie na rzecz jego powrotu do normalności lub dać mu dom, proszone są o kontakt: Vegie - Wegetarianizm - Ekologia :: Psie dziecko, kaleka Iti. Pomóżmy mu!

Posted

[q=diuna_wro;12738435]Nie pytaj mnie o opłaty jakie wnoszą Niemcy chętni na psa. Skąd ja mam to wiedzieć i dlaczego ktoś z ich strony miałby mi odpowiedzieć na pytanie o ich wysokość i sposób alokacji tych środków?[/quote]

bardzo chetnie odpowiem :

1. pobieramy oplaty za psy, ktora ida do domow stalych. 240€ za psa bez kastracji i 280€ za psa wykastrowanego.
Co robimy z tymi pieniedzmi? Na co sa pieniadze przeznaczone?
-Schutzgebühr(oplata ochronna) - w ten sposob przeciwdziala sie handlowi psow.
- wiele psow mamy w domach tymczasowych.Osoba, ktora decyduje sie dac psu dom tymczasowy pokrywa jedynie koszty wyzywienia psa. Wszystkie oplaty lekarskie pokrywamy my . Oplaty lekarskie w niemczech sa znacznie wyzsze niz w Polsce (za kastracje mojej Miki ze schroniska w Dabrowce wraz z zabiegiem czysczenia zebow zaplacilam 440€).
- Przejazd do Polski i z poerotem (dla mnie - belgia- 2600km). Moj samochod "pozera" 300 do 350€. Normalnie jedziemy w dwa samochody z przynajmniej jedna przyczepa.
(Ostatnie dwa razy pozwolilismy sobie na luxus noclegu, co pokrylismy z wlasnej kieszeni. Jestesmy stosunkowo mloda organizacja i neimamy zyly zlota. nie sadze, aby sie to w przyszlosci z mienilo
-rozumiem obawy
osob przed oddaniem Itiego. To tylko o tych osobach dobrze swiadczy. Nie chce nikogo przekonywac. najlepiej jesli ktos zdecyduje sie na osobista wizyte u Ines(My taki odcinek drogi , w obie strony, pokonujemy w 1 dzien)
-jako organizacja bedziemy Ines wspierac finansowo w czasie leczenia Itiego. W Niemczech takze bogacze na drzewach nie rosna, a ona ma wiecej chorych psow.
-w niemczech, tak jak w Polsce najszybciej adoptowane sa szczeniaki . Gdy je zabieramy mamy stosunkowo szybko gotowke , ale z czegos musimy sie finansowac.Zabieramy takze psy stare i chore. Te adopcje ciesza mnie najbardziej. Ostatnio zabralismy 12letniego hektora I Fibi, ktora ma postepujacy zanik miesni i nowotwor. Fibi bedzie w Niemczech leczona. Ma dom tymczasowy, a wiec my bedziemy koszty leczenia pokrywac.
Kastracje bedziemy w Dabrowce propagowac i w miare mozliwosci wspierac finansowo
-jesli chcemy wziasc Itiego to nie dla cekow reklamowych(ktos nam to zarzucil)

Moj telefon stacjonarny 003287653518
Prosze o kontakt jesli ktos chcialby wiedziec cos wiecej

Ach, mamy jeszcze kilka biedakow w Polsce, ale na wszystkie strony szukamy sponsorow, ktorzy nam pomoga. Takie psy nie znajda szybko domow stalych i caly koszt utruymanie i leczenia spada na nas. Jedyna reklama do dzisiaj to oblepione nasze samochody z nazwa naszej organizacji:diabloti:
uote

Posted

Ireno,dziekujemy za jasny i klarowny wpis, jak i za podanie namiarow. Teraz kazdy zainteresowany bedzie mogl sie skontaktowac z Toba i nie bedzie spekulacji na watku.
UlV wymiziaj Itulca i napisz co u Was

Posted

Erazm napisał(a):
Ireno,dziekujemy za jasny i klarowny wpis, jak i za podanie namiarow. Teraz kazdy zainteresowany bedzie mogl sie skontaktowac z Toba i nie bedzie spekulacji na watku.
UlV wymiziaj Itulca i napisz co u Was

Popieram, zwłaszcza w kwestii miziania :loveu:

Posted

najlepiej jesli ktos zdecyduje sie na osobista wizyte u Ines(My taki odcinek drogi , w obie strony, pokonujemy w 1 dzien)

Mysle ze to pobozne zyczenie bo watpie zeby ktos z zaangazowanych/odpowiedzialnych za losy Itka mial czas oraz wystarczajaco gotowki zeby tam pojechac. Na ogol wszyscy maja wlasny zwierzyniec w domu. Dochodzi do tego kwestia jezykowa.

W Niemczech takze bogacze na drzewach nie rosna, a ona ma wiecej chorych psow.

Otoz to !

-w niemczech, tak jak w Polsce najszybciej adoptowane sa szczeniaki . Gdy je zabieramy mamy stosunkowo szybko gotowke , ale z czegos musimy sie finansowac

Rozumiem. Jasne.

Posted

...a ciocia ulv się dozwierzowała efektownie i zastanawie w co łapki wsadzić :oops: "Stare" dzieciaki nadal żądają przecież uwagi i nie ma takiej opcji, żeby ucierpiały na zmianach, a nowe są hmmm... "specjalnotroskowe". W związku z czym JAK DO LICHA SIĘ PRZEDŁUŻA DOBĘ???? ZA KRÓTKA JEST......

A Itulec się rozbrykał i chce sie bawić non-stop. Ulubiona zabawa- ściąganie narzucanego na niego kocyka :evil_lol:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
mi dogo nie działało przez 3 dni! granda.

To się zgadza - granda! Co jakiś czas się cos poprawia, usprawnia itp., a tu, kurka, takie numery...
Ale nic to, bo o Itku nowe wieści się pojawiły :loveu: - Itulek, ciotka by cię tak chciała wytarmosić... Ulv, jak w przykrótkiej dobie znajdziesz chwilkę to wytarmoś, ok? ;)