diuna_wro Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Jak tylko będzie wózeczek robię nowe zdjęcia i zabieram się za ogłoszenia. DOMEK STAŁY POTRZEBNY! A w domku kolana do siedzenia, bo Itulec uwielbia na kolanach, uspokaja się wtedy bardzo:loveu: Tylko to wyciskanie moczu jest ciężkie. Wczoraj Ulv nie było, więc sama to robiłam i powiem: lekko nie jest. Ituś tez się przy tym męczy, widać po nim, że tego nie znosi. Wierzga i ucieka, a dusić i uciskać trzeba mocno i długo, i powtarzać. Ciężko też trafić na pęcherz, ręce obsikane, Iti obsikany. No i za chwilę koopka na podłodze, podłoga do mycia, smrodek do kąpieli itd. Boże, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto weźmie to na swoje barki...:placz::placz::placz: Quote
Erazm Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Nawet nie chce o tym myslec jak ciezko bedzie o adopcje:shake: Quote
Ffrubka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 diuna_wro napisał(a):U Itcia bez zmian. Wszystko dobrze. U Ulv żałoba. Zmarł Pałek. Cześć Itulcu :p Biedny Pałek :shake: Quote
diuna_wro Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Dzień dobry Ciotuchnom:loveu::loveu::loveu:! Oglądałam dziś znów zdjęcia i filmiki instruktażowe ze stronki producenta wózka, który Iti dostanie. Eh, aż się wzruszyłam:cry: na myśl o tym jak to biedaczysko wyrwie się z tej celi inwalidztwa. Oj, Iti Iti, najpierw chciano Cię zabić, choć powinieneś żyć, młodziaku. Potem, jak niektórzy twierdzą, powinno się Ciebie zabić, ale jednak ocalono. Co za los przewrotny. Liczę, że i ta karta się odwróci i przyniesie kogoś, kto zechce niechcianą kalekę. Quote
sleepingbyday Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 jka iti bedzie miał juz wózek i naumie się w nim poruszać - wtedy może i ds jakiś sie objawi... wizja niechodzącego psa jest inna, niż wizja takiego, co to śmiga nba wózeczku... szukam jakichkolwiek plusów, łapie się wszystkiego, każdego skrawka nadziej na ds... Quote
majqa Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 sleepingbyday napisał(a):(...) wizja niechodzącego psa jest inna, niż wizja takiego, co to śmiga nba wózeczku... (...)... Hm...nie wózek i brak naturalnego chodu psa będzie tu przeszkodą. :shake: To obsługa, jej wątpliwe uroki, opisane przez Diunę, będą gorzką pigułką do przełknięcia. Quote
diuna_wro Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='majqa']Hm...nie wózek i brak naturalnego chodu psa będzie tu przeszkodą. :shake: To obsługa, jej wątpliwe uroki, opisane przez Diunę, będą gorzką pigułką do przełknięcia. Tak. Szczerze mówiąc, nie wiem jak mam ewentualnym, potencjalnym chętnym na Itcia przedstawiać jego sytuację.Aż się trochę boję tych rozmów, ciężko będzie już na tym etapie :shake: Quote
sleepingbyday Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 wiadomo, że obsługa fizjologii będzie ciężka. ale - jak pisałam - każdy element emocjonalny na plus się liczy. być może wypoczęłam na majówce, ale dziś mam tendencję do skupiania sie na pozytywach. u mnie to rzadkie, więc korzystajcie :razz: Quote
diuna_wro Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 sleepingbyday napisał(a):wiadomo, że obsługa fizjologii będzie ciężka. ale - jak pisałam - każdy element emocjonalny na plus się liczy. być może wypoczęłam na majówce, ale dziś mam tendencję do skupiania sie na pozytywach. u mnie to rzadkie, więc korzystajcie :razz: oh, Sleep, daj trochę tego dobrego. Idę właśnie po pracy do Itka, więc mi się przyda. Quote
majqa Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='diuna_wro']Tak. Szczerze mówiąc, nie wiem jak mam ewentualnym, potencjalnym chętnym na Itcia przedstawiać jego sytuację.Aż się trochę boję tych rozmów, ciężko będzie już na tym etapie :shake: Spokojnie, nie w pośpiechu, odpowiadając na wszystkie pytania, nawet zadawane powtórnie. Zasugerować, by porozmawiali sobie o sytuacji ze swoim wetem, któremu ufają. Z decyzją na "tak" powinni się porządnie przespać. Jeśli będą zdecydowani dobrze, by spotkali się z Itkiem i choćby popatrzyli, jak wygląda obsługa pęcherza (przećwiczeniu nie wspomnę), z czym to się je. Muszą mieć 100% świadomości, nie tylko chwilowy zapał. Ty z kolei musisz być mocno przekonana, że jeśli za nimi i za Itkiem zamkną się drzwi nowego domu, jego nowi państwo będą z nim robić to, co zadeklarują, bo niestety, może być z tym różnie. Quote
majqa Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Jeju, myślę/ mam nadzieję, że damy nie były brutalkami??? :mad: Quote
diuna_wro Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Iti wczoraj na spacerze został przegoniony i pogryziony przez pewną rodowodową damę rasy shih tzu:cool3: Baaaardzo był zdziwiony i nie mógł dojść do siebie;) Myślał przecież jemu wolno wszystko, nawet bezczelnie wciskać nos i szczypać zębami, co gorsza, damy pod ogonkiem. Ot, lekcja dobrych manier i dobrze. Quote
malicja Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 diuna_wro napisał(a):Iti wczoraj na spacerze został przegoniony i pogryziony przez pewną rodowodową damę rasy shih tzu:cool3: Baaaardzo był zdziwiony i nie mógł dojść do siebie;) Myślał przecież jemu wolno wszystko, nawet bezczelnie wciskać nos i szczypać zębami, co gorsza, damy pod ogonkiem. Ot, lekcja dobrych manier i dobrze. ha ha, Itus, panienka Cie pogonila :cool3: Quote
aresik Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 a mnie nie gryza :evil_lol: poza tym Iti pantoflem sie robi :shake: Quote
Ghanima Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 diuna_wro napisał(a):Iti wczoraj na spacerze został przegoniony i pogryziony przez pewną rodowodową damę rasy shih tzu:cool3: Baaaardzo był zdziwiony i nie mógł dojść do siebie;) Myślał przecież jemu wolno wszystko, nawet bezczelnie wciskać nos i szczypać zębami, co gorsza, damy pod ogonkiem. Ot, lekcja dobrych manier i dobrze. Oooo, Iti, lekcję dobrych manier otrzymałeś :cool3: Kurcze, jak ja bym chciała, żeby to był jego jedyny problem... Ale nie smęcę, będzie dobrze, bo musi być :evil_lol: A wujek Aresik to niech Itkowi udzieli kilka rad w zakresie postępowania z płcią przeciwną, zwłaszcza z tym szczypaniem pod ogonkiem, skoro taki doświadczony :razz: Quote
Erazm Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Ghanima napisał(a):Oooo, Iti, lekcję dobrych manier otrzymałeś :cool3: Kurcze, jak ja bym chciała, żeby to był jego jedyny problem... Ale nie smęcę, będzie dobrze, bo musi być :evil_lol: A wujek Aresik to niech Itkowi udzieli kilka rad w zakresie postępowania z płcią przeciwną, zwłaszcza z tym szczypaniem pod ogonkiem, skoro taki doświadczony :razz: :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Czekamy na sprawozdanie z meskiej rozmowy Quote
Ghanima Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Erazm napisał(a)::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Czekamy na sprawozdanie z meskiej rozmowy Najlepiej ze zdjęciami :shiny: Buzi Iteczku wieczorową porą! Quote
diuna_wro Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Kochani, ULV jest zgłoszona do konkursu Krakvetu. Pozwolę sobie prosić w jej imieniu o Wasze głosy. http://www.dogomania.pl/forum/f402/ankieta-wybieramy-kandydata-do-krakvetu-na-maj-137108/ Quote
kikou Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 diuna_wro napisał(a):Kochani, ULV jest zgłoszona do konkursu Krakvetu. Pozwolę sobie prosić w jej imieniu o Wasze głosy. http://www.dogomania.pl/forum/f402/ankieta-wybieramy-kandydata-do-krakvetu-na-maj-137108/ ciągle brakuje kilka głosów żeby objąc prowadzenie.... zagłosujcie!!! prosimy o pomoc!!! Quote
mysza 1 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 kikou napisał(a):ciągle brakuje kilka głosów żeby objąc prowadzenie.... zagłosujcie!!! prosimy o pomoc!!! Zagłosowałam Quote
aresik Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 W przyszlym tygodniu jak Diuna bedzie miala dobry humor to mnie wezmie do Itiego :evil_lol: Zdjecia maja byc powiadacie hm.... p.s tyz zaglosuje na Ulv chodz pewnie kazda z kandydujacych osob zasluguje na nagrode, podziw i szacunek ogolnonarodowy :loveu: no i moj glos wyprowadzil ja na pierwsze miejsce :loveu: Quote
Erazm Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Masz racje jest wiele miejsc gdzie ludzie wypruwaja z siebie flaki zeby pomoc zwierzakom... A o zdjecia ladnie prosimy i o sprawozdanie z meskiej rozmowy Quote
diuna_wro Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 aresik napisał(a): no i moj glos wyprowadzil ja na pierwsze miejsce :loveu: Aresik! normalnie Cię z Ulv wycałujemy. Dwie na raz! :diabloti::diabloti: Dzięki wszystkim za głosy. Od dziś u Ulv przybyło futer. Przytargała 5 kociąt, maleńkich, troszkę chorych. Szaro-czarne towarzystwo:loveu: Quote
diuna_wro Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 A Itciu dziś na dzień dobry jak mnie tylko zobaczył od razu zrobił ku i siu. Głuptas z niego, bo ciocia zamiast miziać musiała sprzątać, a przecież nie o to mu chodziło:p Quote
Recommended Posts