Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

Posted

Jak tylko będzie wózeczek robię nowe zdjęcia i zabieram się za ogłoszenia. DOMEK STAŁY POTRZEBNY!
A w domku kolana do siedzenia, bo Itulec uwielbia na kolanach, uspokaja się wtedy bardzo:loveu:

Tylko to wyciskanie moczu jest ciężkie. Wczoraj Ulv nie było, więc sama to robiłam i powiem: lekko nie jest. Ituś tez się przy tym męczy, widać po nim, że tego nie znosi. Wierzga i ucieka, a dusić i uciskać trzeba mocno i długo, i powtarzać. Ciężko też trafić na pęcherz, ręce obsikane, Iti obsikany. No i za chwilę koopka na podłodze, podłoga do mycia, smrodek do kąpieli itd. Boże, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto weźmie to na swoje barki...:placz::placz::placz:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień dobry Ciotuchnom:loveu::loveu::loveu:!

Oglądałam dziś znów zdjęcia i filmiki instruktażowe ze stronki producenta wózka, który Iti dostanie. Eh, aż się wzruszyłam:cry: na myśl o tym jak to biedaczysko wyrwie się z tej celi inwalidztwa.

Oj, Iti Iti, najpierw chciano Cię zabić, choć powinieneś żyć, młodziaku. Potem, jak niektórzy twierdzą, powinno się Ciebie zabić, ale jednak ocalono. Co za los przewrotny. Liczę, że i ta karta się odwróci i przyniesie kogoś, kto zechce niechcianą kalekę.

Posted

jka iti bedzie miał juz wózek i naumie się w nim poruszać - wtedy może i ds jakiś sie objawi... wizja niechodzącego psa jest inna, niż wizja takiego, co to śmiga nba wózeczku... szukam jakichkolwiek plusów, łapie się wszystkiego, każdego skrawka nadziej na ds...

Posted

sleepingbyday napisał(a):
(...) wizja niechodzącego psa jest inna, niż wizja takiego, co to śmiga nba wózeczku... (...)...

Hm...nie wózek i brak naturalnego chodu psa będzie tu przeszkodą. :shake: To obsługa, jej wątpliwe uroki, opisane przez Diunę, będą gorzką pigułką do przełknięcia.

Posted

[quote name='majqa']Hm...nie wózek i brak naturalnego chodu psa będzie tu przeszkodą. :shake: To obsługa, jej wątpliwe uroki, opisane przez Diunę, będą gorzką pigułką do przełknięcia.

Tak. Szczerze mówiąc, nie wiem jak mam ewentualnym, potencjalnym chętnym na Itcia przedstawiać jego sytuację.Aż się trochę boję tych rozmów, ciężko będzie już na tym etapie :shake:

Posted

wiadomo, że obsługa fizjologii będzie ciężka. ale - jak pisałam - każdy element emocjonalny na plus się liczy. być może wypoczęłam na majówce, ale dziś mam tendencję do skupiania sie na pozytywach. u mnie to rzadkie, więc korzystajcie :razz:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
wiadomo, że obsługa fizjologii będzie ciężka. ale - jak pisałam - każdy element emocjonalny na plus się liczy. być może wypoczęłam na majówce, ale dziś mam tendencję do skupiania sie na pozytywach. u mnie to rzadkie, więc korzystajcie :razz:

oh, Sleep, daj trochę tego dobrego. Idę właśnie po pracy do Itka, więc mi się przyda.

Posted

[quote name='diuna_wro']Tak. Szczerze mówiąc, nie wiem jak mam ewentualnym, potencjalnym chętnym na Itcia przedstawiać jego sytuację.Aż się trochę boję tych rozmów, ciężko będzie już na tym etapie :shake:
Spokojnie, nie w pośpiechu, odpowiadając na wszystkie pytania, nawet zadawane powtórnie. Zasugerować, by porozmawiali sobie o sytuacji ze swoim wetem, któremu ufają. Z decyzją na "tak" powinni się porządnie przespać. Jeśli będą zdecydowani dobrze, by spotkali się z Itkiem i choćby popatrzyli, jak wygląda obsługa pęcherza (przećwiczeniu nie wspomnę), z czym to się je. Muszą mieć 100% świadomości, nie tylko chwilowy zapał. Ty z kolei musisz być mocno przekonana, że jeśli za nimi i za Itkiem zamkną się drzwi nowego domu, jego nowi państwo będą z nim robić to, co zadeklarują, bo niestety, może być z tym różnie.

Posted

Iti wczoraj na spacerze został przegoniony i pogryziony przez pewną rodowodową damę rasy shih tzu:cool3: Baaaardzo był zdziwiony i nie mógł dojść do siebie;) Myślał przecież jemu wolno wszystko, nawet bezczelnie wciskać nos i szczypać zębami, co gorsza, damy pod ogonkiem. Ot, lekcja dobrych manier i dobrze.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Iti wczoraj na spacerze został przegoniony i pogryziony przez pewną rodowodową damę rasy shih tzu:cool3: Baaaardzo był zdziwiony i nie mógł dojść do siebie;) Myślał przecież jemu wolno wszystko, nawet bezczelnie wciskać nos i szczypać zębami, co gorsza, damy pod ogonkiem. Ot, lekcja dobrych manier i dobrze.

ha ha, Itus, panienka Cie pogonila :cool3:

Posted

diuna_wro napisał(a):

Oooo, Iti, lekcję dobrych manier otrzymałeś :cool3: Kurcze, jak ja bym chciała, żeby to był jego jedyny problem... Ale nie smęcę, będzie dobrze, bo musi być :evil_lol:
A wujek Aresik to niech Itkowi udzieli kilka rad w zakresie postępowania z płcią przeciwną, zwłaszcza z tym szczypaniem pod ogonkiem, skoro taki doświadczony :razz:

Posted

Ghanima napisał(a):
Oooo, Iti, lekcję dobrych manier otrzymałeś :cool3: Kurcze, jak ja bym chciała, żeby to był jego jedyny problem... Ale nie smęcę, będzie dobrze, bo musi być :evil_lol:
A wujek Aresik to niech Itkowi udzieli kilka rad w zakresie postępowania z płcią przeciwną, zwłaszcza z tym szczypaniem pod ogonkiem, skoro taki doświadczony :razz:

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
Czekamy na sprawozdanie z meskiej rozmowy

Posted

Erazm napisał(a):
:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
Czekamy na sprawozdanie z meskiej rozmowy

Najlepiej ze zdjęciami :shiny:

Buzi Iteczku wieczorową porą!

Posted

W przyszlym tygodniu jak Diuna bedzie miala dobry humor to mnie wezmie do Itiego :evil_lol:
Zdjecia maja byc powiadacie
hm....
p.s tyz zaglosuje na Ulv chodz pewnie kazda z kandydujacych osob zasluguje na nagrode, podziw i szacunek ogolnonarodowy :loveu:

no i moj glos wyprowadzil ja na pierwsze miejsce :loveu:

Posted

Masz racje jest wiele miejsc gdzie ludzie wypruwaja z siebie flaki zeby pomoc zwierzakom...

A o zdjecia ladnie prosimy i o sprawozdanie z meskiej rozmowy

Posted

aresik napisał(a):
no i moj glos wyprowadzil ja na pierwsze miejsce :loveu:

Aresik! normalnie Cię z Ulv wycałujemy. Dwie na raz! :diabloti::diabloti:

Dzięki wszystkim za głosy. Od dziś u Ulv przybyło futer. Przytargała 5 kociąt, maleńkich, troszkę chorych. Szaro-czarne towarzystwo:loveu:

Posted

A Itciu dziś na dzień dobry jak mnie tylko zobaczył od razu zrobił ku i siu. Głuptas z niego, bo ciocia zamiast miziać musiała sprzątać, a przecież nie o to mu chodziło:p