Jump to content
Dogomania

Itulec pojechal...Diuna i reszta pochlipuje..powodzenia malutki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny moze byc tak, ze mnie zbanuja. Watek Itusia bedzie przeniesiony, kontynuowany na innym forum. Gdybym zniknela bedziemy w kontakcie.

Posted

Erazm napisał(a):
Dziewczyny moze byc tak, ze mnie zbanuja. Watek Itusia bedzie przeniesiony, kontynuowany na innym forum. Gdybym zniknela bedziemy w kontakcie.

Mam nadzieję, że tak się nie stanie, bo się pare osób wykruszy, a i popularność owo "inne forum" ma mniejszą.

Posted

[quote name='diuna_wro']Jutro Itusia przebadamy. Mam nadzieję, że diagnoza będzie pomyślna i dająca nadzieję.

Erazm - czy do Ciebie można wysłać PM czy już Ci zablokowali?

Możesz pisać, jakby zablokowali miałaby pod nickiem tam gdzie ogniki BANNED

Posted

Napisalam na pw zani tu zajrzalam. Ot, tak dmucham na zimne, zeby jak mowilam nikt nie pomyslal, ze `itka zostawilam;) Bardzo jestem ciekawa tych wynikow

Posted

To ja może wspomnę o Itusiowych finansach:

Otóż tymczas u Ulv jest płatny. Z lekkim sercem przyjęłam jednak tę opcję, ponieważ za tę kaskę Ulv utrzyma swoje stadko, które w części jest mniej więcej w Ituisowym stanie, a może nawet i gorszym. Ituś będzie miał dziewczynę na wózeczku inwalidzkim, o imieniu Kraksa.

Tak na marginesie, to Ulv trzeba się bliżej przyjrzeć, bo mam wrażenie, że gdzieś nad jej głową świeci się aureola:saint1: i warto takie cudo dostrzec.;)

Tak więc dogadałyśmy się, że zapłacę za miesiąc z góry, tj. 35zł za 30 dni = 1050zł.

U Dorotikus jest nieco ponad osiem stówek, u Ewy trochę ponad 650 (530 za cegiełki + 100 za sesję + wpłaty indywidualne). Daje nam to ok. 1500zł. Po odjęciu kasy za dt Ulv i jutrzejsze badania (80zł) zostaje ok. 400zł.

Karmę, leki i takie tam - myślę, że będę w stanie pokrywać z własnej kieszeni. FFrubka, jak ją na tyle zdążyłam poznac z tej strony, pewnie też grosik dołoży, ale oczywiście nie musi.

[SIZE=3]Cegiełki Izadorooo prosimy
:modla:

Musimy uzbierać co najmniej ok. 1000 zł, czyli na tymczas u Ulv:saint1: za kolejny miesiąc.

Posted

[quote name='diuna_wro']
[SIZE=3]Cegiełki Izadorooo prosimy
:modla:

Musimy uzbierać co najmniej ok. 1000 zł, czyli na tymczas u Ulv:saint1: za kolejny miesiąc.

Jutro się za nie wezmę.

Posted

diuna_wro napisał(a):
(...) Musimy uzbierać co najmniej ok. 1000 zł, czyli na tymczas u Ulv:saint1: za kolejny miesiąc.

Może przeróbka tytułu by dopomogła? Ludzie zwróciliby uwagę na bieżącą pilność potrzeb Itunia?

Posted

dziewczyny, facet, który ma bursztyna przeprowadza regularną rehabilitację, mimo, że bursztyn nie ma szans na pełną sprawnośc, nie ma szans na sprawność taką, na jaką ma Iti. ta znajoma na bazie jego doświadczeń z bursztynem wysuwa propozycję, czyli jesli wózek potrzebny, to będzie. ale czy chce na niego siłą wsadzać? po prostu deklaruje pokrycie kosztów w ten sposób.
facet od bursztyna napisał na watku, że jak mamy jakieś pomysły, to żeby do niego pisac. nie zna polskiego. wątpię zatem, czy sam się zgłosi na ten wątek. czy znajoma byłaby chetna do rehabilitacji -to tez jest do sprawdzenia. jednak to wasza decyzja, czy w ogóle próbujemy sprawdzić dom i itka im przedstawić. w druga stronę, że będą nas ścigać o itka, zwłaszcza nie znając polskiego, to raczej się nie da.

nie znaczy to, ze jestem za adopcją do niemiec. trudniej to kontrolowac i tu chyba jest najwększy ból. ale jestem za domem dla itka nawet, jak daleko od nas.
dlatego uważam, że mamy obowiązek sprawdzić dom, który deklaruje chęć opieki nad niepełnosprawnym psem, takich propozycji duzo nie będzie.

Erazm - co przeskrobałaś :cool3:?

Posted

sleepingbyday napisał(a):

dlatego uważam, że mamy obowiązek sprawdzić dom, który deklaruje chęć opieki nad niepełnosprawnym psem, takich propozycji duzo nie będzie.

Ta propozycja to być może jedyna jaką znajdziemy. Zgadzam się. Kto mógłby poprowadzić korespondencję w jez. niemieckim?

Posted

dzis byłam na wątku bursztyna i widziałam, ze tej pani spodobał sie loluś, którego pokazałam jako pierwszego... ale i tak trzeba jej pokaząc. wystarczy na początek napisac pw po angielsku z info o itim -pw do właściciela bursztyna, on ma nicka herrfeiben czy jakos tak :oops: pani bedzie miała wybór. zawsze info, że pies ma szanse na sprawnośc jest ważna. tylko uwaga. pani ma prywtane przytulisko dla psów (ma ich ponoc 18). nad morzem (ech...). tu pytanie, bardzo ważne, czy bedzie miał możliwośc rehabilitowac chłopaka.

aha, diuna, jest kong, zadryndał do ciebie mój kolega?

Posted

Wyniki konsultacji z neurologiem/chirurgiem:

Iti nie będzie chodził. Jest na to za późno. Wyłącznie natychmiastowe zdiagnozowanie zniszczeń w okolicy rdzenia kręgowego i od razu podjęte leczenie, tuż po upadku, silnymi lekami sterydowymi, a może i operacją by go uratowało. Na trwałe uszkodzenia w obrębie rdzenia kręgowego wskazuje chociażby fakt, ze on nadal nie kontroluje czynności fizjologicznych. Faktycznie - tak intensywnego zapachu moczu nie da się inaczej zinterpretować (myłam ręce mydłem kilka razy i wciąż mi śmierdzą). Ewidentna zastoina. Poza tym sika gdzie popadnie, a na rtg wciąż pęcherz jest pełny, więc kompletnie nie pracuje, a siki się po prostu ulewają lub są wyciskane. Michał także mówi, że wciąż ma niespodzianki, takie i takie. Zrobiliśmy dwa zdjęcia rtg, ortopedycznie jest OK, tzn. stawy na swoim miejscu, jednak widać już zwyrodnienia na wypustkach kręgów, a gorsza noga ma wypadniętą rzepkę, przykurcze, zniszczone mięśnie. To samo z mięśniami przy kręgosłupie. Wg dr Tosia rehabilitacją dojdziemy tylko do pewnego momentu i dalej stop, nic więcej, nie wstanie i nie będzie się poruszał sam nigdy. Z badania neurologicznego także nie wyszło nic optymistycznego.

Więc, jednym słowem - wózek.

Wątpliwość pomiędzy dwiema tak rozbieżnymi opiniami (Ewy i dr Tosia) rozwieje jedynie badanie tomograficzne w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, we Wrocławiu nie ma ani urządzenia ani specjalisty, który opisałby wynik tomografu.

Posted

Czyli znow jestesmy w punkcie wyjscia... Czy jesli Iti trafi do Ulv to i tak trzeba bedzie go przewiezc do Warszawy na badanie. Uff, jakis nocleg zalatwie, tylko kto bedzie mogl sie ruszyc z Wrocka? Bo przeciez wszyscy zapsieni:shake: a nie byloby dobrze zeby maly jechal z obca osoba

Posted

Erazm napisał(a):
Co mam napisac:shake: Szukamy domu dla psiaka, ktory na 99,9 % nie bedzie chodzil...?

Erazm, kochana, nie wiem jak oszacować ten procent. Widzisz jak wygląda różnica w opiniach. Trzeba go solidnie przebadać i wtedy ocenić rokowania. Jeden pomacał i powiedział - będzie chodził. Inny pomacał i powiedział wózek. To takie wróżenie z fusów wg mnie. Na badanie kontrastowe jest także za późno. Teraz tylko dokładne prześwietlenie tomograficzne.

Posted

Potrzebna więc mobilizacja sił w Warszawie. Dogadanie wizyty, terminu badania i tymczasu. Potem możemy podjąć decyzję: wraca do Wro na rehab., albo zbieramy na wózek i szukamy domu dla kaleki.

Posted

najtrudniej bedzie o tymczas, ale rozumie, ze miejsce u Ulw bedzie aktualne? Bo jesli maly ma przyjechac tylko na badanie to tymczas moze nie byc potrzebny, chyba, ze okaze sie, ze maly ma szanse po operacji

Posted

Erazm napisał(a):
Czyli znow jestesmy w punkcie wyjscia... Czy jesli Iti trafi do Ulv to i tak trzeba bedzie go przewiezc do Warszawy na badanie. Uff, jakis nocleg zalatwie, tylko kto bedzie mogl sie ruszyc z Wrocka? Bo przeciez wszyscy zapsieni:shake: a nie byloby dobrze zeby maly jechal z obca osoba

Ja nie dam rady na pewno, nie mogę wziąć urlopu w pracy w tym okresie, poza tym nie prowadzę samochodu.

Myślę, ze Itiemu jest wszystko jedno z kim będzie jechał, jest przyzwyczajony do ciągłej zmiany ludzi wokół niego.