diuna_wro Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 My się dziś z Michałem śmialiśmy, że może Itiemu wizja bzykanka jest potrzebna albo kop w zadek, żeby wstał na nogi. Wiem, wiem.. czarny humor nam dopisał. Rozmawialiśmy o tym, że ciężko małemu się dźwignąć. Schudł ładnie u Michała, ale wciąż nie podrywa pupy do góry. Może wciąż nogi są za słabe, przykurcze mięśni zbyt je usztywniają, albo ten kręgosłup wygięty. Nie wiem... Zaraz po upadku Dorotikus mówi, że był jeszcze wtedy taki mały, że kregosłup miał plastyczny i dlatego mu się tak patologicznie rozwinął od tej pozycji. Quote
sleepingbyday Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 no proszę, atu się zrobiło sensacyjnie-romantycznie, negocjacje, randki suspens u mechanika, a a ja w ty nie uczestniczyłam...:shake: tyle mojego, że trochę wiosny złapałam, bo to co sie tu klimatycznie dzieje, to jakas granda.... zośka odmawia wychodzenia na dwór....:roll: Quote
majqa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 diuna_wro napisał(a):(...) Schudł ładnie u Michała, ale wciąż nie podrywa pupy do góry. (...). Musisz dać radę Itku pozbierać się. Quote
sleepingbyday Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 sbd przydreptała zobaczyć, czy tu sie nie plotkuje, albo nie wygłupia, ale nie.....:cool1:. szkoda.. Quote
Erazm Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Diuna zajrzyj na rozliczeniowy, tam Piekuc zadala pytanie. Aha i gdzie mozna oprzesylac kase zeby nie krazyla z konta na konto, bo bez sensu placic prowizje bankom Quote
diuna_wro Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dziś o 12 będą wyniki badań krwi. W tej gorszej nóżce jeden z dwóch mięśni jest zniszczony, dlatego Iti nie ma na razie siły by ją zginać. Ewa pracuje nad drugim mięśniem i ma być dobrze. Kręgosłup niestety zostanie taki wygięty, przez to że mały rósł w takiej zgiętej pozycji nogi tylne ma dłuższe niż przednie. Ogromna strata, że tak długo w schronie siedział bez pomocy fachowej. Rozwijał się w nieprawidłowej pozycji i teraz mu się to tak krzywo uformowało. Quote
Erazm Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 A mozecie porobic wiecej fotek?????????? Pleassseeee Jak z koo i sioooo jest jaks poprawa? Quote
Ffrubka Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 To prawda, ta słabsza nóżka przeszkadza mu we wstawaniu - jest wyprostowana, a przez to dłuższa i choć Ituś pracuje lewą nóżką tylnią, to prawa mu to utrudnia :shake: Ale wczoraj po rehabie, podjechaliśmy pod domek Michała i nikt nam nie chciał otworzyć :mad: więc dzwonimy do Michałka na telefonik - nie słyszał domofonu po prostu i po chwili wychylił się z okna na co Itek ogromną radością zareagował i z tego wszystkiego stał jak trza (!!) na 4 łapinkach, usilnie szczekając do Michała i ciesząc się na jego widok i nawet się nie zakołysał :p Z resztą po wertepach przy Fizjo-Wecie też mnie wczoraj dwa razy przegonił i nic mu nie przeszkadzało-ani piasek. ani górki, ani chaszcze, ani badyle :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Erazm napisał(a):Na razie do smiechu nie jest.... dwa posty wcześniej jakoś można sie było posmiać...:roll: erazm - iti ma duże szczęście. raz do tyłu, raz do przodu, ciagle zmiany miejsca też niefajna sprawa, ale przecież nie oczekiwałysmy chyba, ze będzie to droga usłana płatkami róż... jestem zdania, ze iti ma ogromne szczęście, tysiące psów takiego nie ma. a z problemami sobie damy radę, choć nerwy będą. a iti da sobie radę ze zmianami. w jego życiu przeca gorzej bywało. Quote
majqa Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Wytrwaj Itku w postawie 4łapnej jak najdłużej. Quote
Figi Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Dziewczynki podajcie numer konta na który można przekazać parę zł. bo nie mogę znaleźć. JESTEŚCIE WSPANIAŁE I WSPANIALI WIELKI SZACUNEK:iloveyou: Quote
diuna_wro Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 aresik napisał(a):Jutro jest Itiego rehab? Kto z nim jedzie? Jaaaaaaa jadę. Quote
Erazm Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Na ktore konto teraz wplacac na Itusia? Quote
Isadora7 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 majqa napisał(a):Dzień dobry Itkofanom! Dzień Doberek, Itusiu cioteczki przyszły :) Quote
Erazm Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Erazm napisał(a):Na ktore konto teraz wplacac na Itusia? Diunka to do Ciebie Quote
diuna_wro Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Erazm napisał(a):Diunka to do Ciebie Może na Dorotikus? czy na moje? Podac mam tu nr czy na PM? Quote
Bambino Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='diuna_wro']Też się cieszę i jestem bardzo wdzięczna Michałowi, a w szczególności jego Szanownej Babci... ale przyznam Wam się - sukces częściowy, bo negocjowałam miesiąc:diabloti: Diunka nie martw się - może Babcia Eleonora po tych 2 tygodniach da nam jeszcze następne 2 ?????. w KOŃCU święta idą. :lol: Quote
sleepingbyday Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 jak juz zdecydujecie, które konto, to ja tez poprosze, bo mi kaska z bazarku zaczyna wpływać, zaraz wpłynie cała i przelew będę uskuteczniać. Quote
diuna_wro Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Więc może na moje, skrócimy drogę i koszt przelewów. Podam za chwilę nr Quote
diuna_wro Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ituś namagnesowany i wymiętolony przez Ewę. Byliśmy chwilę na spacerku. Babcię Michała obdarowałam bombonierą i dobrą herbatką, a Michała nową ścierką do podłogi i pachnącym płynem do mycia. Nie żebym przekupić chciała:mdrmed: to tylko tak, żeby im umilić dni z naszym małym smrodkiem, bo wciąż mu się zdarza kałuża albo i więcej.... Wyników badania krwi nadal nie ma. Coś się zepsuło w laboratorium, ale na szczęście próbka wystarczy na kolejne badania i nie trzeba znów pobierać. Zapłacone do 1 kwietnia. Karmę suchą i mokrą dostarczyłam. Iti ładnie schudł, ale jeszcze trochę powinien. On by nic, tylko "spacerkował". Gdy się go wprowadza do domu zapiera się jak osioł:loveu: Quote
Recommended Posts