majqa Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='aresik']moze ja zostane petbrotherem :???::hmmmm:[/quote] Jestem za!!!!!!!! Quote
majqa Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Bry, bry...i wielkie podziękowania wszystkim, na różny sposób i w różnej formie, zaangażowanym w Ituśka. :loveu: Zerknęłam wczoraj, "kartkując" całość wątku i naprawdę szczęka może opaść. Masa dobrej woli wprowadzonej w czyn rzuca na kolana. Imponująca mobilizacja...:-o Quote
diuna_wro Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Dzien Dobry Itusiowym aniołom! Kwota z bazarku - nie mam słów:crazyeye: Ffrubka - godziny zabiegów są luźne, Pani bedzie miała do dyspozycji praktycznie cały dzień, aż do 20tej, z przerwą pomiędzy 14, a 16. Jaka odległość? Nie wiem skąd jesteś i czy coś Ci to powie: z Kuźnik na Borowską. W skrócie powiem - DALEKO. Quote
Ffrubka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Diuna, jestem z Wrocławia :razz: Pytam, bo może mogłabym pomóc i chociaż kilka razy w tygodniu małego z opiekunką przetransportować z punktu A do punktu B, a tym zmniejszyć koszty podróży na zabiegi. Do 15.00 pracuję, ale potem jestem w zasadzie wolna od poniedziałku do czwartku. Quote
diuna_wro Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ffrubka - to byłaby rewelacyjna sprawa! :multi: 40zł a 70 to ogromna różnica. Tu nawet nie chodzi o sam koszt, ale także o zmęczenie, podekscytowanie i marznięcie Itiego, spowodowane podróżą przez miasto, w MPK, staniem na przystanku. Te wszystkie czynniki na pewno wpływać będą na efektywność pracy nad nim w tym czasie. Sama widziałam, jak i Lesio i Ituś, pod wpływem emocji, strachu czy dekoncentracji tracili siły. Jeśli masz czas i podtrzymujesz swoją propozycję - bądź w niedzielę w klinice, poznamy się i dogadamy z Panią petsister. edit: doczytałam, że jesteś we Wro od pon do czw, więc jeśli nie możesz w niedzielę - możemy umówić się w inny dzień, ja też pracuje do 15:30. Albo jeszcze inaczej - dam Ci numer do petsisterki i się dogadacie. Quote
dorotikus Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Mam dobrą wiadomość Hundehilfe zapłaci za leczenie i pobyt Itusia u Pani Ewy:multi::loveu: Quote
Nel_a Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='dorotikus']Mam dobrą wiadomość Hundehilfe zapłaci za leczenie i pobyt Itusia u Pani Ewy:multi::loveu:[/quote] Łał :)) :multi::laugh2_2: ależ go kochają :) :loveu: Quote
Erazm Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Super wiadomosc. Za jaki okres sa gotowi pokryc koszty? Jakie wydatki spadaja na nas? Quote
Ffrubka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='diuna_wro'] Jeśli masz czas i podtrzymujesz swoją propozycję - bądź w niedzielę w klinice, poznamy się i dogadamy z Panią petsister. edit: doczytałam, że jesteś we Wro od pon do czw, więc jeśli nie możesz w niedzielę - możemy umówić się w inny dzień, ja też pracuje do 15:30. Albo jeszcze inaczej - dam Ci numer do petsisterki i się dogadacie.[/quote] Generalnie mieszkam we Wrocku, ale co mniej więcej dwa tygodnie od pt - nd wybywam na ten drugi śląsk :eviltong: i dlatego napisałam pn-czw. W tą niedzielę akurat nie dam rady stawić się w klinice - chyba że po godzinie 19.00 też Wam pasuje? Quote
diuna_wro Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ffrubka - jesli to możliwe z Twojej strony, to najlepszym rozwiązaniem byłoby pojechanie po Itiego do domu Ewy na Biskupin, zabranie jego i Ewy i zawiezienie do Pani Petsister. Może być po 19tej. Jeśli nie będziesz mogła - skombinuję kogoś znajomego z transportem, tylko daj mi, w miarę wczesniej, znać. Tak sobie myśle, że jesli nagle po Itiego przyjedzie jakaś obca Pani i go zabierze od Ewy, to może się Iti nieźle wystraszyć. Do tego jeszcze będzie się z nim "tłukła", takim przerażonym, autobusem w nieznane miejsce. Nie wiem... jakoś mi ta opcja nie passuje i się martwię, więc staram się zminimalizować jego stres. Quote
sleepingbyday Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 dobrze gadasz, jego i tak czekjaą ciagłe zmiany dt minimalizujmy stresy, jak tylko sie da... Quote
diuna_wro Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ffrubka - jesli nie dasz rady, nie martw się. Załatwiłam sobie kierowcę (przyznam się Wam, że mam prawko, samochód, ale mam fobię powypadkową:oops: i nie jeżdżę, a jak już jadę to tak, że lepiej gdyby mnie na drodze nie było - stwarzam po prostu zagrożenie, gdy paraliżuje mnie strach). To tyle o mnie... Ffrubka - nie ukrywam, że wolałabym jednak z Tobą. :diabloti: Nie ma jak bratnia, dogomaniacka dusza. Quote
majqa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='diuna_wro'](...) Nie ma jak bratnia, dogomaniacka dusza.[/quote] Bez dwóch zdań! :razz: Quote
Onaa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 rozumiem że pieniązki na psiaczka nadal potrzebne , a przesyłac je należy na Doroticus - konto na 1-ej stronie ? Quote
Ffrubka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='diuna_wro']Ffrubka - jesli nie dasz rady, nie martw się. Załatwiłam sobie kierowcę (przyznam się Wam, że mam prawko, samochód, ale mam fobię powypadkową:oops: i nie jeżdżę, a jak już jadę to tak, że lepiej gdyby mnie na drodze nie było - stwarzam po prostu zagrożenie, gdy paraliżuje mnie strach). To tyle o mnie... Ffrubka - nie ukrywam, że wolałabym jednak z Tobą. :diabloti: Nie ma jak bratnia, dogomaniacka dusza. Przepraszam, ale nie byłam w okolicach netu od wczorajszego popołudnia. Jutro będę mogła zorganizować przejazd wcześniej - będę dostępna już od 14.00 :cool3: Umówcie się proszę z Ewą o której Wam najlepiej pasuje i dokonamy teleportacji:eviltong: P.S. Bardzo mi miło, że jestem "dogomaniacką bratnią duszą" :oops: Postaram się zapracować na to określenie hihihi A teraz wybaczcie, idę się ogarnąć po szaleństwach na stoku :rolleyes: Quote
diuna_wro Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Jutro od 15 nie mogę, bo jadę wybadać hotel dla mojej Klary. Muszę ją niestety zostawić na pare dni, w marcu:placz: Najbardziej jednak pasowałoby mi od 18tej. Ewa jest dostępna cały dzień, myślę, że Pani petsister także. Ffrubka - może tak być? Podaj mi proszę swój tel na PM. Quote
diuna_wro Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='Dogo07']rozumiem że pieniązki na psiaczka nadal potrzebne , a przesyłac je należy na Doroticus - konto na 1-ej stronie ?[/quote] Tak, najlepiej będzie na Dorotikus. Dziękuję w imieniu Itka, bardzo dziękuję:buzi: Quote
majqa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Cieszę się, że sprawy Itkowe idą dobrze. Jeśli zdołacie, prośba do dziewczyn z Wrocka, coś (pomysł, radę etc.) wnieść do tego wątku, proszę :-(: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrok-wydany-staruszek-wczoraj-jeszcze-zyl-dzisiaj-131116/ W moim odczuciu ślicznota, nieduży piesio, dostanie zastrzyk, bo czas na niego (wiek). :angryy: :placz: Quote
aresik Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='diuna_wro']Jutro od 15 nie mogę, bo jadę wybadać hotel dla mojej Klary. Muszę ją niestety zostawić na pare dni, w marcu:placz: Najbardziej jednak pasowałoby mi od 18tej. Ewa jest dostępna cały dzień, myślę, że Pani petsister także. Ffrubka - może tak być? Podaj mi proszę swój tel na PM. to o ktorej dokladnie zbiorka na Borowskiej ?? Quote
sleepingbyday Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 napiszcie coś potem o petsitterce, bratnie dusze :loveu: Quote
diuna_wro Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='sleepingbyday']napiszcie coś potem o petsitterce, bratnie dusze :loveu:[/quote] Jasne, duszyczko. Na razie wiem, że Iti będzie mieszkał w pokoju z kotką:eviltong:, a w tym domu mieszka także malamut. Pomijając sytuację Itiego, ktory zbyt daleko nie "ujdzie", zastanawiam się jak wygląda ten hotel przy innych pensjonariuszach. Czy każde oddawane psie mieszka w jednym pokoju? Bo przecież nie wiemy czy zgodzi się z malamutem? Hmm. Zawsze myślałam, że osoby prowadzące hotel nie mają swoich psów. Quote
Nel_a Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Moja aukcja się zakończyła. Szkoda że nie została osiągnięta większa kwota. Dajcie mi znac kiedy pieniążki zostaną wpłacone przez osobę która wylicytowała sesje. Quote
Recommended Posts